[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: iluvbeer
Forum Index » Profile for iluvbeer » Messages posted by iluvbeer

Dupa cum spune si titlul, scot la vanzare in jur de 5 poturi de Monosolenium tenerum.
Se prinde excelent de buturugi pietre si creeaza un mediu propice cresterii puilor de creveti.
Pretul este de 5 lei/pot.
Prefer Bucurestiul, nu am trimis niciodata in tara.
Detalii PM.
Salut!

Dupa cum spune si titlul, cumpar Hemianthus callitrichoides Cuba, 2 - 3 poturi.
Va rog sa-mi trimiteti ofertele prin PM.
Salut!

In sfarsit, spre bucuria mea, mi-am satisfacut curiozitatea referitoare la felul cum mananca melcii asasini.
Atasez poza cu melcul asasin prins la pascut
Salut,

Dupa cum spun si in titlu, cumpar Microrasbora Galaxy si Bororas brigittae.
Ofertele pe privat.
Rog daca se poate fara preturi exagerate.

Multumesc.
Multumesc!

Eu l-am aruncat de indata ce am pus postul, nu am vrut sa risc nimic.
Oricum de vreo 3 ani de cand detin microrasbora, cred ca este al treilea sau al patrulea caz.
Ti s-a intamplat si tie?
Salut,

Am observat astazi ca am un Microrasbora bolnav.
Are solzii ridicati pe toata suprafata corpului ca si cum s-au "zbarlit".
Stiti cumva care este problema? Am mai patit treaba asta de vreo 2 ori si am luat cea mai drastica masura.. am scos pestele si l-am aruncat de frica sa nu se imbolnaveasca toti.
Apa este foarte curata cu urmatorii parametri - No3 - 13, NO2 - 0, GH - 11-13, KH - 7-8, pH - 7 - 7.2, am acvariul plin de creveti si melci deci nu exista probleme cu mancare ramasa aiurea.
Temperatura apei este cam ridicata 28 - 29 grade.
Am incercat sa fac niste poze dar nu i se vede conditia.
In plus se misca, mananca, aripioarele sunt intregi, coloritul nu s-a schimbat deci nu se poarta ca si cum ar fi bolnav.

Multumesc!
Hehehe ce vesti bune!

Multumesc!
Salut,

Va rog sa-mi spuneti despre ce creatura este vorba.
In trecut am avut in acvariu urmatoarele specii de melci:
- neritine - am scapat de ele deoarece mi-au umplut lemnul de oua albe cu un invelis calaros si aratau foarte inestetic
- pomacea (galbeni) - am scapat si de acestia deoarece au crescut prea mari si imi deranjau tufele de monosolenium tenerum

In prezent mai am melci de substrat si asasini.

De neritine am scapat de vreun an iar ultimul pomaceea l-am donat prin decembrie.

De vreo cateva luni, am observat pe lemn, pe filtru niste vietati ce mi s-au parut a fi niste pui sau chiat forme larvare de melci.
Nu sunt foarte mobili, au o crusta transparenta iar inauntru se poate oberva ca un fel de galbenus de ou.
Mai jos aveti si cateva poze mai concludente.
Vreau doar sa stiu ce sunt.

Multumesc!
Salut,

Dupa cum spune si anuntul, vand urmatoarele:

- Monosolenium tenerum (http://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/plante-de-acvariu/244-monosolenium-tenerum) - 5 lei potul (vezi in poza)
- Lastari de Echinodorus amazonicus desprinsi de pe tija mamei (http://www.aquahobby.com/garden/e_eamazon.php) 7 - 10 cm - 7 lei/ planta, 10 lei 2 bucati. (vezi poza)

Ridicarea se face de la Statia de metrou Titan (iesirea din parcul Titan).
Detalii pe PM.
Eu sincer, de asta am renuntat la acest gen de plante, cabomba, Hygrophilla polymorpha.
Am incercat chiar timp de catea luni sa tund radacinile adventive.... degeaba. sunt de neoprit!
Eu pur si simplu am zis c e mai bine sa nu-mi mai ba capul cu acest fel de plante si gata. arata foarte urat aceste radacini in acvariu!
Multumesc mult pentru melci.
Cum i-am pus in acvariu au si inceput sa-si faca treaba )
Asta este atunci... mi-au depus neritinele
Partea nasoala este ca nu se intampla nimic cu ele... nu putrezesc nici macar asasinii nu-i mananca.
Se pare ca va trebui sa las timpul sa-si faca efectul )
Multumesc!
Eu m-am gandit ca ar fi oua... dar sa nu eclozeze in 4 luni?
Neritinele au nevoie de apa salcie ca sa depuna oua, pe cand eu am apa dulce.
Mi se pare fosrte ciudat pentru ca nici asasinii nu se ating de ei....
Salut,

De vreo 3 - 4 luni mi-au aparut niste organisme pe lemnul din acvariu.
La inceput am crezut ca sunt vreun fel de oua de melci asa ca nu m-am ingrijorat, ba mai mult am achizitionat 4 melci asasini care practic au "violat" populatia mea de melci comunitari.
Problema nu a disparut. I-am observat mai atent am si strivit din ei.. au un invelis calcaros iar cand sunt striviti iese ca o mazga din ei ceea ce ma face sa cred ca pana la urma sunt tot vreun stadiu larvar al vreunui melc.
Va atasez si niste poze sa vedeti exact cu ce ma confrunt.
Situatia nu-mi creeaza niciun disconfort in afara de cel vizual.
Astept impresii din partea voastra.

Multumesc!
Salut,

Datorita unor schimbari in acvariu ofer spre vanzare un buchet consistent de Limnophila aromatica (poza atasata). Dimensiunea este in jur de 40 cm.
Pret 20 lei.
Se va ridica de la Grigorescu - Piata Ambrozie.
Cei interesati rog sa trimita PM.
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!
Pfoai cat am putut sa o caut )))
Multumesc!

Am cumparat-o acum vreo 5 sau 6 luni la dimensiunea unei mingi de ping-pong si acum am doua de dimensiunile unei mingi de tenis poate un pic mai mari.
Imi place foarte mult pentru ca da foarte bine in acvariu si se ascund puii de creveti in ea. De aceea si curiozitatea mea in a-i afla denumirea.
Salut!

Va rog sa-mi spuneti cum se numeste planta din fotografia atasata, cea pe care sta RCS-ul.
Am cautat dar nu am gasit nimic despre ea.
Mentionez ca nu are radacina si creste ca un ghem ceea ce ma face sa cred ca este o alga.

Multumesc!
Se poate inchide.

Multumesc!
Donez 4 Tanichthys albonubes.
Sunt sanatosi si foarte vioi.
Se pot ridica de la grigorescu - piata ambrozie.
pentru detalii PM

Forum Index » Profile for iluvbeer » Messages posted by iluvbeer
Go to: