Ma numesc Cristian , de profesie inginer proiectant , locuiesc in Ploiesti si am prins "microbul" pestilor exotici. Am descoperit forumul acesta si am gasit foarte multe notiuni necesare pentru a-mi face o idee cum sa incep primul acvriu .
Acvariu este home made , are dimensiunile 60x30x40 cm realizat din sticla de 6mm grosime si lipit cu silicon transparent DenBraven AquaSilicone. incalzitor Jager 75W , filtru Aqua Clear 50.
Am incercat sa accelerez ciclarea cu ajutorul produselor de la Tetra. nu pot spune ca am facut un ciclu al azotului "ca la carte". nu am instalat neoane si nu am nici foarte multe plante. Ca populatie am 2 ancistri la circa 7cm , iar de 2 zile am adaugat 2 F neon xifo (nu sunt sigur de denumirea corecta a acestei varietati de xifo) si 2 cory aeneus (bronze cory ).
Acvariu a intrat in functiune pe data de 20 decembrie 2009.
Substratul nu l-am adaugat inca ,

, am optat pentru pietris margaritar granulatie 3-5mm , cel folosit in constructii , inca nu am reusit sa il spal suficient de bine.
ca iluminare , vreau sa folosesc solutia cu lampe suspendate (niste sugestii ar prinde bine), nu pot monta tuburi fluorescente, filtru este fixat pe marginea acvariului si nu pot confectiona un capac care sa sustina aceste tuburi.
Ca alimentatie pentru pesti folosesc produse tot de la Tetra ,tetramin flakes si tetra vegees , iar pentru ancistrii tetra algae wafers cu spirulina.
atasez si doua poze de pe net cu pesti asemanatori cu ai mei.