Message |
|
Blue14 wrote:Superb bazinelul, ca de altfel toate baziinele tale!
Ce mi se pare mie ciudat, investesti prea mult timp si bani in apa dulce, fa un marin!!!!
E in plan. Am postat. Dar nu acum. Sper ca la toamna. Sa fac un nano imi ia o ora. Marinul e altceva. In plus imi trebuie timp sa invat. Pina sa fac primul acvariu am citit pe forum trei luni!
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
adrian09 wrote:si pana la urma cine o sa locuiasca in el?
Probabil creveti.
|
 |
|
Multam, Gabi!
Rodo ! Abia incepe. Tu stii ca mie imi plac alea de cursa lunga.
|
 |
|
|
 |
|
rodoselada wrote:E de 1 aprilie sau se face?
Stai sa vezi!
@koala Multam fain!
|
 |
|
|
 |
|
Problema e alta! A venit acvariul dar am schimbat planul. Nu gasasc plantele necesare. Asa ca din mini olandez va fi mini Iwagumi. Rog mosu’ @koala sa schimbe titlul!
Dar ... mini olandezu’ ramine in plan!
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Nu aaaaaaaaaam!
|
 |
|
Cristi 183 wrote:Multumesc. Apa e pusa in acvariu cam de 24 ore. Substratul l-am spalat in 5 ape. Mentionez ca in filtru in afara de material eheim substrat 2 L nu am nimic. Am scos tot ce inseamna burete ai am pus pe IN un prefiltru eheim, doar un etaj pentru a fi mascat cat am reusit. Panica m-a prins acum can s-a accentuat nuanta laptoasa in acvariu. Si de aici nu stiu ce sa fac....sau daca sa fac. Am inteles ca va disparea in timp. Doar ca nu stiu daca sa fac schimburi de apa....cand....si cat  Lumina a fost aprinsa doar azi 5 ore, voi asculta si voi merge o saptamana doar cu 6 ore.
Da o cautare : Tropica 90 days app.
|
 |
|
adrian09 wrote:gabi, scuze ca te contrazic dar , pe timpul ciclarii eu stiu ca nu se fac schimburi de apa , doar in cazul in care ai populat si bazinul...
Pentru formarea bacteriilor ai nevoie de amoniac si nitriti
Din cate stiu eu, in prima parte a ciclarii se formeaza bacteriile raspunzatoare de transformarea amoniacului si in a doua parte se dezvolta bacteriile care transforma nitritii
pentru a se forma bacteriile este nevoie sa se puna putina mancare de pesti in bazin pe perioada ciclarii
Daca am spus prostii, imi cer scuze... dar asa stiu eu
Gabi se refera la metoda Tropica. E cea mai buna ca sa eviti algele. Mai lunga, mai migaloasa dar, cel putin din scurta mea experienta, mai buna.
|
 |
|
end-er wrote:Multumesc, Silviu. Cred ca incep sa prind putin "microbul". Ma tenteaza ideea sa imi fac pentru birou un cub nano Dennerle cu acel filtru. Cu plante naturale si cu un lemn si pietre ca si decor. Tropica soil poate fi folosit fara stratul de jos de fertilizator? In sensul sa iau cubul cu echipare Basic si sa adaug acest substrat?
Tropica soil e universal. Nu mai pui nimic peste el. Numai la filtru sa fii atent. Comanda un modul intern ca sa schimbi pe cel original, filtru vine numai cu perlon si se colmateaza repede. In el intra medii Dennerle sau mini Siporax.
|
 |
|
Multam pentru aprecieri!
Apropo de nume ... Dai un miel?
|
 |
|
Doar schimb de apa, cam 40%, la fiecare 2-3 zile. Cu apa de osmoza remineralizata. Lumina sta 6 ore pe zi. E o lampa cu 2 leduri albe, cred ca are 3w. Nu am curatat sticla niciodata in 70 de zile aproape. Nici alge nu sunt decit putin pe virful pietrei inalte, care e foarte aproape de lampa.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:BA DA-TE-N PLM!
Ia-o ca pe cel mai frumos compliment pe care il pot face 
Si de la mine tot asa!

|
 |
|
|
 |
|