Salut,
Am un acvariu de 80l de care din pacate nu am avut timp sa ma ocup pana acum. Doresc sa o iau de la inceput si sa ma asigur ca fac ceea ce trebuie.
Am:
- filtru intern Hailea HL-BT400 (380 l/h) cumparat de 2 luni, dar am impresia ca momentan functioneaza la jumatate puterea cu care functiona la inceput
- incalzitor cu termostat 50 W.
- neon care a venit cu capacul, doar 15 W.
- substrat: pietris cu granulariate mare ~4mm (~18 kg)
Fauna:
- 3 gurami ambastri batraini (cel putin 5 ani) de 10 -15 cm.... au venit cu acvariu de la persoana care l-a vandut, din pacate i-am pus direct in acvariu ca sa nu moara.
Flora:
- plantele au murit, nu le-am dat ingrasamant si lumina suficienta.
Am pus o poza cu capacul, prima intrebare ar fi cam de ce luminanta am nevoie in total, si daca se poate asigura cu un neon care s-ar potrivi in locul celui vechi, sa nu fiu nevoit sa schimb capacul sau sa fac altul nou.
In general ce solutie sa abordez pentru iluminat? ce neoane si cum sa le montez. Am vazut ca in general se opteaza pentru 0.5 - 1W pe litru, dar nimeni nu zice nimic de luminanta.
Pentru o dezvoltare normala a plantelor, trebuie neaprat un substrat fertil gen JBL?
Daca cumpar substrat JBL manado, cam de ce cantitate am nevoie? Ma gandesc sa il pun sub pietrisul actual.
Pietrisul actual l-am cumparat de la un Pet-shop si l-am spalat doar. Ar fi necesar sa il pun la cuptor? sau sa ii fac alte tratamente?

link:
http://postimg.org/image/f7mdshbx5/
Banuiesc ca filtru trebuie schimbat... Ma gandesc sa incerc cu un filtru extern care sa asigure filtrarea necesara.
Ca si raport calitate pret ce imi puteti recomanda?
Imi puteti recomanda niste plante cu care sa incep?
Pentru decor m-am gandit la niste pietre necalcaroase si lemn (cumparat din pet-shop sau lemn de fag - e ok fag-ul?).
Va multumesc.