Message |
|
http://www.arcadia-uk.info/product.php?pid=91&mid=10&lan=en&sub=&id=4
si scapi de chin!!!
daca ai capac la acvariu,,, ai grija la lungimea tuburilor de 54w- T5 sunt in 3 lungimi diferite.
O seara buna!!!! 
|
 |
|
|
 |
|
Dberger!!! Am spus plante.. nu muschi... Aici este exact invers...Iarna plin de muschi, la vara nu stiu daca-i mai gasesc la 40`-45`grade
.Aici rare ori ingheata!!!!! In schimp plante ar fii exccelent daca as gasi ceva pentru temperatura asta.. NU!!!!????
Antoniot!! M-ai salvat!!!!!  ... La un moment-dat am crezut ca sunt singurul ,,cu muschi'' contra la un forum intreg  ...
Sper ca nu deranjez pe nimeni daca eu fac incercari si teste,,,, si dupa ,,vin cu fapte concrete si dovezi.
Bune sau rele... 
|
 |
|
Salut Daniel!!! Am mai avut eu microbul asta pe la 16 ani la 18 am plecat afara , am vandut tot si gata..
DAR pe vremea aia nu aveam google si ,,forum'' asa, sa mai schimbi o vorba, o parere, o idee.
NU stiu cati la % de pe forum se cunosc fizic , dar cate un sfat si o indrumare a primit fiecare, cu diferite probleme.
Acvariul l-am facut mai mult pentru baiatul meu(putin hiperactiv).. Poate se ia microbul de el!!!!!
Eu sunt cu ,,mana de lucru'' portofelul  , si sotia cu
Cine n-a auzit (aia cat mai e? iar mergi la pet? si ce-ti mai trebuie,,,nu ai???) MANA SUS!!!!!! 
|
 |
|
Dberger!!! Salut!! Tu cum crezi c-au aparut noi specii???
Asa unu ca mine asi baga ,,muschi la apa'' poate iese vre-o lalea!!!  Glumeam si yo!!!
Nu rezista !!asta e!! altu..
La vara i-au toate raurile la puricat dupa plante.. Din cauza frigului au disparut.
Cum da caldura sunt pe ele... Si atunci sa vezi  Botanist ma fac 
|
 |
|
Scorpion!!!!!! Ca bine le mai zici!!!!  Si nu numai tu..
O seara buna!!!!!! 
|
 |
|
Mersi BABANUKRISS!!!!! Eu unul ma oftic dupa primul setup  . Dar am avut prea multe ,,greseli'' si putine optiuni.
Cred ca se observa in poza cu primul setup,,, acvariul este in fereastra=alge. A trebuit sa bag decorul de fundal .
Filtrul a trebuit sa-l pun unde a fost decupat decorul si etc etc... acvariu SH!!!!
Dar nu disper... Am sa tot fac probe si incercari pana iese cum place mie si la baiatul meu de 8 ani.
Doar este un hoby!!!!!! NUUU???
O seara buna!!!
Petflow
|
 |
|
Salut Catalos!!! Cu ,,primeneala'' nui bai!!!!!! Avem filtru.. Rece ca gheata ,,la tropice'' ????
Aici mai prins .. Eu incerc, Nu m-au costat nimic... 
|
 |
|
Harry-ab!!!!!! Mersi,, asa o sa fac. Si intradevar sunt de la un izvor de munte de unde i-au apa de baut si ,,acvariu''  .
Erau pe pietre la marginea apei , pe nr4 curgea apa. Poate pun si poze saptamana viitoare.
AAA!!! Sa pun ceva in apa de carantina?????
|
 |
|
Daniel12 .... NU credeam.. intreb!!! Specii neautohtone????
Eu sunt in spania, poate difera clima de aici...NU???
|
 |
|
Creative!!!!! Buna intrebare... Eu i-am luat pentru acvariu.
Cel de la nr 2 daca nu ma insel l-am vazut la cineva pe forum cu gambas.
|
 |
|
Azi , de la mama natura am achizitionat 4 tipuri de muschi. Rog pe cineva ,,cu muschi'' sa-mi spuna si mie cum sa fac sa nu-i pierd . Am mai legat uni pe lemn ,dar nu le merge bine, au palit.
|
 |
|
Revin cu o poza actuala!!!!
Am schimbat pietrele. 
|
 |
|
Cine e anemic????
Am glumit.
Am o planta medicinala in acvariu.
Name: Hemigraphis colorata
Filename: Hemigraphis_colorata.JPG
Description:
Botanical name : Hemigraphis colorata Blume
Family : Acanthaceae
SANSKRIT SYNONYMS
Vranaropani
AYURVEDIC PROPERTIES
Rasa : Tikta, Madhura
Guna : Lakhu, Seeta
Virya : Seeta
PLANT NAME IN DIFFERENT LANGUAGES
English :
Hindi :
Malayalam : Murikooti, Muriyan pacha
Distribution – Growing naturally in moist evergreen forests in India, also as a garden plant.
PLANT DESCRIPTION
This is a tropical showy species grown in dense evergreen forests. This is a prostrate herb with rooting branches. Leaf opposite, broad, cordate and toothed, 6 to 10 cm long and sparkling silvery violet underneath red purple. Flowers pale white, solitary, terminal or sometimes axillary. Fruits small indehiscent pods, containing numerous small seeds. Reproduction is usually vegetative manner, by stem cuttings.
MEDICINAL PROPERTIES
Plant pacifies vitiated pitta, fresh wound, cuts, ulcers, inflammation and in folk medicines, it is used internally for anemia.
Useful part : Leaf, or whole plant.
Pacat... Rezista doar 2-4 luni sub apa. 
|
 |
|
AAAAAAmmm gasito!!!!!!!
Bagati-o la albumul de plante.
Hemigraphis colorata
|
 |
|
Salut tuturor!! cineva ma poate ajuta cu ceva detali despre aceasta planta? Multumesc anticipat..
|
 |
|
deci!!!!!! asa l'am tinut 3 sapt .... si nu se mai lipezea ...nisip de rau, pietre de munte, etc.. am dat de voi  si dupa 1 luna de citit am luato de la cap... nisip pentru plante decorul de fundal si plante ...
|
 |
|
salut daniel12 !!! la pietre si eu m'am gandit sa le scot din cauza duritatii apei din zona unde locuiesc. si muschi caut de cand am pus apa in acvariu, si nu gasesc ,, de moment''... am luat de pe o piatra de la un izvor de apa potabila ,, de acolo am si apa din acvariu. dar nu'i merge bine.. este primul pe lista. cum gasesc l'am si luat... aici prima incercare  acum...
|
 |
|
m-am saturat de spionat...  florin din targoviste 35. acum stau in spania si mi'am luat un acvariu de 100L de 2hand cu filtru intern, incalzitor, decor fundal, capac cu 2 T8 18w unul aquaflora si unul daylight, ??? si ceva nisip. toate bune si ieftine pana aici...  40 eurashi aaaa si cu mobila  si aici incepe distractia 5Kg nisip fertil pentru plante + 2Kg fluval stratum si ceva ramurele. a stat asa 2 saptamani cu BACTOZYM . accelereaza ciclarea CICA???!!! azi am pus ceva plante, 2 cory julli si [3 guppy] au fost inclusi in pretul unui magnet de geam.. ASTEPT SFATURI, CRITICI , INDRUMARI ,... Aaa filtrul vreau sa'l schimb cu unul extern, asa mai de vara  stau prost cu finantele...  poate reusesc cu ceva poze!!!
|
 |
|