[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cum sa il amorsez?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
barosanu
Junior member
[Avatar]

IP:

salut tuturor

am cumparat de curand un filtru canistra tetratec ex 700 si nu pot sa il amorsez! ii rog pe posesorii de asemenea filtre si nu numai, sa ma ajute cu sfaturi in acest sens.

multumesc anticipat

Sa nu promiti niciodata ce nu poti face!!!
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

barosanu wrote:salut tuturor

am cumparat de curand un filtru canistra tetratec ex 700 si nu pot sa il amorsez! ii rog pe posesorii de asemenea filtre si nu numai, sa ma ajute cu sfaturi in acest sens.

multumesc anticipat

citeste manualul.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
barosanu
Junior member
[Avatar]

IP:

my friend
am citit manualul fii sigur ,dar nu merge si am mai citit pe acest forum ,ca sunt destul de greu de amorsat si nu am postat de dragul de a posta cum dealtfel am vazut ca fac multi !! sincer asteptam un raspuns la obiect nu la misto,multumesc oricum!

Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

Eu nu-l cunosc personal pe George dar stiu cu siguranta ca nu te-a luat la misto. Nu ai dat prea multe detalii despre ceea ce ai facut ca sa il amorsezi si de aceea ti s-a sugerat sa citesti manualul ca apoi sa spui daca ai urmarit pasii din acesti manual. Numai dupa aceea cineva iti poate spune ce anume ai gresit sau ce anume ar mai trebui facut in plus.
Eu am doua filtre Tetra la munca si planuiesc sa mai iau unul. Pot sa-ti spun ca se amorseaza extrem de usor (fie cu furtunele de aspiratie/refulare golite sau cu furtunele pline). Deci da detalii.
barosanu
Junior member
[Avatar]

IP:

gabriel prietene

stiu si eu ca G.G este un om serios si de aceea i-am multumit oricum pt ca a raspuns primul! poate termenul, misto a fost cam dur dar dupa ce am incercat sa il amorsez o gramada de timp si nu mergea cred ca iti dai seama cam in ce stare eram. este iarasi adevarat ca nu am dat mai multe date dar am crezut ca se subintelege ca am citit manualul care mai mult spune povesti despre el si despre partile lui componente. apropos pt ca tot ai 2 filtre canistra aceeasi marca spunemi te rog cele dua garnituri sunt de rezerva sau trebuie puse pe undeva pe la vreo imbinare pt ca in schema nu le vad pe nicaieri.

g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca filtrul e nou si nu se reuseste punerea lui in functiune numai cu ajutorul butonului de start pe care trebuie apasat de cateva ori si apoi se asteapta pana ce canistra se umple, o metoda foarte simpla e sa umplii in prealabil canistra cu apa, iar out-ul sa-l tii deasupra apei pana se amorseaza, restul merge de la sine, apoi repui out-ul in pozitia dorita. E important ca robinetii sa fie deschisi in momentul in care se incearca amorsarea.
Trebuie verificat daca anumite medii de filtrante sunt ambalate in folie de plastic, daca sunt folia trebuie aruncata.
Carbunele se scoate si se foloseste numai dupa efectuarea anumitor tratamente (apa / pesti), apoi se scoate din nou. In locul lui daca totul este ok se poate folosi un alt mediu filtrant.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
barosanu
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc mult

in sfarsit l-am amorsat si merge! :-) bineinteles ca scosesem mediile filtrante din pungile de plastic,dar chestia cu carbunele nu o stiam!

viviparu'
Senior member

IP:

Asa e. Carbunele il pui cam degeaba. isi pierde foarte repede calitatile. Sa nu pui niciodata carbune activ in filtru in timpul unui tratament pentru pest/apa. Il pui cateva zile dupa tratament ca sa retina substantele din apa.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

varu'
Garniturile alea (cele mai mari) se folosesc acolo unde furtunele cu robinetii se prind prin infiletare de acel "aqua stop" (imi scapa denumirea din manual) - chestia ce are o parghie ce inchide pur si simplu atit aspiratia cit si refularea si te ajuta sa deconectezi rapid ambele furtune. Cele mici se pun chiar pe aquastop acolo unde intra in filtru. Sper ca nu am incurcat marimile dar oricum se monteaza acolo unde ti-am indicat.

Din cauza meseriei am lucrat destul de mult (pina acum vreo citiva ani) cu pompe (deh, coleg de breasla cu nenea Traian si cu aceeasi specializare - tancuri).
Principiul este urmatorul - daca pompa este afara din lichid - cum e cazul acestor filtre - atunci ii trebuie "backpressure" (mica sau mare depinde de pompa) pe partea de refulare. Aceasta backpressure (nu ii stiu denumirea in frumoasa noastra limba - imi pare rau) este data la noi de prezenta apei pe furtunul de refulare. Daca nu ai coloana de apa pe refulare atunci capatul refularii trebuie sa stea putin in apa (eu il tin cam 50/50) in asa fel incit atunci cind actionezi butonul de amorsare sa traga apa pe aspiratie dar refularea sa nu fie complet in aer ca sa aiba acea mica backpressure (de fapt faci un mic vacuum pe aspiratie). Daca nu ai backpresuure atunci "plimbi aerul" ca sa folosesc tot un termen marinaresc (ma rog plimbi era de fapt un alt cuvint dar nu il putem scrie aici).
Sa stii ca ti se poate intimpla sa nu poti amorsa si din urmatoarele motive
- nu ai etanseitate pe partea de aspiratie (cea care conteaza initial - nu intelege ca trebuie ca DOAR aspiratia sa fie etansa)
- nu folosesti furtunul original al filtrului (chiar unul cu acelasi diametru dar grosime a peretilor mai mica iti poate da batai de cap pentru ca la formarea vacuumului se poate ca furtunul sa se ingusteze si sa restrictioneze fluxul de apa sau chiar sa se "inchida")
- nu ai inchis bine canistra si nu e etansa
- sau pur si simplu mica pompa de vacuum e defecta

Cel mai simplu e cum ti-a spus Geroge mai jos. Inchizi canistra si, pina sa cuplezi furtunele, o umpli cu apa (cu ajutorul unei palnii). Apoi treaba merge "ca unsa".
Unele filtre canistra au pe partea de refulare, undeva sus, in cotul prin care se intra in acvariu, o chestie ca un mic stut ce se obtureaza cu un capac. Pe aici poti fie sa aspiri apa cu gura fie sa umpli filtrul cu palnia ca mai sus.
barosanu
Junior member
[Avatar]

IP:

vericule

' intamplator' lucrez in instalatii stiu fenomenul backpressure! daca nu ai apa pe furtun intra in cavitatie. ex 700 nu are acel orificiu ca la pompe sa il amorsezi cu palnia si am tras ca la butoi cu gura si l-am amorsat ,acum merge bine merci dar in acel moment dupa nerabdarea care o aveam de al vedea la lucru nu mi-a iesit ceva si eram plin de nervi, asta e se intampla si la case mai mari!

multumesc sincer tuturor pentru raspunsuri!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: