Numele meu este Valentin Apostu. Am 24 ani si sunt din Galati (Micro21), am Absolvit Colegiul Tehnic "Traian Vuia" cu specializarea mecanic auto dar nu stiu sa schimb decat o roata probabil. Lucrez in domeniul IT si retelistica de la 14 ani. Am lucrat pana mai acum 1 luna la Rds-Rcs dar dupa 6 ani am considerat ca sa umplut paharul. Beneficiind de timp liber mi-am readus aminte de pasiunea mea de mic copil dorita dar irealizabila din cauza timpului liber extrem de limitat.
Am facut prostia prostiilor de pe aceasta planeta cumparand un acvariu acum 3-4 saptamani gata pregatit de 54L brut cu Incalzitor AQUAEL 75 W, Pompa AQUAEL PAT-mini, Bec AQAUAEL Econoline 1x11 W. A fost pachet cu toate aceste accesorii 260 RON.
Dupa ce am luat acvariu am stat 24 ore si am fost si am luat si pesti iar ca sa fiu mai exact vreo 30-40 insemnand 2 hoplo, 5 Carasi, 6 corydoras (paleatus, 1 julli, albus, si 2 metalizati), 8 zebre,Molly, Guppy, Xifo,Platy, 1 betta + 2 pomacea,1 Melanoides.
Evident ca m-am lasat jecmanit si am luat pesti in valoare de 250 ron in vreo 3 transe in decurs de 2-3 zile.
NU am facut ciclare. Tin sa precizez si plantele

stau cam prost cu denumirile. 6 fire cabomba aquatica, 1 fir Elodeea + alte 4 tipuri de plante dar al caror nume imi este strain si va voi putea pune la dispozitie doar cateva poze.
Vazand ca acvariu este ultra populat am simtit ca ceva nu este in regula, ca lipseste ceva sau ceva nu este bine si am inceput sa iau la "puricat" Google. Asa am dat de diverse site-uri si forumuri. In ultimele 2 saptamani voi ati fost cei mai buni prieteni pe care nu i-am cunoscut si nici nu mi s-au adresat personal.

Problema mea cea mai mare a fost ca nu am avut pe nimeni sa imi explice mai pe indelete pas cu pas ce trebuie sa citesc si am adunat informatii ca un elev, informatii de clasa 2 + facultate+liceu intr-o ordine total haotica.
Am dus inapoi la petshot si de pe unde am cumparat usor usor mare parte din pesti si am cumparat un filtru interior AQUAEL FAN-2 plus si le tin in paralel si 5 pungi de 1 kg cu Quartz 1-3 mm. Primul peste dus inapoi a fost betta/zebrele/guppy s.a.m.d. Am ramas cu 4 Carasi, 4 platy, 2 Hoplo, 6 cory. Nici acestia nu sunt finali pentru ca voi ramane cu 4 carasi ,2 hoplo, 6 corydoras de un singur colorit + Melcii. Intentionez sa ii pastrez pentru o sa cumpar un acvariu mai mare pentru a le putea asigura conditiile optime dar mai am nevoie de informatii si cateva saptamani pentru a ma documenta. Am facut aceasta prezentare doar de dragul de a face-o si pentru ca am vrut sa imi fac simtita prezenta. Informatiile sunt sub nasul meu pe acest forum asa ca nu o sa va deranjez cu intrebari decat in cazuri extreme.
Intr-un final am reusit sa trag linie sa incep sa fac ceea ce am invatat de la voi si sa imi dau seama ca:
1.Nu pot sa tin decat EX. 10 neoni max
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11176.page#p97920.
2.Trebuiesc scoase scoicile
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11871.page#p104211.
3.Acvariul meu era Hyper/tera populat si a trebui sa renunt la cea mai mare parte din ei. In acvariul de 54L brut, nu voi putea decat sa fac maternitate, creste vivipari, Cyclide pitice, 6-7 corydoras(Sanitari).
4.Imi trebuie lumina pentru a stimula cresterea plantelor si facut program 12/12 day/night pentru a mentine activ metabolismul pestilor si al plantelor.
http://www.nevertebrate.ro/Neoane-T5.
5. Pentru ca acvariul este oricum mic ar fi recomandat un Filtru extern Tetratec EX400
http://www.nevertebrate.ro/Filtru-Tetratec.
6.Backgroud negru pentru a scoate in evidenta flora si fauna acvariului dar asta dupa ce voi ilumina acvariul.
Stiu ca o sa radeti, sau mai exact o sa va prapaditi de ras, o sa ma aratati cu degetu la ce prostii am facut dar am sa am rugamintea sa nu o faceti cu voce tare

O parere/Opinie/Indrumare/Sfat e intotdeauna binevenita.
Cateva poze pentru amuzament:

. Doar atat in seara asta pentru ca s-au terminat bateriile la camera. Maine o sa revin cu poze ...before and after. Astea sunt before si sunt doar 2 care nu se vad mai deloc din cauza lumii de afara. Promit ca maine sa fac 2 albume in care sa evidentiez ceea ce conteaza.
P.S. Era cineva pe forum care cauta C.Julli daca mai este interesat pentru ca spunea ca are doar 1 singuratic.