[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu 126l  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

pt KH nu am variante de scadere? ar trebui sa reduc popularea? ma gandesc ca daca era suprapopulat aveam NO3 mare nu adaugam asa mult macro.
si daca NO3 este suficient, de ce carenta plantelor indica un deficit? eu ma gandeam sa fixez o tinta de 20ppm pt NO3.

[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

silviu.rdk wrote:pt KH nu am variante de scadere? ar trebui sa reduc popularea? ma gandesc ca daca era suprapopulat aveam NO3 mare nu adaugam asa mult macro.
si daca NO3 este suficient, de ce carenta plantelor indica un deficit? eu ma gandeam sa fixez o tinta de 20ppm pt NO3.

scaderea KH-ului o recomand numai daca aplicatia chiar merita efortul. Metoda chimica iese din discutie asa ca ramane amestecul cu apa de osmoza dar necesita investitia in osmozor.
Semnele de carente sunt foarte asemenatoare de asemenea o carenta poate fi data de inhibarea asimilarii unui nutrient nu de lipsa lui (nu e cazul tau).
La fel, daca nu ai niste plante care necesita o concentratie mare de NO3 eu recomant sa-l ti pe la 10ppm. In primul rand plantele rosii iubesc lipsa de nitrati, 10ppm ajunge cam pentru majoritatea plantelor iar o concentratie mare de nitrati necesita o concentratie mare de potasiu.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

si atunci ajung,... probabil la concluzia incepatorului stupid: daca totul e ok, de ce nu merg si plantele bine ci doar multumitor?
o sa incerc sa-mi iau si test de Fe si K pt a edifica problema, ca devine destul de ambigua pt mine.

[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Am gresit spunandu-ti ca nu poti scadea pH-ul. M-am uitat acum pe tabele si poti sa scazi pH-ul pana la 6.6 (concentratia de 61 nu este de speriat, eu am acum conform tabelelor cam 73 ) Fara controler este destul de greu, dar la 6.8 poti sa te duci linistit.
Urca si PO4 spre 1ppm si sa vezi cum in timp se rezolva problemele (dar sa mentii in limite rezonabile tintele pe care ti le-am spus). Cand iti vei pune si controlerul la lucru o sa vezi schimbarea imediat deoarece multe probleme apar de la fluctuatii ale CO2.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

pt moment nu am cum sa ridic concentratia PO4 decat daca ridic si NO3.

sa vad pt ce fertilizanti optez.

oricum sunt curios cum o sa iasa masuratoarea inainte de schimbul de apa.

[Email]
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

La 24h de la schimbul de apa 40%, fara niciun fel de fertilizare, NO3 masurat 15ppm

[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Acum NO3 este bine, dar ti-a scazut si PO4 la concentratia asta de NO3 ar trebui sa ai ~1.5ppm PO4...

silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

o sa masor si inainte de schimbul de apa urmator, sa am o evaluare mai clara.

nu m-a edificat nimeni cam ce este in avantajul meu ca si linie de fertilizare, fara a fi luat in consideratie costul: EasyLife, Dennerle sau Seachem?

[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Nu exista o solutie minune. Orice produs de fertilizare ai utiliza trebuie sa sti fenomenele care se intampla, ce se intampla daca maresti o doza sau alta sau daca le scazi... Asa cum nu exista doua bazine la fel, nu exista o reteta universala. Fiecare bazin are necesitatile lui.
Daca intrebarea se refera la calitate eu personal as pune Dennerle si Seachem la aproape acelasi nivel, cu Dennerle un pic mai sus si mai la urma Easy Life

razvan123
Junior member
[Avatar]

IP:

eu zic sa luam un test de Fe, tare sunt curios ce se afla in bazin in sensul asta.

p.s. azi am incarcat butelia...sper ca maine sa dau drumul la co2 in acvariu...sa se bucure si plantele, deci multumesc si pe aceasta cale

This message was edited 1 time. Last update was at 17/10/2013 00:06:44

Jurnal de bord: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26689.page

Forum Index » Despre noi
Go to: