[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ph controler (calibrare.....)  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

alexnbv wrote:Am sa scriu aici ce rezultate vor fi.

Hai ca chiar am devenit curios. Asteptam sa vedem cum merg si la tine controller-ul si sonda lu' nenea Artz.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

si eu sunt foarte curios, mai ales ca alexnbv mi-a dat acest topic, in care Monky nu avea astfel de probleme si are t5 la fel ca si minnardy , t5, droser tridonic ca ale mele, si are si tuburi osram cum am si eu
topic
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Pardon, la mine situatia de moment e urmatoarea:
drosere Tridonic, neoane Sylvania Grolux, functioneaza impecabil, plantelor le place la nebunie.
Controllerul AR Elektronic merge perfect, si-l am de 3 ani...am schimbat sonda, am pus de sticla, no name, dar momentan controllerul e suspendat din cauza de substrat ADA care oricum imi tine ph-ul la 5,4-5,5...asa ca, ptr a putea face aditie de CO2 l-am scos si bag o bula / sec. pH-ul e tot la aceeasi valoare, plantele o duc minunat dupa un start foarte "algos" . Am bagat o mana de Egeria in bazin si in 3 zile n-a mai ramas urma de alge.
Inca nu am inceput fertilizarea desi ADA stepurile 1,2,3 is pe start!...NPK-ul acela, la fel. Dar dupa ce algele mi-or produs nevralgii de care tocmai ce am scapat inca nu ma risc...
Eu insa folosesc ca "masura" a bunului adaus de CO2 aspectul actual al plantelor si al crevetilor din bazin...rosii intens, cu oua femelele...Plantele: pogostemon si-a dat drumul, e mic, indesat, cu pui. Hemianthusul are covoras de puiuti. Blixa, multe frunze tinere, de un verde fraged, walichii cu niste varfuri rosietice de toata frumusetea. Doar Utricularia a disparut aproape de tot
Poze? Mai tre lucrat la aspectul artistic, adaugate plante si apoi revin intr-un topic personal.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
alexnbv
Membru de baza

IP:

Sa inteleg ca folosesti neoane T5 cu drosere electronice iar PH-Co2control iti indica o valoare exacta, fara variatii la aprinderea sau stingerea luminii??

Acvariu 126
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Da, neoanele sunt T5, Sylvania Grolux, droserele Tridonic, controllerul AR Elektronic...aprinderea si stingerea neoanelor nu a influentat indicatiile de pH...dar, cum am zis...e scos din uz datorita acidifierii apei de catre substrat.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:droserele Tridonic, controllerul AR Elektronic...aprinderea si stingerea neoanelor nu a influentat indicatiile de pH...
Si io folosesc Tridonic, controller JBL si merge perfect .
Pe de alta parte, pH-metru chinezesc e "bruiat" ingrozitor de instalatia de iluminat.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mai fratilor, poate mi-a trimis mie o chinezarie, am sa fac maine o poza cu sonda, sa-mi ziceti daca a voastra e asemanatoare. ceva miroase urat aici la mine (controler)
alexnbv
Membru de baza

IP:

Astazi a venit controllerul si la mine.

Am conectat sonda 1 min la controller sa vad daca variaza valoarea afisata in momentul aprinderii luminii.

Nu a variat deloc valoarea afisata.

Acum nu stiu cat de relevant este acest test..dar maine seara sau cel tarziu vineri am sa calibrez sonda si fac din nou testul.

Revin cu mai multe informatii ;)

Acvariu 126
[Yahoo!]
alexnbv
Membru de baza

IP:

Asa cum am scris in postul de mai sus...am testat din nou PH-controllerul.

L-am calibrat asa cum scrie in manual, iar totul pare sa fie ok. Nu variaza deloc PH-ul la aprinderea luminii. Deocamdata merge bine la mine. Probabil ca Radu a avut ghinionul sa primeasca o sonda defecta.

Acvariu 126
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Inchis, controlerul pare a fi la peste 90 % ok. sonda mea e dusa.

Ok. Inchis de Val. Pentru re-deschidere puteti da un pm unui administrator.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: