[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stiganas
Forum Index » Profile for stiganas » Messages posted by stiganas
Posibil sa fie probleme cu hidrogenul sulfurat dar acvariile mele merg bine de peste 10 ani timp in care nu am schimbat nimic, nici macar nu le-am golit vreodata, nisipul are peste 20 de ani (a trebuit sa le golesc o data cand m-am mutat acum 12 ani). Pestii mor de batranete (unii nu vor sa moara)

In timp am scos din instalatii -am scos pe rand filtrul, incalzitorul, termometrul, pompa, etc. Am ramas doar cu pompa de aer, are doar rolul sa impeidice formarea pojghitei pe suprafata apei.

Cubul de 0.6l avea zero instalatii. E adevarat ca schimbam apa destul de des (o data la cateva zile) cu apa din acvariu. O schimbam practic complet. Pierdeam creveti in mod constant pentru ca sareau.
Multam, am trecut locatia, Bucuresti.

Acvariul mic de 0.6l nu mai e. A mers foarte bine dar l-am desfacut pentru ca am fost plecat de acasa o luna si nu am avut incredere ca amicul ramas responsabil o sa-l tina in viata.

Am avut dreptate, cu toata bunavoita lui, dupa o luna, acvariile aratau dezolant - mare parte din pesti morti - plante putrezite, etc, in fine in cateva luni s-au pus pe picioare.

Acvariul de 12l era gandit doar pentru creveti dar am strecurat si cativa endleri care vad ca se simt bine. Puii de ancistrus sunt luati din acvariul in care s-au nascut pentru ca acolo mureau pe capete, banuiesc ca de foame. I-am imprastiat in celelalte acvarii si le merge bine. Cand vor creste prea mari ii mut.

Am observat ca tinuti in acvarii foarte mici pestii cresc muuult mai incet si raman de regula mici.

Marea inovatie in acvariul de 12l a fost sa pun un spot LED. Acolo unde e lumina plantele cresc salbatic. Unde nu ajunge lumina ramane liber. In felul asta nu trebuie sa le mai tund. Practic schimb doua sticle cu apa de 1.5l (PET-uri de Borsec) odata la 1-2 saptamani si altceva nimic.
Acvariul de 12l de la Hornbach dupa inca 3 ani. Merge bine in continuare.

Am un acvariu cu creveti de 12l de la Hornbach (8l utili) care merge bine de mai bine de 1 an si am vrut sa vad cat de departe pot sa merg in jos. Am gasit din intamplare niste cuburi cu latura de 10cm din stilcla groasa si am facut un acvariu. Volumul util de apa este undeva pe la 0.6l. Nu are nimic: aer, cadura, filtre, etc. E doar ce se vede.

Dupa 3 luni sunt destul de multumit. Crevetii sunt nascuti in cub, la fel si plantele tot acolo sunt crescute. Schimb toata apa din cand in cand cu apa din acvariul mare.

asta e acvariul de 12l.

Sunt la prima postare pe forum asa ca daca nu e locul potrivit nu ma supar sa mutati.
De 15 ani schimb apa cu picatura. Am acvariile in baie, vasul de WC e sus (ca pe vremuri). Din el vine un tubusor simplu din plastic care se ramifica si picura in fiecare acvariu (1-2-3 picaturi pe secunda). Se aduna intre 10 si 40l de apa pe zi.

Preaplinul este improvizat din niste tuburi cu insertie din sarma de la dentist si cutiute de medicamente. Apa scursa merge la canalizare direct.

Evident in acvarii intra apa din retea ca atare.

Eu sunt foarte multumit, pestii mor doar de batranete, plantele se simt bine, eu nu trebuie sa fac nimic inafara de a da de mancare. Daca doriti pun si poze.

Forum Index » Profile for stiganas » Messages posted by stiganas
Go to: