[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: orly
Forum Index » Profile for orly » Messages posted by orly
Ape cat mai limpezi si pesti sanatosi.
In primul rand "Bine ai venit "
1 -Pompa de apa nu este aceeasi treaba cu filtrul de aer.
2 -Este rezerva filtrului care contine carbune activ (nu este indicat sa folosesti acel filtru decat in urma unui tratament medicamentos )
3 -Pentru inceput te sfatuiesc sa incepi cu plante care au crestere rapida , sau plante nepretentioase ( aici ai de citit pe forum )
4 - Nu stiu ca nu am betani
5 - Cand am ciclat eu acvariul am tinut si neoanele aprinse datorita faptului ca era plantat.

In schimb daca vrei sa ai acvariu plantat tie-ti lipseste substratul fertilizant , ceeace nu ar trebui sa-ti lipseasca .
V.Sorin wrote:De ce nu 3 ?

Datorita evitarii fenomenului de suprapopulare , rezultat din calculele 1 cm/peste la 1.5 l de apa
Foarte frumos acvariul , dar eu cum sunt paralel cu acvariile marine
Pacat , cory sunt pesti de grup . Sfatul meu este sa mai iei macar unu maxim doi.
Daca gresesc corectati-ma .
Fertilizantii se pun in functie de cerintele plantelor . Sunt plante care consuma micronutrientii / macronutrientii din apa mai rapid decat reuseste acvariul tau in urma ciclarii sa-i produca si atunci trebuie intervenit cu un adaos fertilizant .
Fertilizanti cu macro elemente eu folosesc PPS-Pro , iar ca fertilizant cu microorganisme se gasesc la Pet Sho-uri (Sera, JBL , Tetra)
Da si tu cautare pe Google fertilizare si vei gasi raspunsuri .
O sa-ti trimit un link pe PM .
sunt de acord cu tine, nu vreau sa cresc plante, dar vreau sa am plante in acvariu.Problema mea este cum sa reusesc sa le fac sa se mentina?...e obligatoriu sa am acum "ceva" care sa bage co 2 in apa?...cam asta ma intereseaza, si de aceea nu stiu ce sa fac

Nu este obligatoriu sa ai aditie de CO2 , in schimb vei avea nevoie de fertilizant micro / macro , dupa caz.
O ciclare ca la carte poate dura poate si 4 saptamani , asta daca nu ai introdus ceva "Bactozin" in acvariu si filtru .
Corectati-ma daca gresesc
Pentru inceput nu te grabi sa achizitionezi plante pretentioase , incearca sa te rezumi la egeria densa, valisneria , cabomba , si nu in ultimul rand substratul fertilizant + pietris granulatie 1-3.
Rog colegii sa ma completeze.
Am observat ca problema ta este legata de miros , iar eu ti-am dat de inteles ca nu am auzit pe nimeni sa faca buturugi din cais.
Nu te supara pe mine , a fost doar un sfat si o indrumare.
A-mi cer scuze daca ti-am dat de inteles altceva.
cele mai indicate buturugi home made sunt din :
-radacina de vita de vie
-radacina de prun
Rog colegii sa ma corecteze
ce fel de incalzitor ai ?
nu cred ca nu poti sa scazi temperatura , iar la cele cu adevarat la care nu poti scadea temperatura daca nu ma insel sunt setate automat pe 25 Grade
Anubias Nana Bonsai chiar infloreste , asta daca parametrii apei sunt propice
Atunci mai merge o serie scurta de spalari scurte in bai de clor . 19 parti apa cu 1 parte clor .
Daca gresesc rog sa ma corectati.
Dar ce parere aveti despre Osram 865 T8 de 15 w , combinat cu Osram Fluora T8 15w ?
Cel mai indicat ar fi ca sa tratezi buturuga.
Cel mai bine o mai fierbi ,dar sa pui si sare de bucatarie .
Probleme ca nu-ti sta in acvariu dupa 3 luni uitata in butoiul cu apa nu cred ca este cazul
Numele meu este Stefan , am 36 de ani si sunt din Bucuresti .
Sunt fericitul detinator al unui acvariu de 54l cu filtru intern Biofilter 1 ,pompa de 310l/h , si un incalzitor tetratech de 50w.
Substratul : substrat fertilizant "Sera Floredepot + pietris garanulatie 2-3
Iluminat : 2 neoane T8 respectiv Osram flora + osram daylight 865 ambele de 15w
Plante : Riccia fluitas pe o piatra , valisneria 4 fire , anubias nana bonsai pe 2 mopan si nu in ultimul rand 7 fire de Bacopa caroliniana
Fertilizare : Sera florena (microelemente) + PPS-PRO (macronutrienti) cu aditie de CO2 presurizat "Aquatic Nature"
Pesti : 3 otto , 4 cory , 2 neoni negri , 6 neoni , 2 neoni rosii ,2 Rasbora arlechin si inca 3 Megalamphodus megalopterus
Voi reveni si cu un scurt film realizat cu un telefon mobil
De gasit v-am gasit foarte usor . La recomandarea unui amic

Forum Index » Profile for orly » Messages posted by orly
Go to: