Author |
Message |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2011 21:43:08
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
multumesc
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2011 22:20:35
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
o poza...
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2011 22:22:23
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
o poza....
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2011 22:25:13
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
inca una....
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2011 22:27:33
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
inca una si gata....
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2011 22:55:06
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Ai pesti in bazin?  Ca nu se vad.
Comentariul meu: Pietre mult, mult prea diferite ca forma, culoare, aspect...da impresia de grohotis, ori in lac nu exista grohotis ci as putea spune un fel de uniformitate bolovanistica  . Deci, la partea de pietre tre sa mai lucri; bolovanii de rau sunt o solutie buna, de forma si culoare apropiate.
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
pomi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2011 23:47:12
|
pomi
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a3048e47310d6efaa4b1eaf55227bc92.jpg)
IP:
|
Eu vad un peste, in ultima poza
Vorba lui Calin, pietrele nu prea aduc a Tanganyika. Ar merge unele mai masive.
|
Biotop Malawi || Biotop Amazon
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2011 20:16:15
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
mersi...nu mai pun poze...
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2011 20:41:02
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
ati putea va rog sa-mi spuneti ce ar fi mai bine sa pun in mediile de filtrare,pt tropheusi?multumesc
|
|
 |
zamfir
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/05/2011 15:27:19
|
zamfir
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/8a1ee9f2b7abe6e88d1a479ab6a42c5e.jpg)
IP:
|
Ar trebui un material filtrant cu suprafata desfasurata mare datorita filtrarii superioare de care ai tu nevoie la bazinut tau, eu am umplut filtrele cu Siporax si sunt multumit. este indicat un prefiltru montat pe furtunul de IN la filtru extern pentru a scadea frecventa lucrarilor curatare.
Referitor la pietrele din bazin nu comentez, gusturile sunt ..... gusturi......O mica precizare doar, aranjamentul pe care il faci acum ar trebui pastrat asa cum este deoarece acum se stabilesc zone de influenta a masculilor, teritorii. In cazul rearanjarii bolovanilor se vor crea alte teritorii cea ce va duce la o agresivitate sporita care este de evitat.
|
„Societatea este astfel: Cel sarac munceste / Cel bogat îl exploateaza / Militarul îi apara pe amândoi / Contribuabilul plateste pentru toti trei / Vagabondul se odihneste pentru toti patru / Betivul bea pentru toti cinci / Bancherul îi excrocheaza pe toti sase / Avocatul îi însala pe toti sapte / Doctorul îi omoara pe toti opt / Popa îi îngroapa pe toti noua / Politicianul traieste de pe urma tuturor celor zece.” |
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/05/2011 16:58:47
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
tin sa mentionez ca pietrele respective{cu multe gauri}le sant foarte pe plac pestilor.citind multe articole despre tropheusi,am inteles ca trebuie multe pietre,mai mici si mai mari,pt a se simti pestii mai in siguranta.nu tin neaparat la aspectul acvariului...pestii din el sant mai importanti...si foarte greu am achizitionat aceste pietre...multumesc pt sfaturi.si mai astept si alte sfaturi daca se poate.multumesc
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/05/2011 22:58:34
|
calin_gherman
Ultra High Member
IP:
|
mircea_pedro wrote:tin sa mentionez ca pietrele respective{cu multe gauri}le sant foarte pe plac pestilor.citind multe articole despre tropheusi,am inteles ca trebuie multe pietre,mai mici si mai mari,pt a se simti pestii mai in siguranta.nu tin neaparat la aspectul acvariului...pestii din el sant mai importanti...si foarte greu am achizitionat aceste pietre...multumesc pt sfaturi.si mai astept si alte sfaturi daca se poate.multumesc
Discutabil....veeeery discutabil. Daca ai citit asta pe forumuri americane de profil, este de inteles...lor le place kitsch-ul, au o inclinatie deosebita ptr asa ceva...castele in acvariu, submarine, etc...Daca citesti pe alte site-uri, carti despre Tropheusi, vei vedea ca au nevoie de spatii largi de inot, preferabil cu o plaja nisipoasa larga, cu putini bolovani mari. Avantajul catorva pietre mari consta si in usurinta prinderii lor in caz de stripping.
Da, pietrele pot sa le placa, acu'...cat sunt mici si jucausi si se ascund printre ele. Cand vor fi mari, duboisi la 13-14 cm devin inutile; cat priveste multicoloratia lor....cam nenaturala.
Da' io simt ca deja topicul deraiaza in purul stil romanesc prin care se cer sfaturi numa de dragu' combaterii sfaturilor si a demonstra inexactitatea lor, conform principiului...aia asa fac. No, oricum, eu si inca (paranteza de evitarea a cacofoniei) cativa ne exprimam totalul dezacord fata de aspectul bolovanilor din acvariul tau. Iei sau nu masuri, este deja problema ta.
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/05/2011 00:32:04
|
bobesku
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e7e8f8e5982b3298c8addedf6811d500.jpg)
IP:
|
Salutare. Vazand atitudinea ta cu "nu mai pun poze", m-a intristat. Nu stam aici pe forum ca sa dam sfaturi aiurea sau ca sa ne agatam de micile sau marile defecte din acvariul cuiva. Este un forum in care se dau sfaturi, si in marea majoritate a cazurilor sfaturile sunt date cu cele mai bune intentii.
Inteleg faptul ca nu toti pot fi de acord in materie de design. Sunt convins ca tie iti plac pietrele. Si mie imi plac, dar nu intr-un astfel de acvariu. Nu stii la ce sa te uiti: la pesti sau la pietre. Daca tu consideri ca pestii sunt mai importanti decat aspectul, ai multiple variante.
In final faci cum doresti, este acvariul tau si nimeni nu te obliga sa faci nimic.
Toate cele bune
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/05/2011 10:08:25
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
cu pozele am glumit si eu...si sper ca va dati seama ca nu incerc sa contrazic pe cineva cu experienta.am citit mai multe articole unde spuneau de ascunzisuri,tuburi,etc....ma bucur cum spuneam de sfaturi,dar acum ce e de facut?as putea oare sa schimb pietrele avind in vedere ca am 14 maswa micuti?as putea risca fara sa pateasca ceva pestii?ar fi pacat de ei...as vrea sa fac ce e mai bine pt ei,sa se simta bine in noua lor casa.multumesc
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/05/2011 15:48:05
|
bobesku
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e7e8f8e5982b3298c8addedf6811d500.jpg)
IP:
|
Hai dom`le ca nu or fi asa fragili pestii. Eu am schimbat de zeci de ori la africanii malwieni actuali pietrele, si nu au mai tusit, DAR din proprie experienta spun ca e bine sa fie cat mai putine schimbari pentru a nu-i stresa.
Deci, parerea mea, si doar a mea ar fi asa, pe etape:
1. Sa gasesti niste pietre care sa fie intr-o singura culoare dominanta, si care sa-ti placa tie. De preferat mari si nu multe, ca sa aibe spatiu de alergat pestanii, cum spuneau colegii mai sus si sa poti sa faci curat si sa prinzi pesti in caz de ceva mai usor. Mbunele intr-adevar au nevoie de multe pietre sa se ascunda intre ele, dar trofeusii au nevoie poate doar cand sunt pui, si oricum nu au dusmani naturali in acvariu
2. (Optional) Cand le-ai strans faci un aranjament pe langa acvariu ca sa-ti dai seama cam cum vrei sa le pui, apoi te apuci de treaba. Asta in cazul in care pietrele sunt grele, ca sa eviti sa umbli cu ele prin acvariu.
3. Scoti pietrele actuale incet-incet (AI GRIJA SA NU SCOTI VREO PIATRA CU PESTI IN EA!!! Eu am patit asta si m-am prins la timp cand am vazut pestanul ca se zbate pe parchet!!! Traieste si azi fara griji, dar am avut emotii.)
Eventual inainte sa scoti vreo piatra d-asta cu gauri o scuturi usor in apa si la suprafata apei, si daca e vreun peste in ea o sa topaie in acvariu.
4. Pui pietrele noi conform cu aranjamentul de la pct 2. Daca nu ai facut aranjamentul, atunci la inspiratie, si cu grija sa nu prinzi vreun peste sub ea sau sa o scapi sa spargi sticla.
5. Odata terminat, desfaci o bere sau un suc si admiri peisajul.
6. (Optional) Pui poze si aici ca sa ne bucuram si noi.
Ce vreau sa zic este sa nu te grabesti. Sau sa te grabesti incet. Deja ai pus pestii. Mai bine astepti cateva zile pana gasesti niste pietre cu aspect mai natural si eventual cateva mai mari. Si cand te hotarasti sa faci schimbarea, care e de preferat sa fie si ultima. Ma rog, din diverse cauze s-ar putea sa nu fie chiar ultima, dar oricum, intelegi ce vrea sa spun. Cu cat umbli mai des in acvariu, pestii se vor stresa mai mult. Iarasi, daca amani prea mult aceasta schimbare pestii isi vor fi facut teritorii si noua schimbare va genera o serie de violente care e de preferat sa fie acum, cat pestii sunt mici si nu au prins tupeu si un simt al propietatii.
Iti urez bafta si sa iasa ceva frumos, natural dar si functional
This message was edited 1 time. Last update was at 10/05/2011 15:50:20
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/05/2011 17:00:39
|
calin_gherman
Ultra High Member
IP:
|
Dupa mine punctul 2 din descrierea lui Bobesku nu e chiar optional, cat mai mult obligatoriu!!!E mult mai bine sa incerci, langa bazin, mai multe variante de aranjament si doar dupa ce ai stabilit finalul sa te apuci de aranjat in bazin...e mult mai safe! Succes in continuare!
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/05/2011 17:06:59
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
va multumesc pt sfaturile foarte utile.
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/05/2011 23:31:52
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
am revenit.am urmat sfaturile...
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/05/2011 23:39:23
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
sper sa fie bine
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/05/2011 23:41:08
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
inca o data, multumesc de sfaturi
|
|
 |
|