[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul Acvariu 72 l brut  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
christiansen
Junior member

IP:

Ma numesc Cristian , de profesie inginer proiectant , locuiesc in Ploiesti si am prins "microbul" pestilor exotici. Am descoperit forumul acesta si am gasit foarte multe notiuni necesare pentru a-mi face o idee cum sa incep primul acvriu .

Acvariu este home made , are dimensiunile 60x30x40 cm realizat din sticla de 6mm grosime si lipit cu silicon transparent DenBraven AquaSilicone. incalzitor Jager 75W , filtru Aqua Clear 50.
Am incercat sa accelerez ciclarea cu ajutorul produselor de la Tetra. nu pot spune ca am facut un ciclu al azotului "ca la carte". nu am instalat neoane si nu am nici foarte multe plante. Ca populatie am 2 ancistri la circa 7cm , iar de 2 zile am adaugat 2 F neon xifo (nu sunt sigur de denumirea corecta a acestei varietati de xifo) si 2 cory aeneus (bronze cory ).
Acvariu a intrat in functiune pe data de 20 decembrie 2009.

Substratul nu l-am adaugat inca , , am optat pentru pietris margaritar granulatie 3-5mm , cel folosit in constructii , inca nu am reusit sa il spal suficient de bine.
ca iluminare , vreau sa folosesc solutia cu lampe suspendate (niste sugestii ar prinde bine), nu pot monta tuburi fluorescente, filtru este fixat pe marginea acvariului si nu pot confectiona un capac care sa sustina aceste tuburi.
Ca alimentatie pentru pesti folosesc produse tot de la Tetra ,tetramin flakes si tetra vegees , iar pentru ancistrii tetra algae wafers cu spirulina.
atasez si doua poze de pe net cu pesti asemanatori cu ai mei.
[Thumb - Coaen_u3.jpg]

[Thumb - 1524.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 16/01/2010 13:12:01

viva la Republica !
christiansen
Junior member

IP:

cele 2 femele de neon xifo le-am achizitionat de la petshop-ul din carrefour orhidea (Animax sau ceva de genul acesta) , nu aveau masculi .am incercat si la Animax de pe strada Turda, , la baza podului Crangas unde aveau neon wagtail xifo (aveau coada neagra) femele si masculi , dar nu aveau exact ce vroiam eu. are cineva de vanzare un mascul de genul acesta? sau daca a vazut undeva de vanzare in Bucuresti , Ploiesti sau in localitatile din jurul Ploiestului (la o distanta rezonabila fata de Ploiesti)? masculul care ma intereseaza ar trebui sa fie asemanator cu cel din poza atasata !
[Thumb - IMG_0587.jpg]

viva la Republica !
christiansen
Junior member

IP:

am mai gasit pe niste forumuri straine acest tip de xifo sub denumirea "Xipho Pineapple" .
nu are nimeni o idee unde pot gasi ? (sau am postat eu gresit!?)
dar testele 6 in 1 de la Tetra ? dintre testele (x in 1) de recomandat sunt cele de la JBl?
[Thumb - Xipho Pineapple.jpg]

viva la Republica !
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Salut si bine ai venit!

Pietrisul folosit la constructii de obicei sunt calcaroase, acestea nu se recomanda pentru acvarii de apa dulce. Iti recomand sa faci testul cu otetul: scoate cateva pietrise, toarna cateva picaturi de otet peste, iar daca vezi orice reactie chimica, renunta la pietris si cumpara alt substrat.

Substratul trebuie spalat foarte bine inainte sa pui in acvariu, altfel o sa ai probleme cu claritatea apei.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
christiansen
Junior member

IP:

fishyman wrote:
....Pietrisul folosit la constructii de obicei sunt calcaroase...

am facut testul cu otet pe un numar de pietricele alese la intamplare si nu au fost probleme, am tot citit pe forum si am observat ca se poate folosi si acest tip de substrat. nu l-am folosi penbtru ca oricat de mult l-am spalat , cand adaug apa si il "amestesc" , tulbura apa din vas, voi mai incerca cateva spalari , daca nu reusesc voi opta pentru cel din petshop-uri .

o intrebare, tratamentul de la sera pentru gris (costapur si ectopur) decicleaza acvariul?

viva la Republica !

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: