Salutare!
A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat in legatura cu acest proiect, proiect care s-a lasat destul de mult asteptat din varii motive ce nu au tinut neparat de mine. Am avut si am inca o perioada incarcata, dar incet incet a capat contur.
Am sa incerc sa va prezint foarte pe scurt cum au decurs lucrurile pana in prezent.
Intr-un final am reusit sa ma sincronizez cu Eugen (John Rivas), care a facut un efort si a venit la Cluj sa ma ajute cu instalarea tevilor si o parte din echipamente. Am ramas placut surprins sa-l vad "la treba" pe Eugen, a tratat lucrurile profesionsit, atent la detalii si la "doleantele" mele, mi-a explicat pas cu pas ce are de gand sa faca, ba chiar a stat pana tarziu in noapte (ora 2:00 ) pentru a se asigura ca totul este in ordine. In opinia mea a facut o munca grozava, pentru care-i multumesc mult!
"Botezul" cu apa de la robinet in data de 23.01.2022 , sa ne asiguram ca totul este in ordine si nu picura apa pe undeva:
A urmat sa defintez acvariul mic 30.01.2020, din care am mutat repede cu ajutorul lui Gliga Adrian tot in acvariul nou (piatra vie aprox. 15kg, nisip, corali si vietuitoare), la care s-au adaugat inca aroximativ 15 kg piatra vie (multumesc Eugen), pe care am lipit-o cu Seachem Reef Glue + Aqua Forest Afix Glue bicomponent.
Am preferat sa pastrez substratul pe care-l aveam deja dar l-am aspir bine inainte sa-l mut in noul acvariu si am montat periodic filtrul extern Oase pe care-l aveam plin cu Matrix, astfel incat sa nu risc o moarte in numar mare a bacteriilor si sa previn o deciclare, ceea ce am si reusit!
A urmat sa sa completez cu inca 2 saci de nisip Aqua Forest Bio Sand 7.5 kg, in principu am ales acest nisip pentru ca imi era la indemana, mi-a placut cum arata si pentru ca am putut sa-l populez cu acele culturi de bacterii incluse.
Am resuit sa achizitionez un reactor suficient de incapator pe care l-am umplut cu Matrix-ul din filtru si astfekl am desfintat filtrul extern.
Am mai adaugat un reactor micut in care am pus pentru o perioada carbune activ de la Red Sea si 2 x sacultei de Aquavitro Purfiltrum 100 ml.
In tot acest timp am adaugat suplimentar bacterii, folosind Aquavitro Seed.
Mai am de lucrat putin la cable management si la cateva detalii, dar sunt pe drumul cel bun.
In tot acest timp nu am avut absolut nici o pierdere de corali sau alte vietuitoare. Tranzitia a fost neasteptat de usoara si inafara ca s-a format o pelicula extrem de subtire de diatomee pe cateva pietre si pe nisip, care intre timp a disparut in proportie de 99%, n-am avut mare batie de cap.
Asa arata acvariul in aceasta seara 27.02.2022:
Daca considerati ca am sarit prea rapid peste etape sau am omis ceva, va rog sa ma trageti de maneca. Accept orice sugestie sau critica constructiva, dar si cuvinte de incurajare deopotriva.
Sper sa va placa si voua ce a iesit.
P.S. Multumesc Calin (Shubi) pentru piaptan, sfaturi si rabdare! Sper sa ai si in continuare ca n-am terminat!
P.S.2. Pozele sunt facute cu un amarat de telefon, asta am avut la indemana. Promit sa revin si cu poze calitative asa cum v-am obisnuit, intr-un viitor apropiat.