[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am mostenit un acvariu. ce ma fac?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
gmo
Junior member

IP:

am mai citit pe cartea care am cumparat-o si am gasit urmatoarele. am un hypostomus plecostomus, loricardi: 2 tip corydoras , callittidi cei care iam confundat cu clown loach: un gourami blue trichoyaster trichopterus, belanzini, 9 guppy pecilidi, pestele bolnav carasul care e in alt vas si 2 pesti negri, am mai pus foto cu ei ca nu reusesc sa imi dau seama ce sunt. nu stuiu nici daca sunt dojo loach nici columbian shark. dar au mustati ca hoplosternum thoracatum dar nu 4 ci 8 . au 4 sus tip mustata si 4 jos tip barba. stau mereu jos si sunt de o culoare gri inchis . unul e mai deschis la culoare. am mai postat foto in galerie. am postat si foto cu pestele bolnav. acum ramane de stabilit care specii pot sta in acvariu. guppy stau toti in sala nasteri asa ca nu e pericol pentru ei. am observat ca gourami e rau se bate cu toti. ce e de facut?
gmo
Junior member

IP:

am gasit cun se numeste corydoras panda ... corydoras aeneus bronze cory.
http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/a-z_comm.htm

am gasit si pesti asemanatori. in categoria catfish. dar nu stiu care este.
http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/catfish.htm
sunt asemanatori cu red tailed catfish dar sunt gri

am gasit o fotografie cu pestii cei negri . este exact la fel
http://www.ri.net/schools/East_Greenwich/Eldredge/catfish.jpg

acum vine intrebarea ce ma fac cu ei
dati/mi si mie un sfat
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gmo wrote:am gasit si pesti asemanatori. in categoria catfish. dar nu stiu care este.
http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/catfish.htm
sunt asemanatori cu red tailed catfish dar sunt gri

Scrie chiar sub poza. Synodontis multipunctatus.

Iar pe ceilalti incearca sa-i dai. Mai poti pastra doar corry si guppy. Si asa cei din urma se vor inmulti de n-o sa mai stii ce sa faci cu ei.

Nu te baga la specii despre care nu stii nimic, ca asta va fi in dezavantajul tau si al acvariului.
gmo
Junior member

IP:

am inceput sa fca un acvariu,, surogat ,, ca sa il ciclez prima data. are ceva daca este din plastic? la fel si cu broscutele. trebuie sa cumpar insa cele de trebuinta . cat ar trebui sa fie stratul depiertis si nisip?pentru pestii aceia trebuie sa ia o decizie sotul meu. cu pestele bolnav ce trebuie sa fac?
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce sa faci cu pestele bolnav?
Nu stiu. Este a doua oara cand vad o astfel de boala, nu stiu cum se numeste, dar in cazul pecedent a fost intr-un acvariu supraaglomerat in care nu a fost schimbata apa de multa vreme, si pestele a avut si gauri in carne de origine bacteriala.
Pot sa-ti recomand haranire cu sera bactopur tabs, timp de o saptamana, si schimbatul apei zilnic 30% cum a mai spus si Haruko, si dupa asta o cura de vitamine.

galeria mea
[Email] [WWW]
gmo
Junior member

IP:

multumesc. sincer nu stiu cand a fost schimbat apa ca de cand a murit soacra mea nu stiu cat sa ocupat socrul de ei.cert este ca apa era foarte murdara dar nu am schimbata pe toata ca am inteles ca nu e bine. multi nu stiu sa spun , carasul, 9 guppi, 2 cory, un guami si 2 catfish cu mustati si mai erau si testoasele intr/un bazin 80/30/30. plante naturale nu erau deloc doar din plastic, amfore etc si nisipul este artificial. am pus foto cum arata in galerie. acum am scos testoasele si plantele de plastic, carasul este intru-n borcan de 5 l si ii schimb apa jumatate in fiecare zi. saptamana viitoare ma duc sa cumpar ce mi/ai scris. sper sa se faca bine. acum vreau sa fac un alt acvariu dar intrun bazin de plastic, dar trebuie ciclat. deci trebuie sa astept minim 3 saptamani. ca sa-i mut in timp ce il fac pe celalat cum trebuie. o sa vorbesc cu cei de al magazin daca vor sa ii ia pe cei doi catfish si gourami., ca nu cunosc pe nimeni cu acvariu aici. sotul meu ar vrea sa-i lase in lac. in curte ete un lac artificial de o jumatate de ha. dar mie mila de ei . mie frica ca/i mananca alti pesti daca in caz vor supravietui. sotul meu nu vrea sa dea acvariul ca ii aminteste de mama lui. si pana cand invat eu nu vreau sa sufere nici el nici pestii.
gmo
Junior member

IP:

o sa fac fotografii la tipuri de mancare si o sa le pun in galerie
gmo
Junior member

IP:

am incercat sa postez foto si nu functioneaza. imi apare ceva de tipul
Warning: is_dir(): Stat failed for ./albums/edit/. (errno=13 - Permission denied) in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 432

Warning: filemtime(): Stat failed for ./albums/edit/. (errno=13 - Permission denied) in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 440

Warning: unlink(./albums/edit/.): Permission denied in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 453

Warning: is_dir(): Stat failed for ./albums/edit/.. (errno=13 - Permission denied) in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 432

Warning: filemtime(): Stat failed for ./albums/edit/.. (errno=13 - Permission denied) in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 440

Warning: unlink(./albums/edit/..): Permission denied in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 453

am incercat sa uploadez dar nu reusesc . ce gresesc?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Or fi pozele prea mari? Fa-le de 800x600, ar trebui sa mearga.

Poze: smilie ... Poze cu plante
gmo
Junior member

IP:

am incercat si asa dar incarca pana la jumatate si apoi ramane blocat. o fi din cauza traficului internet.
gmo
Junior member

IP:

carasul l-am gasit mort azi dimineata. imi pare rau pentru el. la acvariul nou cand trebuie ciclat se mai schimba o parte din apa?
sau numai cand se introduc pestii?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gmo wrote:carasul l-am gasit mort azi dimineata. imi pare rau pentru el. la acvariul nou cand trebuie ciclat se mai schimba o parte din apa?
sau numai cand se introduc pestii?

Caraselul o fi fost servit drept cina sau mic dejun pentru broscutele testoase. Apropo, stii cumva ce specie sunt? Broscute cu timple rosii de Florida? Vezi ca acelea sunt carnivore. Eu ti-as propune sa le muti si pe ele in lacul din curte. Vor intra oricum in hibernare.

Acvariul provizoriu nu are nimic daca este din plastic. Doar ca trebuie sa te decizi impreuna cu sotul tau ce anume pastrati si ce nu. Asta e varianta cea mai de bun simt care-mi trece acum prin cap. Si poate totusi reusesti sa gai gourmi si pe ceilalti sanitari. Sunt pesti de apa calda si nu cred ca vor supravietui in lac. Mai ales pe vremea asta rece. Le vei produce un soc termic fatal.

Cit despre mincare - de ce nu la dai produse de la Sera, Tetra, Hikari. Sunt sanatoase, contin vitamine si intensifica si culoarea pestilor! :-) Daca nu le gasesti prin magazine, le poti procura la magazinele on line.

Hai, curaj! :-) Gasiti voi o solutie! Miine poimiine te si vad la galerie cu un acvariu magnific! :-)
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

gmo wrote:la acvariul nou cand trebuie ciclat se mai schimba o parte din apa?

Doar daca miroase schimbi apa in timpul ciclarii, doar ca sa mai temperezi mirosul. Daca ai si pesti in timp ce faci ciclarea, atunci lucrurile se schimba. E musai sa schimbi apa, pentru ca devine toxica usor in lipsa bacteriilor, si pestii sufera foarte mult.
[WWW]
gmo
Junior member

IP:

broscutele le-am pus de saptamana trecuta in alta parte intr-un vas de plastic ca asa aveam . cum m-ati invatat dor ca nu l/am ciclat trebuie dor sa cumpar incalzitor, dar apa se mentine la 22-24 gr. ca nu e atat de frig ca in romania . unde stau eu nu ingheata afara si nu vine zapada. broscutele nu stiu ce specie sunt dar nu au pata rosie la tample. mie mila sa le dau afara in lac ca sunt prea mici saracutele au in jur de 5 cm. carasul era deja dat intr-un borcan de 5 l ca imi era frica sa nu-i imbolnaveasca pe ceilati . era destul de mare in jur de 10 cm. sa vedem la magazin daca vor sa ii ia ca nu stiu cui sa ii dau. doar ca aceia catfish cu mustati sunt foarte rai alerga peste tot gourami. oare sunt predatori?
cel din plastic vreau sal ciclez fara pesti ca sa-i mut cat timp il ciclez pe cel din sticla. nu vreau sa il ciclez cu pesti in el. iar daca nu am cum sa fac sa ramana pestii noncompatibili. mai sus scria sa ramana in acvariu doar cory si guppy. in acvariul de sticla vreau sa pun plante. dar pana atunci mai e. am scos toate chestiile de plastic din acvariu si o parte din nisipul artificial , cat s-a putut. apa o schimb la 2 zile cate 2 galeti , dupa ce o las sa se decanteze. apa era murdara dar cu tipul cred ca revine la normal.
gmo
Junior member

IP:

foto cu macare pentru pesti mai sunt dar trebuie sa le incarc. nu am putut posta decat 2. mai incerc si va anunt.
gmo
Junior member

IP:

nu reusesc sa postez foto in galerie. cum pot posta foto in mesaj aici pe forum?
am incercat cu img dar nu stiu cum sa procedez cu foto din calculator. care este pocedura?
gmo
Junior member

IP:

am vazut pe forum un acvariu
www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=13088
cum a pus lemul, radacina acolo?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gmo wrote:am vazut pe forum un acvariu

Cu grija. Cum se pune orice buturuga in orice acvariu. Nu e mare filozofie, stai linistita. Daca e mopan, atunci se clateste putin inainte cu apa rece, se introduce in bazin si apoi se incepe plantarea. Daca vrei, il poti imbrca in Java moss, poti atasa un Anubias. Variante sunt destule, imaginatie sa ai! :-)
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Haruko wrote:

Cu grija. Cum se pune orice buturuga in orice acvariu. Nu e mare filozofie, stai linistita. Daca e mopan, atunci se clateste putin inainte cu apa rece, se introduce in bazin si apoi se incepe plantarea. Daca vrei, il poti imbrca in Java moss, poti atasa un Anubias. Variante sunt destule, imaginatie sa ai! :-)

Uite si un articol despre boaste testoase. Daca mai gasesc, iti mai dau.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Haruko wrote:
Haruko wrote:

Uite si un articol despre boaste testoase. Daca mai gasesc, iti mai dau.

Uite si alt articol testoase. Acum mai depinde si cit esti dispusa sa investesti....

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: