Author |
Message |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/04/2011 12:03:15
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
bobesku
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e7e8f8e5982b3298c8addedf6811d500.jpg)
IP:
|
Of, of. Ce mai infigi cutitul in rana...  Deci sa inteleg ca americanii aia sunt stresati... Posibil ca majoritatea sa nu fie chiar atat de dedicati cum sunt altii pe aici
Si atunci recurg la solutii gen Metro ca sa-si trateze incapacitatea lor de a asigura conditii. Deci dracul nu e chiar asa de negru
LE Pacat ca la noi in tara cu greu gasesti mbune cat de cat exotice, de trofeusi ce sa mai zic. Poate cu timpul o sa creasca fenomenul si se va diversifica oferta. Ca asa am vazut 2-3 trofeusi la un shop, 2-3 la altul... Soarta lor, saracutii e pecetluita
This message was edited 1 time. Last update was at 08/04/2011 12:05:23
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
flyer01
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/04/2011 12:13:00
|
flyer01
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d02e9bdc27a894e882fa0c9055c99722.jpg)
IP:
|
acum vreo luna am avut ocazia sa vad in un petshop vreo 6-8 pui de tropheus tinuti in un bazin de 100l impreuna cu 3 femele monstru de xipho si cu vreo 6 ancistrusi mari pusi la reprodus...
intrand in discutii cu omu` care detinea petshopul l-am intrebat daca e ok sa ii tina asa,ce mancare le da,etc,la care maaaare mi-a fost mirarea cand a spus ca au spatiu destul,si mai mare soc cand a inceput sa ii hraneasca cu inima de vita
apoi incepuse sa ma abureasca(sau altcineva la aburit pe el si ia bagat pe gat pretul  ) ca a dat 70 ron pe un pui,si asta ca il cunostea persoana respectiva  )...
abia spre final mi-a spus ca asteapta spirulina de la jbl...
saracii pesti noroc ca ciuguleau din zori la algele de pe un lemn...
luni am drum pe acolo...sunt tare curios cum decurg lucrurile
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/04/2011 13:15:54
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
luni am drum pe acolo...sunt tare curios cum decurg lucrurile
Intreaba te rog si despre ce specie e vorba, ca-s curios. Mersi
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
flyer01
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/04/2011 08:45:59
|
flyer01
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d02e9bdc27a894e882fa0c9055c99722.jpg)
IP:
|
dupa cum am spus,ieri am avut un drum pe la acest pet shop...
pestii erau mutati in alt bazin,tot ca cel dinainte ca marme,numai ca erau tinuti cu niste pui de ancistrus.
numai ca acum are mai multi ca a adus omu` inca vreo 8 pui,dar erau alta varietate,care nici el nu o stie ca a uitat....
cei dinainte au crescut,dar nu prea mult,vreo 2 inotau haotic,fara ``echilibru``,altul avea inotatoarele stranse si era decolorat...
incep a ma baga in vorba cu dansul si il intreb ce sa intamplat cu ei,imi spune ca a bagat o buturuga de vita acolo si ca a facut mucus de a albit toata apa si unul a murit atunci si restul au fost salvati la timp...
buturuga mai era acolo,plina de mazga din care se delectau cam toti....
apoi imi arata ca a facut rost de spirulina forte de la tropical,era si la vanzare,un plic mic 9lei...era foarte mandru...
am intrebat de ce nu foloseste spirulina de la jbl,la care a scos un raspuns foarte sigur pe el: pai am cautat dar nu importa la noi...
pe sfarit am intrebat ce specie sunt si a spus ca sunt tropheus moorii ikola....dar cum cine stie,sa vad pe viitor cum se prezinta,acum sunt inca mici..undeva la 8-9 cm...
cand am ajuns acasa m-am uitat pe site-ul acestei firme,tropical.pl,si am vazut produse cam slabute dupa parerea mea..
in concluzie,nu am vazut porcarie mai mare...sa iti cumperi niste pesti pe care ai dat ceva bani si sa nu le oferi nici macar spatiu,dar apoi mancare,dar deh domne,la noi nu se gaseste
|
|
 |
merlin21
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/04/2011 11:04:46
|
merlin21
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f02208a057804ee16ac72ff4d3cec53b.jpg)
IP:
|
despre care petshop este vorba? stiu si eu unul in targoviste care arunca discusi de 5-6 cm din aceleasi cauze..
banuiesc ca este vorba de acelasi petshop.
pana una alta, am vazut duboisi pe la 35lei, veo 8-9 bucati la 5cm in petshop-ul din militari, langa auchan.
|
Dennerle addiction..
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/04/2011 11:21:24
|
bobesku
Senior member
IP:
|
Dupa umila mea parere, cred ca achizitionarea unor trofeusi de la un shop ar fi o greseala si spun si de ce. In primul rand, am colindat destule magazine de acvaristica prin Bucuresti, si niciodata nu am vazut o asa-zisa colonie de o anumita specie de trofeusi. E posibil sa existe, dar eu nu am vazut. Ce am vazut au fost 5-6 bucati de Trofeus X si eventual 3-4 bucati de Trofeus Y, care ventual erau la comun intr-un bazin cu ceva mbune sau hapi de Malawi
Toti cunoscatorii si posesorii de trofeusi spun clar ca un astfel de bazin se populeaza cu o colonie de preferat al unei singure specii, hai doua daca bazinul este foarte mare si posesorul e dispus sa riste. Si pestii trebuie pusi toti deodata.
Astfel se formeaza o ierarhie in grup si daca sunt luati de mici, ajung sa se armonizeze ca si grup. Daca nu se respecta aceste recomandari, sansele unui succes sunt extrem de mici, si ma refer la un succes de-alungul a unor ani de zile, nu de genul, " hai ma ca am mai bagat si 5 d-astia acum 2 saptamani si uite ca merge..."
Referitor la Tropical Spirulina Forte, este o mancare cotata ca excelenta pe care foarte multi europeni o folosesc cu success. SI chiar aici in tara. Nu spun ca JBL-ul este mai slab, dar din spusele celor care le-au folosit pe ambele, Tropical chiar exceleaza, odata ca sunt granule care nu fac mizerie, apoi ca au un continut mai concentrat de spirulina si nu in ultimul rand, pestii o mananca mai frenetic.
Deci ideea ca JBL > Tropical, la capitolul mancare cu spirulina pentru africani nu este chiar corecta.
In rest, despre astfel de petshopuri... No comment.
This message was edited 1 time. Last update was at 12/04/2011 11:21:43
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/04/2011 11:56:03
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
bobesku wrote:Dupa umila mea parere, cred ca achizitionarea unor trofeusi de la un shop ar fi o greseala si spun si de ce. In primul rand, am colindat destule magazine de acvaristica prin Bucuresti, si niciodata nu am vazut o asa-zisa colonie de o anumita specie de trofeusi. E posibil sa existe, dar eu nu am vazut. Ce am vazut au fost 5-6 bucati de Trofeus X si eventual 3-4 bucati de Trofeus Y, care ventual erau la comun intr-un bazin cu ceva mbune sau hapi de Malawi
Dintr-un petshop i-am luat si eu p-ai mei, adusi la comanda, mai sint si exceptii  .
Eu cred ca la noi in petshopuri n-o sa existe acvarii cu colonii de Tropheusi. Motivul pe care-l vad eu e ca nu ar avea cui sa se adreseze, cooltura acvaristica e foarte scazuta. Un petshop de la noi care ar incerca un acvariu de 400 litri cu Tropheusi .......... ar iesi in pierdere, si-ar tine blocat un acvariu mare care i-ar "produce" doar cheltuieli pe termen lung, iar oamenii traiesc din asta. Drept sa spun, daca as avea un petshop n-as tine Tropheusi, as aduce doar la comanda.
Pe scurt, motivu' e clasic: "n-ai la cine", vorba ciuva, nu poti vinde computere la babuini.
bobesku wrote:Referitor la Tropical Spirulina Forte, este o mancare cotata ca excelenta pe care foarte multi europeni o folosesc cu success. SI chiar aici in tara.
Hrana Tropical e de cea mai buna calitate  , Tropheusii mei o papa mai cu pofta decit JBL.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/04/2011 23:43:12
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
revin cu achizitiile...bazin 450 l nisip fin de plaja,multe pietre cu multe gauri si ascunzisuri,background 3 d.o pompa externa sunsun 1400l/h,o pompa externa eheim de 700l/h si o pompa interna de 2500l/ora,plus o pompa de aer.problema este urmatoarea>am bagat de o saptamana apa in acvariu,am introdus in filtrele externe ceva produs de la sera pt bacterii.dupa o saptamana am avut urmatorii parametrii...ph-7,2 kh-3, gh-6, no3-10 si no2-1.maine vin pestii tropheus maswa.nu pot nicicum sa ridic ph,kh,gh.si eventual sa-i mentin...poate ma ajuta cineva si pe mine va rog...va rog sa/mi raspundeti cat mai repede.multumesc.
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/04/2011 01:03:20
|
bobesku
Senior member
IP:
|
Salut. Pt kh poti sa folosesti Bicarbonat de sodiu. Gasesti in orice supermarket. Eu il folosesc pe cel de la Dr Oetker, plic alb cu vernil. Ai grija sa fie DOAR bicarbonat de sodiu fara alti aditivi.
Gh. Poti folosi sulfat de magneziu, dar e f greu de gasit. Eu cred ca desi e f mic, ai putea sa lasi asa gh. Kh e f important, iar bicarbonatul de sodiu face 2 lucruri bune: ridica si kh si ph. Revenind la gh, mai poti incerca cu saruri speciale de acvaristica, JBL Aquadur Malawi/Tanganyika de exemplu; dar sunt scumpe.
ATENTIE!!! Ce NU e bine e NO2. Valoarea de 1 este toxica si ai toate sansele sa pierzi pestii.
Acvariul nu s-a ciclat inca. Poti baga niste Sera Nitrivec si schimba apa multa ca sa diluezi NO2. Dar o sa creasca repede la loc. Cel mai bine poate storci bine un burete de la un filtru vechi plin de mazga dar si de bacterii.
Oricum o dai, e nasol rau cu nitritii. Eu nu as baga trofeusii. Daca nu ai incotro incearca sa-i hranesti putin si va trebui sa schimbi zilnic cantitati maricele de apa.
Ce test ai folosit? Daca nu e la picatura nu e deloc precis. La primele mele incercari am testat si eu cu JBL 5 in 1 si imi arata NO3. Si era aiurea. Am mai stat 3 saptamani ca sa termin ciclarea.
Parerea mea, daca nu ai ajutat cu vreun filtru deja folosit acvariul tau NU are cum sa fie ciclat intr-o saptamana.
Multa bafta. O sa ai nevoie.
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/04/2011 10:04:24
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
dar daca as pune pestii intr-un acvariu micut?pana rezolv problema cu acvariul mare....precizez ca azi imi vin doar 4 maswa puiuti si restul de vreo 6 sau 8 saptamana viitoare.tot puiuti.ce imi puteti recomanda.va rog daca se poate....merci
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/04/2011 13:01:36
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Eu te sfatuiesc SA NU STORCI buretele din alt filtru / acvariu, in bazinul cel nou ! E cel mai rapid mod de-ati infesta / infecta noul bazin cu germeni mai mult sau mai putin patogeni dintr-un bazin in functiune. Si nu ma refer aici doar la paraziti, bacterii ci si la crustaceii din apa, care uneori pot produce necazuri (ostracode in special).
Nu trebuie sa te sperie NO2 acela. Eu am bagat tropheusi de 750 euro intr-un bazin amenajat de 3 zile, la care ciclarea s-a facut cu pestii in el. Sunt cateva reguli de baza care trebuie respectate la ciclarea cu pesti in bazin: mancare putina, schimburi zilnice de apa, 10-15%, poate chiar 20%, bineinteles teste de NO2 si NO3, zilnic si te asigur ca nu vei avea probleme. Iar ciclarea cu pesti este mult mai rapida decat cea fara pesti...nu mai repet acum motivele ce tin de tipul de amoniac eliminat de pesti sau de materiile organice in descompunere si implicarea lui in ciclul N.
Despre saruri...ca sa ai o colonie de duboisi maswa deplin funtionala si fericita, care se si reproduc, va trebui sa mentii kh si gh peste 10, intre 10-15 iar ph-ul peste 8. In caz contrar pesii nu se vor simti confortabil. Utilizarea bicarbonatului de sodiu si a sulfatului de magneziu cresc valorile celor doi parametri, dar sunt solutii de compromis, ieftine, necaracteristice unui tropheist inrait ci mai mult unui amator de chilipiruri...
Asadar, ai solutia folosirii de saruri speciale, din comert care da, pot fi usor scumpe (intretinerea tropheusilor nu face parte din ramura foarte ieftina a acvaristicii, chestie confirmata de la bun inceput prin bazinele mari care le necesita, pretul crescut al pestilor, necesitatea unei hrane de calitate, mai scumpe), dar care mai contin si asa numitele "trace elements" adica oligominerale, necesare si ele si care contribuie la echilibrul mineral al bazinului si care nu se regasesc in bicarbonat si sulfat de Mg.
O alta modalitate de a creste kh si gh consta in umplerea unui filtru extern cu spartura de marmura, de coral, cubulete de ipsos. Personal, la bazin de 650 l am doua filtre externe, un Tetratec 1200 si-un JBL e 1500 plina cu spartura de marmura. Kh si Gh imi sunt la 10-12, natural, dar, precum vezi, necesita o investitie. Eu zic ca ptr tine cel mai simplu e JBL Aquadur Tanganiyka/Malawi sau orice alta sare din comert, destinata acvaristicii.
Eu nu as popula acum bazinul, nu din cauza NO2 si a ciclului N ci din cu totul alta cauza: popularea bazinelor cu tropheusi se face concomitent cu intregul efectiv...nu se tot adauga treptat pesti noi, chiar daca e vorba de pui...sunt agresivi si s-ar putea sa ai surpriza ca nou-venitii s-o ia urat de tot pe cocoasa de la mai vechii locatari. Mai bine astepti pana ai posibilitatea de a primi si introduce toti pestii deodata in bazin, chiar daca sunt din surse diferite.
Altfel, bafta maxima iti doresc !
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/04/2011 22:44:05
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
merci frumos pt sfaturi.am luat deja azi cei 4 mititei pt ca nu am avut alta solutie,si vineri vin alti 8.aici in portugalia e mai greu cu achizitionatul unor astfel de pesti.pe 4 maswa am dat 28 euro,nu mi se scumpi...incerc...sa vedem.daca se poate am sa revin pt. alte nelamuriri.merci inca o data.
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/04/2011 22:49:25
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
si am uitat...am bagat intr/un filtru,si numai intr/un compartiment,spartura de scoici.ce parere aveti?
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/04/2011 01:38:46
|
bobesku
Senior member
IP:
|
calin_gherman wrote:Utilizarea bicarbonatului de sodiu si a sulfatului de magneziu cresc valorile celor doi parametri, dar sunt solutii de compromis, ieftine, necaracteristice unui tropheist inrait ci mai mult unui amator de chilipiruri...
Imi pare rau ca sunt considerate solutii ieftine, de compromis. Pe afara pe la americani bicarbonatul si sulfatul sunt considerate de baza, mai ales cand vorbim de acvarii de sute de litri. La o discutie de-a mea pe privat cu un acvarist american mai serios cu cateva acvarii in casa de peste 6-700 de litri bucata, omul mi-a spus ca a folosit saruri specifice, dar actualmente foloseste bicarbonatul si suflatul de magneziu LA CARE ADAUGA oligoelemente de calitate de la Seachem si f putina sare marina. Fiecare cu secretul / reteta proprie. Uite ce mai zice un titrat mebru american la ei pe forum legat de saruri:
It's never necessary regardless of whatever else you may or may not be adding IMHO. Just about any commercial buffer mix isn't necessary either. You can buffer with sodium bicarb and harden with magnesium sulfate (Epsom salt). Of course the fine folks at Seachem would like us to believe otherwise.
Acum, desigur nu tot ce se spune e si corect, dar si eu cred ca sarurile astea nu sunt chiar asa de sfinte pe cat se marketeaza ideea.
Actualmente si eu folosesc sare destinata acvaristicii - Instant Cichlid Malawi Tanganyika facuta de Aquarium Systems, cutie de 3 Kg. Dar pe viitor imi voi face reteta proprie, poate chiar sa-mi pun in functiune o canistra full cu marmura si ipsos, de ce nu?
Mircea, eu cred ca pentru inceput poti folosi sarea de la JBL sau alta de preferat cu referire la Tanganyika. In felul asta te asiguri ca nu gresesti. Eu te sfatuiam sa iei macar bicarbonat pentru ca era solutia cea mai la indemana sa tii apa cat de cat, in parametri. Si inca ceva, credeam ca esti in tarisoara noastra  Despre spartura de scoici nu stiu ce sa zic... Cred ca marmura sau ipsos ar fi mai bune, dar sarea se va dizolva instant, deci mai buna
Numai bine
PS Calin, mi-a placut povestea cu ciclarea din mers. Sunt convins ca ai dreptate, doar ca eu cand eram la inceputuri m-a cam speriat NO2-ul si de atunci am ramas marcat... Dar, cu cunostiintele acumulate si sfaturile date de cei mai experimentati, se pot depasi aceste momente.
This message was edited 5 times. Last update was at 30/04/2011 01:53:36
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/04/2011 11:08:40
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
inca o data multumesc pt sfaturi.
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/05/2011 11:45:20
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
dupa doua zile,inca traiesc puiutii....sper sa am noroc.
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/05/2011 13:36:17
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
va rog as dori sa mai stiu cum se foloseste aquadur-ul pt cichlide.
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/05/2011 00:55:12
|
bobesku
Senior member
IP:
|
Salut. Pai in principal se foloseste conform cu prospectul
Insa ce as face eu ar fi sa imi cumpar si teste de apa la picatura Jbl sau alta marca. Apoi as testa apa direct de la sursa. Apoi as pune-o intr-o galeata la care stiu litrajul. As adauga sarea as porni o piatra de aerare si as testa dupa cateva ore. Repetand ultimii pasi pana ajung la valoarea dorita. Astfel o sa stiu in functie de cata apa schimb, cata sare e necesara.
In ceea ce priveste bazinul as creste duritatea usor pe o perioada de cateva zile pana ajung la valorile dorite. Nu as risca sa cresc duritatea prea brusc, 3,4 grade pe zi.
Mai citeste si prospectul si vezi ce scrie si el. Dar, valorile date de ei sunt generale si pana nu faci testele si ajustarile de mai sus, practic pui sarea dupa ureche.
Bafta.
|
|
 |
mircea_pedro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/05/2011 18:46:03
|
mircea_pedro
Junior member
IP:
|
dar sarea se foloseste la fiecare schimb de apa?merci
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/05/2011 22:42:23
|
bobesku
Senior member
IP:
|
Pai daca apa pe care o pui nu are duritatea si ph corespunzator, atunci da.
Eu am apa de la robinet cu gh 8, kh 7 si ph undeva la 7,6. Si am facut estimari exact cum te-am sfatuit si pun intotdeauna cat trebuie.
Fiecare cu sistemul lui. Important e sa nu faci un schimb de apa cu ph, temperatura si duritati prea diferite.
This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2011 22:43:02
|
|
 |
|