DragusPetru wrote:Eu l-am umplut cu apa fierbinte ?i nu a curs. M-am exprimat cu “nu pare sa curg?” pentru ca din ce am mai citit siliconul poate ceda in timp, asta ar fi motivul pentru care vreau sa îl relipesc
Bine ca nu a plesnit sticla. Sa nu mai faci niciodata manevra asta cu apa fierbinte.
Nu inteleg expresia : nu pare sa curga! Curge sau nu curge? Daca dupa citeva zile nu lasa apa, e OK. Oricum, daca il bagi in casa si este diferenta mare de temperatura, dupa ce se incalzeste ii mai faci o proba cu apa. Pentru depuneri cel mai bun e otetul.
Gabi C wrote:Acu astept sa le vad toate in acvariu.
Dureaza putin. Tre sa gasesc o solutie sa tin radacina in apa macar o saptamina. Undeva la o fereastra. Am pus un termimetru in magazie. Daca nu scade sub 10 noaptea, m-am scos!
Nano 20/20/35
Submers :
Radacini Red Moore
Substrat : Akadama, spartura de lava, spartura de Seyriu
Pietre : Seyriu
Lumina : lampa cu bec led 11 w
lumina rece, 6500 K
Emers :
Substrat Keto (Sphagum plus Akadama si mineral cernut)
Doi pui de Benjamin degrade
Muschi de gradina, de piatra
Schimburi de apa 30% la fiecare 2-3 zile. Fara fertilizare doua saptamini si cu putina mincare pentru pesti. Aerare foarte buna si ... Doamne’ajuta la ceas de seara!
Usor-usor isi revine dupa un accident de ... lumina! GSA este stopat si incepe sa dispara. Plantele isi revin. Curind voi putea taia din frunzele afectate. Am marit programul de lumina; oricum neoanele sunt vechi si dau mai putin. Acum am un program 4-3-6. Marea surpriza este un lotus care sta de doi ani in apa si ... nici nu mai credeam ca da ceva.
Poti mari programul de lumina treptat pina ajungi la opt ore. Apoi poti aplica un program cu pauza dar una din perioade sa nu fie mai mica de cinci ore. Eu folosesc 3-3-5 sau 4-3-5.
Lasa clapetele alea ca oricum va scade debitul curind. Mai bine pune un prefiltru extern si nimeresti doi iepuri deodata : se reduce debitul si ai filtrare mecanica.
Blue14 wrote:Superb bazinelul, ca de altfel toate baziinele tale!
Ce mi se pare mie ciudat, investesti prea mult timp si bani in apa dulce, fa un marin!!!!
Multam! E in plan. Am postat. Dar nu acum. Sper ca la toamna. Sa fac un nano imi ia o ora. Marinul e altceva. In plus imi trebuie timp sa invat. Pina sa fac primul acvariu am citit pe forum trei luni!