[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
As veni si eu cu niste observatii personale.
Am o pereche de discus care pana acum cred ca a depus de mai mult de 10 ori si de fiecare data SI-AU MANCAT ICRELE. Intradevar sunt in acvariu de 300l cu alti 5 discus si 11 cardinal tetra(Paracheirodon axelrodi sa nu se iste confuzii,vazusem un topic pe aceasta tema) si 4 SAE mici, dar i-am vazut pe ei mancand icrele. Adevarul este ca nu ma agit sa salvez din pui caci decomdata nu am conditiile/spatiul necesar cresterii lor. Ciudat este ca au grija vreo 2-3 zile de ele apoi le mananca, si nici nu vad ca icrele sa moara.
Despre scalari ce pot sa zic. Parintii sunt mult mai rai decat discusii, am 2 perechi la care parintii sar din apa ca sa-mi atace mana. Totusi le ia ceva vreme sa invete sa devina parinti si primele serii de icre au sanse sa fie mancate de ei. Cele doua perechi sunt in acelasi acvariu impreuna cu niste xifo. S-a intamplat ca sa depuna in acelasi timp, fiecare pereche intr-um colt iar xifo sa stea terorizati prin mijloc. De obicei perechea cu femela cea mai puternica are locul cel mai bun si daca se intampla ca cealalta pereche sa depuna prima cei mai puternici cam dau iama prin icrele lor. Interesant este ca am remarcat la inceput si schimbari de parteneri. Masculul de la perechea mai slaba(de fapt aceasta pereche mai slaba sunt parintii celorlalti doi) mai scapa sa fecundeze si din icrele celelalte, pana s-a prins cel tanar ce are de facut. Si bineinteles ca avea si grija de ele, asa ca la un moment dat aveam trei parinti pentru un set de icre. In schimb femela mai batrana si mai slaba era gonita/batuta atat de masculul cat si de femela tanara. Din cate am observat eu femelele au rol decisiv in alegerea locului de depunere. Dupa depunere de aerare se ocupa mai mult femela iar de paza mai mult barbatul(desi fac schimb de locuri).

Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to: