Author |
Message |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 08:21:02
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Haruko wrote:
Haruko wrote:
Haruko wrote:
gmo wrote:am vazut pe forum un acvariu
www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=13088
cum a pus lemul, radacina acolo?
Cu grija.  Cum se pune orice buturuga in orice acvariu. Nu e mare filozofie, stai linistita.  Daca e mopan, atunci se clateste putin inainte cu apa rece, se introduce in bazin si apoi se incepe plantarea. Daca vrei, il poti imbrca in Java moss, poti atasa un Anubias. Variante sunt destule, imaginatie sa ai! :-)
Uite si un articol despre boaste testoase.  Daca mai gasesc, iti mai dau. 
Uite si alt articol testoase. Acum mai depinde si cit esti dispusa sa investesti...
Sau citeste acest articol - broaste testoase.
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 13:14:47
|
gmo
Junior member
IP:
|
multumesc pentru articole si site/uri sunt f interesante. crezi ca e vreo problema daca dupa in vara le dau afara in lac? cred ca sunt carnivore pana acum nu am gasit inca specia . de mancare au niste raci mici uscati. inca nu am reusit sa pun toate foto in galerie.
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 13:28:26
|
gmo
Junior member
IP:
|
ieri femela gupy a nascut vreo 20 de pestisori. erau in sala nasteri . aveau gratarul jos pentru ai separa de mama ca vroia sai manance. nu ma vrut sa o las cu ceilalti. azi dimineata am gasit in jur de 14 . pe mama am dato cu ceilalti in cealalta sala de nasteri. oare cine ia mancat pe puiuti? cat trebuia sa o las pe mama? unde am gresit?
trebuie sa pun o panza unde stau ei sa nu mai iasa? ca toti pestii mari se invart pe langa sala. cred ca daca ar putea iar manaca imediat. ce sa fac?
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 14:03:49
|
gmo
Junior member
IP:
|
nu pot posta foto imi da urmatoarea chestie
Warning: is_dir(): Stat failed for ./albums/edit/. (errno=13 - Permission denied) in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 432
Warning: filemtime(): Stat failed for ./albums/edit/. (errno=13 - Permission denied) in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 440
Warning: unlink(./albums/edit/.): Permission denied in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 453
Warning: is_dir(): Stat failed for ./albums/edit/.. (errno=13 - Permission denied) in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 432
Warning: filemtime(): Stat failed for ./albums/edit/.. (errno=13 - Permission denied) in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 440
Warning: unlink(./albums/edit/..): Permission denied in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 453
si imi zice ca nu se uploadeaza?
ce sa fac?
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 16:02:19
|
gmo
Junior member
IP:
|
pentru acvariile din plastic sunt bune becurile de tip 14w, 230v, e27, 3000k,elecronic compact fluorescent lamps, marca luxnova, sau marca osram, duluxstar 12w, 220, 240v, 95ma, 50-60hz.si daca da cate? sau trebuie neaparat neon din acela tub lung?
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 16:08:16
|
gmo
Junior member
IP:
|
lampa de uv foloseste si pestilor sau e numai pentru broscute?
cum stiu ca broscutele hiberneaza?
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 16:14:50
|
gmo
Junior member
IP:
|
am pus un ciorap pe sala nasteri cu puiutii nu e prea estetic dar asa numai ii manaca ceilalti. oare e bine? le dau de mancare cate putin de trei ori pe zi mancare speciala pentru pui de pesti
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 16:16:46
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
gmo wrote:cum stiu ca broscutele hiberneaza?
Daca te-ai fi uitat mai cu atentie pe ultimul articol, ai fi stiut - hibernarea. Si poate ai fi aflat si ce tip de broaste ai - tipuri de testoase.
Si uite si un articol despre lampile uv.
N-ar fi rau sa inveti sa folosesti butonul SEARCH.
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 16:43:51
|
gmo
Junior member
IP:
|
broscutele cred ca sunt de apa europeana sau Cistuda (emys orbicularis) dar sunt puiuti dupa tabelul de acolo. din cauza asta nu stiam cand intra in hibernare si daca in casa au nevoie sa hiberneze
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 16:50:13
|
gmo
Junior member
IP:
|
scuze aveai dreptate. ca nu ma citit bine. am downloadat tot ce era pe acolo si scrie ca broscutele mele daca le tin in casa la temperatura camerei nu intra in hibernare.
,,Broasca testoasa de apa europeana sau Cistuda (emys orbicularis)
Broasca testoasa europeana este de talie mica spre mijlocie, prezentand varietati cuprinse intre 15-25 cm. Formatul corporal este diferit in functie de categoria de varsta, evoluand de la o forma relativ rotunda la tineret, la o forma ovala la materialul adult.
Membrele testoasei de apa sunt foarte puternice, in forma de coloana, cu labe puternice si palmate, prevazute cu gheare lungi si puternice, in numar de 5 la membrele anterioare si 4 la cele posterioare. Ca particularitate,putem mentiona ca ghearele sunt unite printr-o membrana interdigitala, care le permite deplasarea usoara in apa.
Corpul este bine inchis intr-o carapace dura, osificata, acoperita cu placi de natura cornoasa. Placa anala a carapacei este intreaga, nedevizibila, coada scurta, fara terminatie cornoasa. De ambeleparti ale cozii, pe partea interna a coapselor, sunt prezenti cate un tubercul conic cornos. Culoarea este foarte variabila, cu tesutul de nuanta ce se extinde de la brun pana la negru, pe suprafata careia se gasesc raspandite mici pete sau linii de culoare galbena. Pe regiunea capului, a gatului si a membrelor se gasesc de asemenea pete de culoare galbena. Broasca testoasa de apa este raspandita pe un areal mare, ce cuprinde Europa, Asia Occidentala si Africa de Nord-Vest. In Romania, ea a fost raspandita pe aproape tot cuprinsul tarii, dar in efective relativ reduse, iar astazi este tot mai putin intalnita. Locurile preferate ale acestei broaste testoasesunt malurile lacurilor cu vegetatie acvatica bogata, precum si zonele mlastinoase, greu de strabatut de alte animale.
Ii place foarte mult sa stea pe marginea apei, dar la cea mai mica alarma se arunca in apa si dispare in masa ei. Este o specie foarte agila, deplasandu-se usor in apa, unde de altfel in mod obisnuit se si hraneste. Carnivor ferce, isi asteapta prada plutind printre vegetatia acvatica. Prada care se apropie este prinsa prin destinderea fulgeratoare a gatului si omorata rapid prin miscarile repetate ale mexilarelor. Dupa aceea, broasca testoasa se retrage sub apa, unde prada este sfasiata in bucati. Hrana acestor broaste o constituie: crustaceele, nevertebratele terestre, rozatoarele, chiar pasarile tinere, pesti, insecte, viermi si foarte rar, unele componente vegetale.
Aceasta specie ierneaza pe fundul apelor, o data cu sfarsitul toamnei si pana la inceputul lunii aprilie. La finele lunii mai sau inceputul lunii iunie, femela depune 3-16 oua de marimea oului de porumbel, in regiunile inundabile ale Deltei Dunarii, se urca uneori in salcii si depune ouale in pamantul afanat din scorburi, dar obisnuit pe mal, nu departe de luciul apei.
In mod obisnuit, toamna sau chiar primavara urmatoare, puii ies din oua, spargand coaja cu ajutorul unui dinte de eclozare de natura cornoasa, situat pe maxilarul superior. In captivitate, aceste testoase nu intra in hibernare in conditiile in care se tin la o temperatura ridicata (cea a camerei), dar in acest caz necesita o ingrijire atenta din partea noastra.
Broasca testoasa de apa europeana este in prezent amenintata cu disparitia, datorita reduceii conditiilor naturale, a poluarii, a amenajarilor hidrologice si chiar a cruzimii unor oameni, fiind ocrotita de lege in toate tarile unde este prezenta.,,
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 16:54:59
|
gmo
Junior member
IP:
|
abia acum ma familiarizez cu internetul. ca pana acum nu am avut nevoie. asa ca pana cand ma invat stresez pe toti
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 16:55:59
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
gmo wrote:scuze aveai dreptate. ca nu ma citit bine. am downloadat tot ce era pe acolo si scrie ca broscutele mele daca le tin in casa la temperatura camerei nu intra in hibernare.
,,Broasca testoasa de apa europeana sau Cistuda (emys orbicularis)
Broasca testoasa europeana este de talie mica spre mijlocie, prezentand varietati cuprinse intre 15-25 cm. Formatul corporal este diferit in functie de categoria de varsta, evoluand de la o forma relativ rotunda la tineret, la o forma ovala la materialul adult.
Membrele testoasei de apa sunt foarte puternice, in forma de coloana, cu labe puternice si palmate, prevazute cu gheare lungi si puternice, in numar de 5 la membrele anterioare si 4 la cele posterioare. Ca particularitate,putem mentiona ca ghearele sunt unite printr-o membrana interdigitala, care le permite deplasarea usoara in apa.
Corpul este bine inchis intr-o carapace dura, osificata, acoperita cu placi de natura cornoasa. Placa anala a carapacei este intreaga, nedevizibila, coada scurta, fara terminatie cornoasa. De ambeleparti ale cozii, pe partea interna a coapselor, sunt prezenti cate un tubercul conic cornos. Culoarea este foarte variabila, cu tesutul de nuanta ce se extinde de la brun pana la negru, pe suprafata careia se gasesc raspandite mici pete sau linii de culoare galbena. Pe regiunea capului, a gatului si a membrelor se gasesc de asemenea pete de culoare galbena. Broasca testoasa de apa este raspandita pe un areal mare, ce cuprinde Europa, Asia Occidentala si Africa de Nord-Vest. In Romania, ea a fost raspandita pe aproape tot cuprinsul tarii, dar in efective relativ reduse, iar astazi este tot mai putin intalnita. Locurile preferate ale acestei broaste testoasesunt malurile lacurilor cu vegetatie acvatica bogata, precum si zonele mlastinoase, greu de strabatut de alte animale.
Ii place foarte mult sa stea pe marginea apei, dar la cea mai mica alarma se arunca in apa si dispare in masa ei. Este o specie foarte agila, deplasandu-se usor in apa, unde de altfel in mod obisnuit se si hraneste. Carnivor ferce, isi asteapta prada plutind printre vegetatia acvatica. Prada care se apropie este prinsa prin destinderea fulgeratoare a gatului si omorata rapid prin miscarile repetate ale mexilarelor. Dupa aceea, broasca testoasa se retrage sub apa, unde prada este sfasiata in bucati. Hrana acestor broaste o constituie: crustaceele, nevertebratele terestre, rozatoarele, chiar pasarile tinere, pesti, insecte, viermi si foarte rar, unele componente vegetale.
Aceasta specie ierneaza pe fundul apelor, o data cu sfarsitul toamnei si pana la inceputul lunii aprilie. La finele lunii mai sau inceputul lunii iunie, femela depune 3-16 oua de marimea oului de porumbel, in regiunile inundabile ale Deltei Dunarii, se urca uneori in salcii si depune ouale in pamantul afanat din scorburi, dar obisnuit pe mal, nu departe de luciul apei.
In mod obisnuit, toamna sau chiar primavara urmatoare, puii ies din oua, spargand coaja cu ajutorul unui dinte de eclozare de natura cornoasa, situat pe maxilarul superior. In captivitate, aceste testoase nu intra in hibernare in conditiile in care se tin la o temperatura ridicata (cea a camerei), dar in acest caz necesita o ingrijire atenta din partea noastra.
Broasca testoasa de apa europeana este in prezent amenintata cu disparitia, datorita reduceii conditiilor naturale, a poluarii, a amenajarilor hidrologice si chiar a cruzimii unor oameni, fiind ocrotita de lege in toate tarile unde este prezenta.,,
Deci ai vazut ca e ocrotita de lege, da? Grija mare!!!
Si nu era nevoie sa iei cu copy-paste tot articolul.
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 17:06:13
|
gmo
Junior member
IP:
|
am vazut si m-a cam luat frica. astazi la serviciu am auzit ca o persoana a luat amenda 3000 euro ca nu a declarat la primarie ca avea broasca testoasa era de uscat dar tot testoasa e. cica se plateste 160 pe an de fiecare testoasa. eu vorbesc de italia. acum trebuie sa vad daca e adevarat ca e o mare responsabilitate
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 17:51:41
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
gmo wrote:am vazut si m-a cam luat frica. astazi la serviciu am auzit ca o persoana a luat amenda 3000 euro ca nu a declarat la primarie ca avea broasca testoasa era de uscat dar tot testoasa e. cica se plateste 160 pe an de fiecare testoasa. eu vorbesc de italia. acum trebuie sa vad daca e adevarat ca e o mare responsabilitate
Mai bine le dai la o gradina zoologica unde vor fi ingrijite cum trebuie. E cel mai intelept lucru pe care il poti face.
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 18:24:54
|
gmo
Junior member
IP:
|
ai dreptate. acum mai trebuie doar sa il conving pe sotul meu.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2008 19:06:26
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
gmo wrote:ai dreptate. acum mai trebuie doar sa il conving pe sotul meu.
De ce nu ii povestesti despre amenda aceea de 3000 de euro?...Cred ca e un argument destul de convingator.  Pe urma incearca sa-l faci sa se implice cit mai mult in ceea ce priveste acvariul, pestii si plantele pe care le veti avea, echipamentele necesare, tipuri de mincare, schimburile de apa etc. Totul este sa stii cum sa il iei.  Si doar tu il cunosti cel mai bine.
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/12/2008 11:26:59
|
gmo
Junior member
IP:
|
stie de amenda ca lucram amandoi acum insa trebuie sa ia o decizie. eu cu 2 ani in urma am vrut papagali perusi si el mi-a cumparat de ziua mea 5 bucati. acum am peste 35 si nu vreau sa-i dau. le-am amenajat pentru ei separat. acum tare m-as mira daca nu vrea sa le dea. mai ales ca sunt de la soacra mea. acum insa astept decizia lui. animalul e o responsabilitate mancare , apa ,vitamine, medicamente daca e cazul, cutatenie, caldura si nu in ultimul rand dragoste. am invatat cu timpul sa iubesc animalele asa ca respect decizia lui care o fi. sincer nu ca vreau sa fug de responsabilitate dar eu as vrea sa le dea, sunt multe animale in curte. oricum va tin la curent.
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/12/2008 18:57:12
|
gmo
Junior member
IP:
|
vreau sa amenajez acvariul cum trebuie ce imi trebuie? vreau sa pun cei 9 guppy, 2 cory si puii de guppy., cateva plante ca sa arate ca un mediu natural
am gasit pe net urmatoarea firma
http://www.aziendanaturaviva.com
acvariul este de tipul: mtb series aquapro advance article 80/30 , 230V 50Hz, ip 44, total power neon light 18w max, heater 100w pump 5w
vreau sa iau o lampa uv pentru broscute , daca dau broscutele dupa e buna si pentru pesti? ma gandeam la ultima TERRASUN UV PLUS 160 W . e indicata sau imi trebuie alt tip?
http://www.aziendanaturaviva.com/prodotti-rettili-lampade-vapori-mercurio-c-94_178.html
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/12/2008 14:07:53
|
gmo
Junior member
IP:
|
am adunat apa de ploaie. mai trebuie sa o las cateva zile? sau o pot pune imediat?
|
|
 |
gmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/12/2008 14:53:09
|
gmo
Junior member
IP:
|
|
|
 |
|