[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am mostenit un acvariu. ce ma fac?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
gmo
Junior member

IP:

sotul meu sa decis sa tina si broscutele. a cumparat aseara un acvariu special amenajat pentru ele. acum mai ramane sa il amenajez pe cel pentru pesti. am luat o radacina de maces de afara. trebuie sa o fierb.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gmo wrote: sotul meu sa decis sa tina si broscutele. a cumparat aseara un acvariu special amenajat pentru ele..

Si cind vor mai creste, o piscina.

gmo wrote:am luat o radacina de maces de afara. trebuie sa o fierb.

Maces???? Altceva nu gaseai? Mai bine dadeai o comanda la un magazin on-line si luai ceva mai potrivit pentru un bazin. Macar stii cum se pregateste?
gmo
Junior member

IP:

cand vor creste o sa le las in lac afara, e un lac artificial de o jumatate de ha. sunt pesti inauntru dar nu stiu cum se numesc. ma gandeam in vara daca cresc mai mult , acum sunt jur de 5-10 gr c noaptea si intra in hibernare. nu am gasit la magazin saptamana trecuta radacina ca am intrebat, sau poate nu am stiut ce sa intreb in limba lor. iar pe net nu stiu exact cum se numesc in italiana, asta e marea problema. cat timp cresc puii de guppy? ii am de o saptamana si parca sunt tot asa de mici. mai mult de 3 luni?
si ce tip de radacina imi trebuie? de fiert am gasit cum se face la nuca de cocos. dar la radacina parca am citit pe forum dar nu mai imi amintesc exact unde. de maslin e buna?
imi adusese un coleg o radacina dar era veche si mancata de carii. nu ma vrut sa o iau de la munca. nu stiam daca e buna.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gmo wrote: cand vor creste o sa le las in lac afara, e un lac artificial de o jumatate de ha. sunt pesti inauntru dar nu stiu cum se numesc. ma gandeam in vara daca cresc mai mult , acum sunt jur de 5-10 gr c noaptea si intra in hibernare.

Cum adica noaptea intra in hibernare? Si vezi ca s-ar putea sa ramii fara pesti in lac...Poti sa te exprimi si tu mai clar, te rog?

gmo wrote: nu am gasit la magazin saptamana trecuta radacina ca am intrebat, sau poate nu am stiut ce sa intreb in limba lor. iar pe net nu stiu exact cum se numesc in italiana, asta e marea problema.

Am gasit un translator pe net din engleza in italiana, dar nu garantez ca exact asa se zice la mopani - legno per acquario; alte lemne care mai pot fi folosite sunt cele de arin, salcie, fierte citeva ore in apa cu cit mai multa sare si apoi lasate citeva zile in apa rece pe care o schimbi de foarte multe ori.

gmo wrote: cat timp cresc puii de guppy? ii am de o saptamana si parca sunt tot asa de mici. mai mult de 3 luni?

Cam in 3 luni, daca sunt hraniti si ingrijiti bine. Abia atunci poti sa-i introduci alaturi de adulti.

Daca vrei sa faci comanda la un magazin on-line care nu este in Italia - cauta dupa driftwood. Nu sunt exagerat de scumpe si au diverse forme si marimi si nu trebuie sa le mai fierbi.
gmo
Junior member

IP:

multumesc. ce face graba din om!
am vrut sa zic ca afara noaptea ajunge pana la 5 grade si daca le las in lac intra in hibernare. sunt micute si mie mila de ele. daca mananca pestii nici o problema ca si asa nu pescuieste nimeni si s-au immultit mult. dar de dat de manacare tot trebuie sa le dau pestilor si sunt doar de ornament.
o sa intreb asa cum mi-ai zis de lemn. ca eu iam zis de lemn care se pune in acvariu jos. dar nu m-au inteles. in rest au de toate substrat pietris, plante etc. astept sa termin de ciclat acvariul surogat si dupa aceea mut pestii si atunci incepe circul. vroiam sa fierb radacina ca parca asa ma citit pe forum si ca trebuia sa stea in apa cu sare. dar se vede ca nu am citit bine . daca nu gasisem radacina ma gandeam sa fac eu.,, mare desteapta,,. am vazut super acvariile in galerie si vroiam si eu unul asemanator . chiar daca nu cred ca o sa reusesc din prima.
puii de guppy sunt intro sala de nasteri si am pus un ciorap pe afara ca ieseau mereu si pestii mari abia asteptau. sunt in acelasi acvariu. le dau de 2-3 ori pe zi mancare speciala pentru ei cate putin , cel putin asa miau explicat la magazin. dupa faza cu ciorapul nu a mai disparut nici unul.
gmo
Junior member

IP:

multumesc pentru sfaturi. eu am incercat in toate chipurile sa explic vanzatoarei ce vreau dar nu ne-am inteles. vreau lemnul in acvariu si vreau un acvariu macar 5 % cum sunt cele din galerie asa ca accept orice idee numai sa reusesc. acvariul nu este foarte mare dar il vreau natural nu asa cum era plin de chestii de plastic. am mai scris si alta data ,, pana cand m-oi invata o sa va cam stresez,, asa ca va rog suportati-ma.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gmo wrote:multumesc pentru sfaturi. eu am incercat in toate chipurile sa explic vanzatoarei ce vreau dar nu ne-am inteles. vreau lemnul in acvariu si vreau un acvariu macar 5 % cum sunt cele din galerie asa ca accept orice idee numai sa reusesc. acvariul nu este foarte mare dar il vreau natural nu asa cum era plin de chestii de plastic. am mai scris si alta data ,, pana cand m-oi invata o sa va cam stresez,, asa ca va rog suportati-ma.

Stai linistita, ca nu stresezi pe nimeni. Ca idee - ca sa priceapa si vinzatoarea - nu ai cum sa scoti niste poze la imprimanta cu lemnele pe care ti le doresti si sa i le pui in fata? Poate asa s-o dumiri...

@flo77 - de cind te-ai mutat din Brasov in Seattle, bag seama ca ti se face rau cam prea des cind "ne vizitezi"...pe acolo nu exista forumuri care sa se ridice la valoarea ta?
gmo
Junior member

IP:

asa am sa fac.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gmo wrote:asa am sa fac.

Si ia-l si pe sotul tau cu tine cind mergeti la magazin. Daca el este italian, e imposibil sa nu se faca inteles. Mai ales ca zici ca tine atit de mult la acvariu. Daca este tot roman, atunci arata-le pozele colegilor de serviciu sau cauta niste site-uri/forumuri in limba italiana - ma indoiesc ca nu exista - si pune o intrebare. Nu te costa nimic. Cineva trebuie sa inteleaga pina la urma ce iti doresti cu adevarat.

Succes! Noi iti dorim bafta :-) !
gmo
Junior member

IP:

multumesc. o sa va tin la curent
gmo
Junior member

IP:

sarbatori fericite tuturor
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gmo wrote:sarbatori fericite tuturor

Si tie la fel! :veselred: :veselmagenta: :veselyellow:
gmo
Junior member

IP:

am observat ca 4 femele guppy au burtica cam mare daca fac alti puisori pot sa-i pun impreuna cu cei nascuti in 10 decembrie? au crescut un pic dar nu sunt chiar atat de mari.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gmo wrote:am observat ca 4 femele guppy au burtica cam mare daca fac alti puisori pot sa-i pun impreuna cu cei nascuti in 10 decembrie? au crescut un pic dar nu sunt chiar atat de mari.

Nu te-as sfatui. Ii va minca pe restul.
gmo
Junior member

IP:

nu mamele vreau sa le pun ci pe pui cei noi langa cei vechi. mamele sunt deja in sala de nasteri. daca ii las jos sub gratar ii mananca asa cum au facut si cu ceilalti.

am pus foto in galerie. asta era problema. mi-a trebuit mult pana cand am inteles
Disk quota exceeded
You have a space quota of 32768K, your files currently use 31842K, adding this file would make you exceed your quota.

in auxiliare am toate pentru pesti. ar mai trebui sa cumpar ceva?
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=13697

trebuie sa mai cumpar o sala nasteri pentru puii noi?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E posibil sa nu-i manince puii din 10 decembrie, e posibil si sa-i manince . Le poti creste sansele daca-i hranesti bine pe cei mari inainte de a pune bebelusii linga ei.

Poze: smilie ... Poze cu plante
gmo
Junior member

IP:

multumesc mult pentru sfaturi. ma gandesc si la varianta de ai muta pe cei mari in un acvariu surogat (20 l).sincer la inceputul lui dec i-am dat drumul (sa se cicleze fara pesti)dar am plecat ,am lasat pe cineva si a pus tot borcanul de manacare , nu i-a lasat nici lumina ,nici caldura ca avea un miros de numai spun .asa ca am aruncat apa si am pus din nou. au trecut abia cateva zile si nu e inca ciclat. dar daca iau apa din acvariul mare(80/30/30) si amestec cu cealalta in o saptamana as putea sa ajung la 50%. mai trebuie sa astept cele 3 saptamani?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Fara pesti nu prea se formeaza coloniile de bacterii .

gmo wrote:au trecut abia cateva zile si nu e inca ciclat. dar daca iau apa din acvariul mare(80/30/30) si amestec cu cealalta in o saptamana as putea sa ajung la 50%. mai trebuie sa astept cele 3 saptamani?
Daca nu aglomerezi acvariu, poti incerca au apa din acvariu' mare. Va trebui sa clatesti zilnic buretele din filtru acvariului mare in acvariu' cel mic. Astfel bagi bacterii . Hraneste-i cu zgircenie si stai cu ochii pe ei.

Poze: smilie ... Poze cu plante
gmo
Junior member

IP:

de cand tin legatura cu voi am si puiuti de pesti si nici nu a mi-a murit vreunul. acum sunt fericita pot sa spun ca incep sa invat sa-i ingrijesc.
multumesc mult .
gmo
Junior member

IP:

au inceput sa moara puii de guppy(o luna jumatate) de 3 zile din 12 au ramas 5. ceilalti de 2 saptamani nu au patit nimic. ce e de facut?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: