[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am mostenit un acvariu. ce ma fac?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
gmo
Junior member

IP:

am mostenit un acvariu si nu stiu nimic despre el. am citit cate ceva de pe forum dar nu am inteles f multe ca am descoperit ca nu ma pricep. nici nu vreau sa/l dau mai departe asa ca .... lungime 80 cm, latime 30, inaltime 40 dar are apa pana la 30 cm. are o cutie de plastic neagra cu 3 compartimente. in primul o lampa cu o rezistenta inauntru si pietre maron. in al doilea pietre, vata. saculeti cu ceva negru presupun carbon , si in al treilea o chestie care arunca apa. va rog sa nu radeti dar chiar nu am nici o idee. in acvariu este un alt obiect care face multe bule de aer. nisip este artificial de diferite culori, diferite amfore , plante de plastic, toate artificiale. pesti un peste rosu, caras sau cum se numeste, un alt peste gri cu pete mai inchise de aceeasi culoareare cam 5 cm si cu 2 mustati lungi, si guppy, 3 masc si 6 fem, 2 pesti negri lungi cu multe mustati care se ascund acolo unde nu este lumina, un peste sanitar si alti doi mici crem cu un pic de rosu care au mustati si stau pe fund. mai sunt 2 broscute testoase de max 5 cm . pestele rosu cred ca este bolnav, l/am dat la o parte, ca nu manaca si are pete inchise pe el si pe aripioare nu stiu ce sa ii fac ca nici de innotat nu prea innoata. apa mi se pare murdara. mai sunt 2 pietre dar nu stiu la ce folosesc . cred ca de frumusete. si pestii guppi stau in 2 sali de nasteri. acum ca rog sa ma ajutati. ce trebuie sa fac? multumesc
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gmo wrote:am mostenit un acvariu si nu stiu nimic despre el. am citit cate ceva de pe forum dar nu am inteles f multe ca am descoperit ca nu ma pricep. nici nu vreau sa/l dau mai departe asa ca .... lungime 80 cm, latime 30, inaltime 40 dar are apa pana la 30 cm. are o cutie de plastic neagra cu 3 compartimente. in primul o lampa cu o rezistenta inauntru si pietre maron. in al doilea pietre, vata. saculeti cu ceva negru presupun carbon , si in al treilea o chestie care arunca apa. va rog sa nu radeti dar chiar nu am nici o idee. in acvariu este un alt obiect care face multe bule de aer. nisip este artificial de diferite culori, diferite amfore , plante de plastic, toate artificiale. pesti un peste rosu, caras sau cum se numeste, un alt peste gri cu pete mai inchise de aceeasi culoareare cam 5 cm si cu 2 mustati lungi, si guppy, 3 masc si 6 fem, 2 pesti negri lungi cu multe mustati care se ascund acolo unde nu este lumina, un peste sanitar si alti doi mici crem cu un pic de rosu care au mustati si stau pe fund. mai sunt 2 broscute testoase de max 5 cm . pestele rosu cred ca este bolnav, l/am dat la o parte, ca nu manaca si are pete inchise pe el si pe aripioare nu stiu ce sa ii fac ca nici de innotat nu prea innoata. apa mi se pare murdara. mai sunt 2 pietre dar nu stiu la ce folosesc . cred ca de frumusete. si pestii guppi stau in 2 sali de nasteri. acum ca rog sa ma ajutati. ce trebuie sa fac? multumesc

Sa scoti broaste testoase care nu au ce cauta intr-un acvariu cu pesti. Le vinzi sau le donezi cuiva care este pasionat si stie sa le ingrijeasca - desi - atentie - sunt protejate de lege. Si acvariul la fe - vindut/donat, mai ales ca nu te pasioneaza acvaristica.
gmo
Junior member

IP:

multumesc pentru raspuns. problema e ca sotul meu nu vrea sa il dea ca au o valoare sentimentala ,pentru el. eu nu vreau sa sufere nimeni asa ca trebuie sa invat eu sa-l ingrijesc. dar am nevoie de ajutor ca singura nu cred ca o sa reusesc. ce tip de mancare au hi-food pesci rossi, hi-food avannoti, hi-food granulare, hi-food pastigle base, hi-food gammarus. bioconditioner aqua-vit, liqui-cid
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Broatele testoase, daca nu le dai, trebuie sa le ti separat. Daca nu, cu timpul o sa-ti manance pesti, si atunci adio valoare sentimentala. :-)
Pentru broscute ajunge deocamdata un recipient mic sau acvariu mic, nu prea inalt, dar trebuie schimbata apa des, se impute repede.
Ce ai tu in cutia acea este defapt un incalzitor (becul), si restul e filtrul.
Ai grija sa schimbi saptamanal 25-30% din apa cu apa statuta (de o zi)
tipurile de mancaruri pe care le-ai enumerat nu le cunosatem, nici pesti pe care le ai, dar cere ajutorul vanzatorului.
Umbla vorba pe aici:
O fotografie face cat o mie de cuvinte :foto: :foto: :foto:

galeria mea
[Email] [WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Numai ca broscutele se fac ditamai animalele, fac mult mizerie, au nevoie de incalzitor, setat la tempartura de 26-30 grade si de un bazin special detinat numai lor. Bazinul trebuie sa contina si pietre pe care sa se ridice pentru a respira.

Incearca sa pui poze cu bazinul, asa cum ti-a spus si Andras, pentru ca din descriile facute nu rezulta mare lucru.
gmo
Junior member

IP:

mersi mult. care este functia pentru foto? img? eu incerc
sper sa mearga. problema e ca eu locuiesc in casa socrilor mei la 30 de km de oras si nu vine nimeni pana aici sa vada acvariul . afara in curte este un artificial unde sunt si pesti cand or sa creasca broscutele le voi da afara. pana atunci insa trebuie sa am grija de ele
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

gmo wrote:care este functia pentru foto? img?

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=206

Poze: smilie ... Poze cu plante
gmo
Junior member

IP:

multumesc pentru link
gmo
Junior member

IP:

am pus imagini in galerie. nu sunt de calitate dra cu timpul o sa ma specializez. promit. am un peste bolnav. l-am mutat in alta parte de unul singur.fotografiile nu se vad bine c aeste intrun vas un pic mai inchis. are niste pete inchise la culoare. iar aripioarele unde este negru s/au subtiat. v-as ruga sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez. e un lucru nou pentru mine si nu vreau sa chimui bietii pesti. am cumparat si o carte ,,pesti de acvariu,, dar nu scrie de boala asta. nu stiu ce sa fac.
vreau si eu un acvariu din acela frumos din fotografii. credeti ca am sa ajung destul de experta sa il pot avea?
gmo
Junior member

IP:

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=13697
cum fac cu foto care au peste 1 mb?
se poate micsora dimensiunea?
gmo
Junior member

IP:

dupa ce am folosit miciogul sa mut pestele bolnav. cum il dezinfectez? pe el si celelalte?
gmo
Junior member

IP:

am citit pe forum despre radacina de vita de vie. la ce foloseste? daca nu am ce pot folosi?
ce trebuie sa fac sal decorez pe cel care il am cu plante naturale? trebuie sa cumpar un altul mai mic si sa mut pestii pana este gata? am citit pe forum ca trebuie lasat sa functioneze fara pesti 3 saptamani.
gmo
Junior member

IP:

@ andras - am vazut fotografiile tale. mi/au plact mult. ce planta este cea din foto cu pui scalari ? cea care pluteste.

@ porcu - foarte frumos. mersi mult. incep sa imi fac imagine cum ar trebui sa fie si acvariul din casa. Am mult de invatat.
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe aici sunt multe acvarii frumoase, al meu e unul mijlociu . Vezi jos la "Acvarii de vis" daca n-am dreptate.

Planta care pluteste e anubias, de obicei se prinde cu nylon de pescuit de un lemn (mopan). Panta de mai jos e Jawa moss, se face cu el acelasi lucru.

Imaginile chiar ca nu sunt prea clare, ai acolo guppy (femela si mascul), acela albastru e un gourami, iar cel rosu, bolnav cred ca e un caras. Nu stiu de ce boala sufera, daca ai putea descrie simptomele mai clar, si daca se vede ceva pe exterior.

Daca nu l-ai citit, citeste articolul acesta http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2013

galeria mea
[Email] [WWW]
gmo
Junior member

IP:

l-am citit, apoi am printat pe el si altele care le-am mai gasit pe forum. am cumparat si o carte cu pestii de acvariu dar este in italiana si merge mai greu cu cititul. carasul are niste pete inchise la culoare, negre, si pe aripi sau cum se numesc si pe solzi, pe aripile unde a sunt negre sunt subtiate, iar negru este si sub solzi. cand era in acvariu cel albastru in musca si el se ascundea . nu se misca foarte mult. l/am scos ca asa am citit sa nui imbolnaveasca si pe ceilalti . in galerie nu am putut pune foto care erau mai mari de 1 mb. dar mai sunt alti pesti stau pe fund si se ascund. unul stiu sigur ca e sanitar ca l/am gasit pe site este negru si sta mult pe geamuri. mai sunt 2 care sunt in genul sanitarului doar ca sunt mai lungi negri,au in jur de 10 cm, 4 mustati si nu ii pot fotografia ca se misca f repede si alti 2 cu 2 mustati dar sunt de culoare crem si maro .
gmo
Junior member

IP:

va multumesc tuturor care mi-ati scris. ma ajutati foarte mult.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gmo wrote: am citit pe forum despre radacina de vita de vie. la ce foloseste? daca nu am ce pot folosi?

La noi se numesc mopani sau driftwood in engleza. Ii poti comanda la un magazn on-line. Dar nu este obligatoriu ca toate acvariile sa contina asa ceva. Vita de vie, ca si mopanii sunt doar niste accesorii de efect, pe care poti ancora unele plante.

gmo wrote:ce trebuie sa fac sal decorez pe cel care il am cu plante naturale?

Daca vrei plante naturale, trebuie sa te informezi mai intii despre ele si despre conditiile necesare fiecarei specii. Uite un link care te-ar putea ajuta - plante de acvariu. Apoi va urma substartul potrivit, iluminatul, introducerea de CO2 pentru ca plantele sa arate cu adevarat frumoase si sanatoase. Nu introduce prea multi pesti si mai ales evita speciile agresive care nu sunt deloc indicate incepatorilor.

gmo wrote: trebuie sa cumpar un altul mai mic si sa mut pestii pana este gata? am citit pe forum ca trebuie lasat sa functioneze fara pesti 3 saptamani.

Dar si acesta trebuie lasat la ciclat...

Poza cu pestele rosu despre care spui ca s-a inbolnavit nu este clara deloc. Nu putem sa ne dam seama despre ce boala sufera. Oricum, speciile tinute acolo nu sunt compatibile. Am vazut parca si un gourami

Ca sa-ti fie mai usor sa idetifici si celelate specii, cauta catalog pesti de apa dulce.

Pina sa iei o decizie ce anume pastrezi, fa schimburi mici si dese cu apa lasat la declorinat min 2 zile ( in recipiente cu deschidere larga - cum ar fi o galeata, ca sa iasa clorul din ea ) si sifoneaza substratul cu atentie. O apa curata inseamna si pesti sanatosi.

Iar daca vrei ca acvariul tau sa arate cit mai natural cu putinta, renunta la amfore, ghioc, scoici etc.

Ia si citeste putin cite putin zilnic si incepe mai ales GHIDUL INCEPATORULUI si CICLUL AZOTULUI

Cit despre micsorarea pozelor, poti folosi metoda urmatoare - sper ca folosesti un Windows, indiferent ce varianta - START - Programs - Accessories - Paint -File- Open - deschizi poza pe care vei sa o micsorezi/maresti -Image - Strech/Skeu unde va aparea Horizontal, respectiv - Vertical. Apare 100%. Tu ii dai mai putin - de ex. 80% sau pina ce poza ia dimensiunea dorita de tine.

Daca mai nelamuriri, nu ezita sa intrebi! :-)

Succes :-)
gmo
Junior member

IP:

pentru haruko. am inteles. incerc sa fac alte foto cu pestele bolnav.
gmo
Junior member

IP:

un cuplu este clown loach doar ca au culori diferite ca cel de acolo. este foto dar nu este clara. iar ceilalti 2 nu reusesc sa fac diferenta dintre dojo loach si columbian shark. sunt 3 foto in galerie cu ei dar sunt ii pot fotografia ca stau ascunsi si cand ies nu stau.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gmo wrote:un cuplu este clown loach doar ca au culori diferite ca cel de acolo. este foto dar nu este clara. iar ceilalti 2 nu reusesc sa fac diferenta dintre dojo loach si columbian shark. sunt 3 foto in galerie cu ei dar sunt ii pot fotografia ca stau ascunsi si cand ies nu stau.

Mare atentie cu columbian shak! Sunt pradatori destul de feroce si mai au si niste tepi veninosi pe dorsala. Fereste-te pe cit posibil de atingerea lor! Faptul ca sunt vinduti in magazine fara informatii prealabile e... smilie

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: