Message |
|
salutare tuturor
vand un acvariu de 200 de litri cu toate cele necesare....
bazinul este in stare perfecta,nu curge si nu prezinta zgaraieturi,capac cu doua neoane t5,filtru extern,incalzitor ,masa etc
se da începând cu 1 iulie pretul este de 150 euro
se ridica personal din bucuresti
|
 |
|
Vand acvariu echipat complet.200 euro
|
 |
|
vand acvariu 200 litri cu toate cele aferente:masa,filtru extern etc.1400 lei
acvariu masa -1600 lei
|
 |
|
Revin cu anuntul,si reducem si pretul,
Vind acvariu 200 litri(pachet complet)acvariu,masa filtu extern,incalzitor,hranitor automat,etc... 1400 lei
Acvariu masa.1700 lei.
|
 |
|
Salutere.Revin cu anuntul.
Scot la vanzare acvariul de 200 litri,cu tot ce ii trebuie,masa,filtru etc 1500 lei
si acvariu masa1700 lei.
Preturile sunt negociabile.
Produsele se pot vedea,proba,testa etc.
|
 |
|
scot la vanzare tot ce am,si tine de acvaristica.Din pacate,sau din fericire,trebuie sa plec din tara....
Asa dar,se scot la vanzare urmatoarele:
1.Pachet acvariu 180 litri.-acvariu facut la comanda cu dimensiunile 100x40x50,cu intaritura in H.+Capac negru (acvariul a fost facut la comanda) cu 2xT5,+substrat jbl+manado+filtru extern+incalzitor+priza programabile+radacina red+mopan+plante(multe)+pesti(multi din diferite specii)+masa facuta la comanda din PAL negru cu blat dublu si picioare din inox+pompa si perdea de aer+hranitor automat
Pret 250 euro-negociabil
Cadou:mancare pe 6 luni,solutii pt apa,apr 1 litru de easy carbo,1 sticla easy life nitro,1 sticla +1 sticla Kalium+ apr 250 ml jbl florapol+Easy balance+safe start+miciog+racleta de geamuri
2.acvariu Juwel 60
Acariu 60 litri cu neon schimbat(jbl power)+nisip+plante(moss)+creveti red cherry+incalzitor+filtru
Pret:280 lei-negociabil
Cadou:magnet de geam+minciog+mancare pt creveti+solutii pt apa+un décor
3.bazin 60 litri
Pret 50 lei
Cadou pietris pt amenajare.
4.bazin 40 litri
Pret 30 lei
*preturile sunt negociabile
|
 |
|
stefanp wrote:Inteleg ce ai vrut sa spui, ca idee, dar si pompa aia de care vorbeau acvaristii probabil tot sub acvariu e pusa, deci apa ajunge intai la ea, dupa care o impinge.
Sau daca e pusa in acvariu, ajungem din nou la ideea ca apa e deja in palele rotorului.
Iar Lucian a vrut doar sa corecteze un lucru, pentru ca mai multa lume citeste acest topic (nu doar cel care l-a deschis) si e bine ca informatiile sa fie corecte.
In rest, sanatate sa fie si sa  ca-i vara
Salutare,
Nu,pompele alea erau pompe de apa,le bagau in acvariu.unii foloseau capete de filtru(motoarele,fara mediile filtrante),la altii am vazut pompe "speciale"pt asa ceva.
Da,principiul e cel spus de tine,apa era deja la in palele rotorului.
Cat despre Lucian,sunt convins ca a inteles ce am vrut sa spun,doar ca a simtit nevoia sa fie putin ironic  ,are prea multa experienta si in decursul anilor sunt sigur a a mai gasit exprimarea asta pe forum,sau pe la amici.Ca nu a fost corecta din punct de vedere ethnic,da este adevarat.
Acum cine citeste topical si are experienta,intelege ce am vrut sa zic,cine e mai la inceput,intelege si el,tota lumea intelege termenii populari  ).
|
 |
|
stefanp wrote:
iptdorin wrote:
Toate pompele IMPING apa,dar pana la o impinge trebuie sa o ia de undeva,de aceea la un filtru extern,exista un furtun de absorbtie,nu?
Daca pui filtrul ala extern deasupra acvariului, nu mai trage apa. De aia se pune sub acvariu, ca sa cada apa singura si sa aiba ce impinge. Daca e gol, n-are ce trage.
Iar filtrul intern, are deja apa intre palele rotorului si ... o impinge. Ca si motorul unui vapor, nu trage apa din fata vaporului ... ci o impinge in spate.
Corect,100% de acord cu tine..
Am fost de acor si cu Lucian.
faza cu trasul apei era un mod de a spune,popular sa zic asa,nu tehnic.
Partea cu "trasul" apei am auzit o la multi acvaristi,unii cu foarte mare experienta.Foloseau pompe de apa pentru a "trage" apa din acvarii,e doar un fel de a spune.
Nu toti au experienta ta si a altora.Si atunci consider ca e mai ok sa vb pe intelesul tuturor.Iti spun,ca am lucrat o perioada in domeniu,pt o companie de profil.Si daca vorbesti cu cei lipsiti de experienta in termeni stiintifici si tehnici,ii pierzi.
Acum ca unii conationali,au descoperit acvaristica si au inventat o si reinventat o,si au atata experienta incat discuta numai din manuale e o alta discutie.
intelegi ce am vrut sa spun prin a trage?  )
|
 |
|
Black wrote:Mda,am corectat,n-am fost atent,eram in cap cu un intern vazut recent.
Mersi!
Nu e bai,cu totii mai gresim....
|
 |
|
Black wrote:Pompa nu trage apa intr-un filtru extern.Apa vine in filtrul extern prin cadere libera in prima faza datorita faptului ca filtrul extern este plasat sub acvariu.In a doua faza datorita faptului ca filtrul este un spatiu inchis etans prin faptul ca pompa scoate apa din el se creaza un vacum ce mentine permanent caderea apei din acvariu si are loc o suctie a apei.Datorita acestui fenomen de vacum un filtru extern poate functiona si la nivel cu acvariul (cum este in cazul meu,filtrul este langa acvariu) atata timp cat pompa este sub nivelul apei din acvariu si are suficienta apa la palete.Filtrele cu debit mare de evacuare se pun sub acvariu tocmai pentru ca alimentarea prin cadere libera + efectul de vacum asigura in permanenta apa.Ideea este ca oriunde pui filtrul pompa trebuie sa fie bine alimentata cu apa daca nu exista riscu sa se arda.
In imaginea de mai sus ai 2 probleme mai mari:
1. Pompa trebuie sa fie puternica deoarece debitul ii va fi micsorat considerabil dupa ce va impinge prin medii.Deci o sa folosesti o pompa puternica ce iti va da la urma un debit de evacuare mic.
2.O sa ai acces greu la zona de prefiltrare unde se aduna "grosul"
Mult mai bine este sa inversezi sensul curentului de apa si anume sa pui pompa in acvariu cum este in desen iar evacuarea sa se faca deasupra pe medii.Iti trebuie minim 2 compartimente si o sa ai un fel de filtru biobox,apa intra pe deasupra,prin cadere libera traverseaza mediile filtrante din primul compartiment
si urca in al doilea de unde se revarsa in acvariu.Astfel mentii debitul bun al pompei si cureti usor zona de prefiltrare.
Cam asta am spus si eu,filtru nu este suficiet de puternic sa faca fata cu brio.
Numai ca la biobox,cel putin la cele "originale",apa intra in filtru pe sus,parcurge mediile de filtrare,invers decat cel din desen,nu de jos in sus ci de sus in jos,iar jos,pompa,scoate apa,o impinge inapoi sus.
Cum ai spus si tu,asta ar fi cea mai buna metoda,daca vrea genu asta de filtru.2 compartimente,dar filtru,cred ca mai bine ar sta in "filtru" improvizat,nu in acvariu.
|
 |
|
Black wrote:Pompa nu trage apa intr-un filtru intern.Apa vine in filtrul intern prin cadere libera in prima faza datorita faptului ca filtrul intern este plasat sub acvariu.In a doua faza datorita faptului ca filtrul intern este un spatiu inchis etans prin faptul ca pompa scoate apa din el se creaza un vacum ce mentine permanent caderea apei din acvariu si are loc o suctie a apei.Datorita acestui fenomen de vacum un filtru extern poate functiona si la nivel cu acvariul (cum este in cazul meu,filtrul este langa acvariu) atata timp cat pompa este sub nivelul apei din acvariu si are suficienta apa la palete.Filtrele cu debit mare de evacuare se pun sub acvariu tocmai pentru ca alimentarea prin cadere libera + efectul de vacum asigura in permanenta apa.Ideea este ca oriunde pui filtrul pompa trebuie sa fie bine alimentata cu apa daca nu exista riscu sa se arda.
In imaginea de mai sus ai 2 probleme mai mari:
1. Pompa trebuie sa fie puternica deoarece debitul ii va fi micsorat considerabil dupa ce va impinge prin medii.Deci o sa folosesti o pompa puternica ce iti va da la urma un debit de evacuare mic.
2.O sa ai acces greu la zona de prefiltrare unde se aduna "grosul"
Mult mai bine este sa inversezi sensul curentului de apa si anume sa pui pompa in acvariu cum este in desen iar evacuarea sa se faca deasupra pe medii.Iti trebuie minim 2 compartimente si o sa ai un fel de filtru biobox,apa intra pe deasupra,prin cadere libera traverseaza mediile filtrante din primul compartiment si urca in al doilea de unde se revarsa in acvariu.Astfel mentii debitul bun al pompei si cureti usor zona de prefiltrare.
Vrei sa spui filtru extern,nu intern.
Nu am vazut filtru intern cu cadere si cu vacum
|
 |
|
Lucian wrote:
iptdorin wrote:ehhh,faptul ca esti moderator nu te face mai destept...
Ei bine am devenit mai destept inainte sa fiu moderator, cam de pe cand am invatat si am ajuns sa proiectez multe, inclusiv pompe
iptdorin wrote:si mai pe romaneste,fara temeni stiintifici,intr un filtru intern de ex,pompa impinge apa,dar o impinge de unde?inainte de a o impinge,nnu o trage de undeva?nu trage apa din acvariu prin mediile filtrante?si dupa ce apa ajunge la motor(rotor)evident ca este impinsa,dar pana este impinsa este trasa.principiu este simplu,si nu trebuie sa invocam viduri zero absolut si mai stiu eu ce
ei... nici faptul ca tu nu esti moderator nu te-a facut mai destept. Dupa tine, asa intre noi fara termeni stiintifici, nu conteaza unde pui pompa? Daca este asa, oare de ce se mai chinuie prostii astia de fac pompe pentru fantani sa le scufunde cand ar putea sa le tina la suprafata sa nu le mai faca etanse, sa nu mai coboare cu firul electric prin apa? Intreaba-te doar atat... daca nu sti sa raspunzi nu dispera, "mai pe romaneste" nu toate se pot rezolva fara sa citesti si sa inveti nimic...
Consider inchisa discutia cu tine si alta data nu mai scrie despre lucruri pe care nu le stapanesti.
ok,cam pe toate site urile dai de oameni ca tine,care cred ca le stiu pe toate.
nu vreau sa intru intr o cearta sau polemica cu tine.
din ce spui tu acolo,totul are logica si sunt de accord.
cu cititul si cu experienta,cred ca am cel putin la fel de multa ca tine.ca si id,merg destul de des la interzoo Germania si alte evenimente de gen.Am cunoscut acvaristi din toata lumea,unii chiar celebri,dar asta e o alta discutie.
Si sa lamurim "problema",asta am spus si eu,poate nu m am exprimat,sau poate nu ai inteles exact ceea ce vreau sa spun.
Toate pompele IMPING apa,dar pana la o impinge trebuie sa o ia de undeva,de aceea la un filtru extern,exista un furtun de absorbtie,nu?Absoarbe,adica trage.la asta m am referit eu.nu vreau sa brevetez nici un filtru  )
Iar la desenul colegului,la asta m am referit.nu stiu ce filtru intern ar putea folosi,sa fie destul de puternic sa impinga apa prin toate mediile alea filtrante,isi pierde mult din putere un filtru.Doar o pompa puternica,iar atunci nu vad rostu.
Sunt ferm convins ca intelegi ce vreau sa spun,doar ca esti prea mandru 
|
 |
|
Lucian wrote:
iptdorin wrote:da,ai dreptate pe 50%  ).m am exprimat gresit.
la 99,9% din filtre,motorul(pompa) sta deasupra mediilor filtrante,este adevarat ca impinge apa,dar o si trage din mediile filtrante.
Din desenul colegului,reiese ca e un filtru "pe dos",sa zic asa.eu nu I dau nici o sansa.si spun asta ca am incercat eu,candva.
Cum am spus,singura sansa,este sa foloseasca o pompa foarte puternica,ceea ce nu se merita.
Poate ca tie nu ti-a mers pentru ca ai incercat o pompa care 50% trage si 50% impinge
Inainte sa postezi eu iti recomand sa mai citesti odata ce ai scris
Dragi cititori ai acestui post sa stiti ca inca nu s-a inventat pompa care, citez "impinge apa, dar o si trage din mediile filtrante"  Daca o veti descoperi brevetati-o repede
ehhh,faptul ca esti moderator nu te face mai destept...stiu ca ai inteles ce vreau sa zic,dar asta este...
si mai pe romaneste,fara temeni stiintifici,intr un filtru intern de ex,pompa impinge apa,dar o impinge de unde?inainte de a o impinge,nnu o trage de undeva?nu trage apa din acvariu prin mediile filtrante?si dupa ce apa ajunge la motor(rotor)evident ca este impinsa,dar pana este impinsa este trasa.principiu este simplu,si nu trebuie sa invocam viduri zero absolut si mai stiu eu ce
|
 |
|
da,ai dreptate pe 50% :)).m am exprimat gresit.
la 99,9% din filtre,motorul(pompa) sta deasupra mediilor filtrante,este adevarat ca impinge apa,dar o si trage din mediile filtrante.
Din desenul colegului,reiese ca e un filtru "pe dos",sa zic asa.eu nu I dau nici o sansa.si spun asta ca am incercat eu,candva.
Cum am spus,singura sansa,este sa foloseasca o pompa foarte puternica,ceea ce nu se merita.
|
 |
|
iptdorin wrote:salut,nu cred ca va functiona.
Din desen eu inteleg ca filtru intern face totul?adica prin puterea lui va trece apa prin toate alea?daca e asa,nici o sansa...
Ca sa intelegi ce vreau sa ti spun,tu ai nevoie de o pompa care sa ti traga apa prin acele medii filtrante,nu sa o impinga.Pe principiu asta merg toate filtrele.
Singura variant,ca totul sa functioneze,ar fi sa pui o pompa de apa foarte puternica,dar atunci nu mai are rost,iti iei filtru profi...
|
 |
|
salut,nu cred ca va functiona.
Din desen eu inteleg ca filtru intern face totul?adica prin puterea lui va trece apa prin toate alea?daca e asa,nici o sansa...
|
 |
|
Vand acvariu 180 l,complet utilat si echipat.
Detalii pe pm.
|
 |
|
Acvariu facut la comanda 100*40*50 Capac 2*T5+masa+mopani(si alte radacini),plantat si populat,incalzitor,filtru extern pachet complet
si acvariu Juwel 60 L,la fel(complet,filtru,incalzitor etc)
Preturile sunt negociabile si se discuta in privat :)
|
 |
|
Vand acvariu 180 litri echipat complet,masa pesti ,plante
Detalii e pm
|
 |
|
Salut.
Sticla de 6.De ranforsari nu cred ca e cazul la 60 lungime.
Succes..
|
 |
|
|
|