[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
The MUI  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Ia vezi boss, gandaci!

https://www.facebook.com/oceanoMonaco/videos/154938621287789/

Aia fac treaba asta anual... si, de la un an la altul, anemonele sunt tot mai mari
O sa caut prin pozele mele mai vechi, de prin 2009-2010.
E un bazin central (o coloana hexagonala) in jurul caruia poti sa dai tarcoale... e misto!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Frumosi foc aia...

"La panda"
image

Multe Urari si Incantatii
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

super tare!

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Ce guvid dement, PIMP!

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Azi am gasit chromies-ul ramas in overflow, l-am scos.
Acuma sper ca va imaginati cat bulan am avut ca a intrat singur in plasa ca eu am overflow-ul lat de 5cm

Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

De ce nu bagi ceva la intrarea in overflow? Asa nu mai au cum sa faca excapade prin el.

http://www.carmultimedia.ro
[Email]
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Broblem, chromisul inchide/deschide gura f repede, ceilalti pesti par ok. Isi face veacul intr-un colt in partea de sus a acvariului. Nu am vazut semne de agresiune din partea domnisoarei.
Parca azi dimineata n-au mancat la fel de bine.
Ca si masura, ca atat ma duce capu, o sa le dau mai putina mancare, eventual o sa le dau si mancare pt 'vegetarieni'. Pana acu le dadeam un cub de artemie sau mysis pe zi, juma dimineata si juma seara.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/09/2015 08:15:21

darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Alt problem, de cand am scris mesajul anterior m-am dus cu treaba, cand m-am intors mi s-a parut ca in acvariu e ceata... Apa era albicioasa. Daca te uiti indeaproape poti vedea particulele fine cum plutesc. Nu am nici cea mai vaga idee de ce.

Ma, in plm, sare nisip frate aiurea din pietre, de dupa pietre, de sub alge, ceva il misca.
Si s-a dus in plm si SCOICA frate, intr-o zi o vazusem deschisa, azi plm nu mai e acolo. Cred ca a papat-o hermitul asta albastru care e destul de mare, insa asta sta cuminte pe piatra acum, nu face el nisipu praf.

La necunoscut se adauga si un clown care da de zor cu coada prin nisip.

This message was edited 3 times. Last update was at 27/09/2015 12:09:18

darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

In timp ce ma uitam pe net sa gasesc un impostor, am descoperit ca am si d-astia
http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2437122

darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru ca azi m-am uitat la acvariu ca la cinema va aduc la cunostinta urmatoarele:

Al 2-lea chromie l-am urmarit cum a inceput sa cada usor inspre fund, mai facea un cerculet, se oprea cu botul in geam, ca pana la urma sa se opreasca de tot pe fund.

Cinctus a decis ca vrea ca argatul sau, pistolarul, sa faca tuneluri prin nisip in toata jumatatea de spate a acvariului, de unde si "praf"-ul din coloana de apa. Cred ca fac contrabanda cu ceva pentru ca se opresc si se retrag cuminti la ei acasa cum ma vad ca ma apropii de acvariu. La scurt timp dispare si "praf-ul".

Mi se misca alga aia rosie ciudat, gen plm, ciudat Ce sa vezi, am un crab nepoftit, cred ca e crab, am vazut ceva asa negricios care si-a rupt o bucata de alga si s-a retras linistit intr-o piatra. Am apucat sa fac si o poza,insa nu se distinge nimic.
http://img.plici.ro/image/oSu

Asadar din pestii noi , 2 s-au dus, au mai ramas 2 ) Dr. Ing. Cinctus si domnisoara cu coada galbena care a venit oricum in plus.
Despre domnisoara nu stiu ce sa zic, am citit ca devin agresive, insa nu cred ca din cauza ei s-au dus chromisii. Adica in timp ce murea vizibil, si se lasa inspre fundul acvariului, a fost lasat in pace...ma gandesc ca daca era sa fie pe smardoiala atunci era momentul unui atac, si totusi donsoara culegea aievea chestii de pe geam.
Pe de alta parte, pe chromie l-am pescuit din overflow, ceva l-a facut sa ajunga acolo ... ori a ajuns de blegit ce era ori l-a alergat donsoara. Cat avea pereche, desi stateau in coloana apei, pareau multumiti de conditii.

Ceilalti pejti, si anume 2 clowni, 1 firefish, 1 damsel, 1 yellow watchman par sa fie in regula. Le-am luat azi doua tipuri de papa, artemie+spirulina si artemie+usturoi, sper sa compenseze lipsa de alge de pana acum. Am mai vazut si un marine qvintet care are 5 combinatii diferite pe o singura folie, a folosit careva?

Nu stiu ce sa fac, mi-as mai lua niste chromisi, insa pe site-urile de specialitate se spune ca-s rezistenti si plm, pe forumuri ca mor a prosti, de stres ori de sindromul highlander(there can be only one-se casapesc intre ei) si ulimul ramas moare ca de ce a ramas singur.
Acu, pe de alta parte nu mi-as lua musai chromisi, dar nu prea stiu ce sa iau, si as vrea sa iau ceva acu rpd pana nu se strica vremea de tot. Motivul e simplu, se taie greu cuburile alea congelate)))

So, voi ce ziceti?

This message was edited 2 times. Last update was at 27/09/2015 16:21:19

georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu mai am un singur chromis in bazin de vreo 7 luni .
nu moare, desi am vrut sa-l arunc da nu-l pot prinde . e unicul peste ramas dupa invazia de icht.
pot sa spun ca e foarte rezistent
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Si din cauza asta vrei sa-l arunci?

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

am vrut sa-l arunc in momentul in care a ramas singurul peste in bazin eram pe punctul de a renunta la marin.
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Clownul ala cu coada face deranj mare.
Chiar daca tu ai versiunea mai mica disperati pesti ! Inca nu am gasit pe nicaieri o explicatie pentru acest comportament al lor !

Am un premnas care mi-a mutat jumatate din nisipul din acvariu intr-un colt. A facut un gropan acolo mama mama !
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nisipul ridicat de clown e cea mai mica problema, pe langa ce sapa pistoletul. INSA la mine sare nisip/praf/chestii din pietre, efectiv te uiti la piatra, toate animalele la locul lor, si deodata PUF, sare ca un jet asa de praf, ca si cum ceva din piatra se joaca cu un pistol de facut praf. Mai clar acum?

darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Judecand dupa marimea pestilor, cam ce marime are acvariul asta? http://i188.photobucket.com/albums/z241/ssantac/2011-08-15_15-43-24_795.jpg

darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Azi am gasit o piatra mutata de la locul ei, cumva intr-o pozitie ciudata si nici urma de echipa de escavatoristi...

Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Nu ai cumva vreun crab prin pietrele alea?

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ba da, am scris mai sus ca am un crab. Dar e mic si nu cred ca a mutat el piatra, sau ma rog sa o miste de la loc incat sa cada. Problema e ca nu mai sunt aia 2, Cinctus+crevete.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/10/2015 10:35:04

Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Au disparut?
Atunci,sa nu ai vreun viermalau din ala nashpa.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: