[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
din nou nu gasesc  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

fiti draguti...stiti verun site unde sa gasesc droesere/balast electronic pt T5 4x39w......prietenul meu google refuza sa ma ajute3p5of

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2014 20:47:56

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

incearca aici: http://www.lumini-si-accesorii.ro/ daca nu gasesti cauta codul Osram si le poti scrie un mail.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
stefanp
Moderator

IP:

Si aici poti gasi balasturi: http://www.bizoo.ro/firma/marbotrade/vanzare/cat-26729/balast-electronic/start-0/10/

Au osram. Dar mai bine iei doua balasturi, unul la doua neoane. Ca sa le poti aprinde separat ...

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2014 20:59:26

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

subscriu: ia 2 drosere, e mai economic cand nu vrei sa le aprinzi pe toate 4, sau daca ti se arde unul macar functioneaza celalalt

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

nu am gasit nici un droser 4x39.....deci o sa iau 2x39...multumesc de ajutor...inca o data
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ideea e ca nu poti pune intrerupatoare la neoane. Inrerupatoarele se pun la drosere. De asta e bine sa ai 2 drosere si nu unul. La varianta 4x39w daca ti se arde un neon sau se intrerupe circuitul undeva din orice motiv, nu va functiona nici un neon. Asa la varianta 2x39 ai variante.

[Yahoo!]
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

Stiu ce zici,e o idee buna buna cu 2drosere sper doar sami incapa in lampa 2,lampa era cu unul singur dar e ars din pacate.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

o poza cu lampa?

[Yahoo!]
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

Pfuu nu am ....e un dymax cu 4 tuburi T5 modelu 4x39 w
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

si la ea nu aveai aprindere doaua cate doua?

[Yahoo!]
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

Nup e o singura aprindere si un droser 4x39w ceva china.care binenteles nul gasesc de cumparat
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

Asta e lampa care o modific de fapt...mai exact ramane corpul.neoanele si droserul se schimb
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

ps. Imi cer scuze acuma am vazut ca nu am pus de fapt link-ul cu lampa in ultimul mesaj....

http://petmagia.allshops.ro/produs/5445493/Lampa+acvariu+aluminiu+Dymax+HI-5+LIGHTING+3.0FT+(90cm)_4xT5+39W.html
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

am vazut lampa. Ma mir ca la banii astia nu i-au pus 2 drosere. Eu cred ca ai loc pentru ambele drosere. Mai intai desfa lampa( nu patesc plantele nimic daca stau intr-o zi fara lumina), vezi ce posibilitati ai si apuca-te de treaba. Eu la o lampa asemanatoare i-am pus si coolere de racire inauntru si moonlight)

[Yahoo!]
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

lampa e desfacuta astept droserele....incap doua ca am masurat azi.....ma intreb oare cum tiau incaput coolerele....
cu acvariul nu e nici un stres....o sa trebuiasca sal replantez ca e plin de alge si oricum nu imi place cum a iesit setupu....plus ca am folosit o lampa mult prea slaba pt plante...cum am mai zis in curand jurnal... jurnale....ca sunt mai multe )

ps. cand a fost achizitinata lampa a fost mult mai scumpa...aprox 1200.... ....acuma zacea pe un raft la prietenul meu si mi-au venit ideei ...
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

a mea era un pic mai patratoasa si le-am pus in dreptul fantelor de aerisire la interior(nu se vedeau pe dinafara decat suruburile de prindere). Ventilatoarele erau de 40x40 si dupa ce le-am montat pe toate 4(doua intrare doua iesire) am constatat ca era prea mare fluxul de aer in interior asa ca am scos unul din ele. Lampa mea a ajuns la narcis la Pitesti si daca vrei poti sa il rogi pe el sa faca o poza la exteriorul lampii

[Yahoo!]
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

e oki...mersi de informatie....eu sper sa nu se incalzeasca chiar asta tare pt ca in casa e destul de rece chiar si vara (vara folosesc incalzitoare in acvarii) plus ca nu o sa am capac...o sa fie agatata din tavan...cerzi ca o sa fie oki?
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

o sa fie ok cu conditia sa nu o ridici prea mult. Nu uita ca t5 bate pana la 60 cm adancime, dar pe masura ce se uzeaza bate din ce in ce mai putin. Sunt persoane care sustin ca o lampa t5 isi pierde intr-un an de zile cam 50% din putere. Mie vara mi se ridica temperatura in acvariu la 30-32 grade si am avut nevoie neaparata de coolere de racire. Dezavantajul loe e zgomotul de care nu am putut sa scap. Si mai mult, stand nefelosite un timp, apa le ataca si haraie pana isi intra in turatie

[Yahoo!]
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

ma refeream la faptul ca nu o sai mai pun coolere....daca e oki...
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

daca tu vara folosesti incalzitoare, nu ai de ce sa pui coolere. Acestea nu le folosesti decat la racire. In schimb poti pune moonlight

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: