[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BBogdan
Forum Index » Profile for BBogdan » Messages posted by BBogdan
Vand sistem de osmoza inversa Dennerle Osmose Professional 190l/zi.
Sistemul il folosesc de aprox. 8 luni, in fiecare luna am facut 70 litri de apa cu el.
Filtrul de carbune este schimbat de curand, luna trecuta.

Totul arata impecabil si este perfect functional.

Pret 300 lei

image
image
Arta!
Salutare,
Am inceput sa cochetez cu ideea unui nou proiect de ceva vreme, asa ca ma mai uitam din cand in cand dupa bazine second de vanzare, in ideea ca eu nu as putea sa fac unul custom de unul singur.
Dar cum am "prostul" obicei sa ma consult periodic cu Eugen (John Rivas) am ajuns la concluzia ca tot un bazin custom este mai avantajos nevoilor mele.

Astfel, cu ajutorul lui Eugen (pe care il chinui sistematic cu intrebari) si cu sprijinul categoric al Nevertebrate.ro, am demarat cu pasi marunti urmatorul proiect pe care mi-l doresc foarte mult:

1. Acvariu 120x55x55 cm, 363 litri brut, sticla ultracalara 12 mm, cantuita, lipita cu silicon transparent (rimless) - executat de Nevertebrate.ro
Overflow lateral dreapta, pe care l-am dorit cat mai putin invaziv, astfel l-am rugat pe Eugen sa gandeasca un overflow cat mai mic posibil, fara a afecta buna functionare a sistemului.
image

2.Sump 75x40x40 cm, sticla float de 8mm, slefuita - gandit de Eugen, executat de Nevertebrate.ro
Sticlele din interior sunt de 6 mm.
image

3.Bazin ATO 50x8x52 cm , sticla float 6 mm, sflefuita - executat de Nevertebrate.ro

4. Stand 120x55x105 cm
Cadru executat din profil industrial aluminiu sigma 40x40 cu 8 picioare reglabile pe inaltime. (alumprofil.ro)
Va fi imbracat cu pal alb alpin, blatul de sus o sa fie dublu 36 mm.
image

Echipamente
Pompa recirculare: Sicce SDC 6.0 Wifi pump (~5500l/h / ~40W)
Skimmer: Nyos Quantum 160 Skimmer
Lumina: 3 x AI Hydra 32HD
Pompa de valuri: 2 x AI Nero 3
Filtrare mecanica: Clarisea SK-3000 Automatic G3
Chiller: TECO 1000 + Teconnect Wifi Module
Sistem ATO: Tunze-3155
Pompa de dozare: Red Sea ReefDose 4 + RS Accessory kit - red/yellow (4x3m)
Recipient lichide: Dupla Dosing Box C4

O sa mai fie un reactor pentru Seachem Matrix si Purigen/Purfiltrum, m-ar interesa ceva cat mai incapator si probabil unul mai mic in care sa mai pun carbune activ si/sau alte materiale filtrante atunci cand va fi cazul.

Pentru a ma asigura ca totul va functiona asa cum trebuie, am preferat sa ma bazez pe experienta, asa ca de instalarea tevilor si a echipamentelor se va ocupa maestrul Eugen, pe care "l-am invitat" sa vina la Cluj.

Cam asta e in mare! O sa va tin la curent cu evolutia proiectului.
Daca considerati ca mi-a scapat vreun aspect si ar trebui luat in calcul sau orice sugestie constructiva, va rog sa nu ezitati sa mentionati.

Fain proiectul, felicitari! M-am abonat,
Sunt curios sa vad spre ce tip de corali si pesti inclini.
Pe scurt, folosesc de mai bine de 3 ani jumatate lampile AI Prime HD si apoi AI Prime 16HD. La inceput, cateva luni, am cochetat si eu cu mai multe setari pe care le-am alternat, pana m-am oprit la programul de semnatura a lui David Saxby, pe care l-am gasit la vremea aceea pe un forum de referinta din afara (nu era incarcat pe site-ul celor de la AI si arata putin diferit). Am modificat fin setarile pentru ca nu sunt mare fan albastru, cel putin nu pe timpul zilei.
In mare folosesc aceleasi setari de aprox. 3 ani ( modificarile pe care le fac uneori sunt, mai mult sau mai putin alb, intensitate) atat la bazinul meu cat si la bazinele altor prieteni, cu rezultate foarte bune.

Momentan il folosesc la doua lampi Ai Prime 16HD asupra unui acvariu de 60x40x40, mixt reef. Am atasat fisierul.
image

Poze cu acvariul in cauza: https://flic.kr/s/aHsmcuJzwa
dan.pavelescu wrote:La multi ani, tinere!

Multumesc mult domnu' Liliac!
Faina lucrare ai facut cu filtrul. Ingenios!
Ai o filtrare pe cinste la acvariu.
Jungle is massive!
Zici ca esti acvarist de apa dulce, atat faci si desfaci la ele.
Incet, incet prinde contur.
Lucian wrote:
BBogdan wrote:Nu e neparat vorba de modestie, ci mai degraba incerc sa fiu realist comparand acvariul cu cele pe care le consider eu de top.
Sper doar ca la un moment dat sa pot trece si eu la un proiect mai mare cu echipamente calumea si de ce nu, sa incerc sa-mi ridic putin nivelul.

Anunta-ne din timp sa facem si o alta sectiune la "Crème de la Crème"

Sigur!
alinutz80 wrote:Nu fi modest Bogdan, ai un acvariu superb care merita cele mai multe laude si merite!
Esti meserias, degeaba.

Sa ne incanti privirea doar cu asemenea acvarii

Multumesc Alin!
Nu e neparat vorba de modestie, ci mai degraba incerc sa fiu realist comparand acvariul cu cele pe care le consider eu de top.
Sper doar ca la un moment dat sa pot trece si eu la un proiect mai mare cu echipamente calumea si de ce nu, sa incerc sa-mi ridic putin nivelul.
Lucian wrote:Nu stiu cum sunt alea din Australia sau Germania dar al tau nu degeaba este la "Crème de la Crème". Ai un bazin superb. Felicitari!

Multumesc mult pentru apreciere!
dan.pavelescu wrote:Acum, fara gluma si fara mistouri. Am incercat (si cand zic la incercat ma refer la bani multi, timp si pasiune) sa fac cam 10-15% din ce ai facut tu, fara succes.
Ca ma uit ca vaca, asa e, asta nu inseamna ca nu inteleg cata munca, rabdare ai depus si cat de mult te-a costat acel bazin. Asa ca mai da-i in ma-sa de australieni, ca nu-ti ajung nici la degetul mic de la picior

Prea ma lauzi! , probabil are de-a face ca ne stim de atatia ani si iti vine mai usor sa ma menajezi sau poate ca se trage de la bomboanele pe care le pun pun colegii mei in colet atunci cand comanzi ceva de la magazin.

Dar ai si tu dereptatea ta!, a fost ceva de munca la proietul asta si inca mai este, pana cand o sa ma plictisesc si-l dau naibii. Bani, da, cati ii dai atatia mananca, cat e el de mic (vorba uni amic, de banii aia mai bine mergeai in 1-2 vacante exotice, singur :lol. Cand cheltuiesti 300-500 de lei pe cate un frag amarat de coral si in 2 zile se duce naibii, cu pestii, crevetii, melcii, iarasi cam acelasi film, parca mai mare satisfactie ai avea daca le-ai da foc la bani instant, macar au culoare faina cand ard.
Ma opresc aici cu frustrarile, nu de alta dar poate citeste cineva interesat sa intre in lumea asta sarata si il descurajez cu totul.

Nu zic ca la noi nu se poate, ca se poate! Stiu cateva acvarii faine la noi in tara, oameni pasionati care investesc atat timp cat si bani, ca au de unde.
Dar in tarile astea mai civilizate, America, Australia, Germania, unde consider eu ca sunt spuma din domeniul asta, e cu totul o alta treba nenica. Oamenii au un stil de viata mai bun, au o mentalitate mai sanatoasa, hobby-ul este mult mai dezvoltat. Au cativa ani buni in fata noastra, futu-le Marea Bariera de Corali din Australia.

P.S. Dan, cand ai avut tu timp? , doar ai fost tot plecat si pe drumuri.

dan.pavelescu wrote:
BBogdan wrote:
exagerezi!

Exagerez? Inseamna ca tu nu ai vazut pozele

Da, ca sa duc gluma mai departe, pozele sunt cam de ras. (nu le fac eu, asa ca m-am scos din ecuatie).
Mie imi place mult mai mult cum se vede in realitate, capata alt volum.
Dan P wrote:Imi place, e putin spus. Am vizitat acvarii renumite pe ici pe colo in lumea asta si n-am vazut asa ceva.

Ma bucur ca iti place atat de mult.

Sunt multe acvarii faine cu precadere in tarile mai dezvoltate.
Unul dintre preferetale mele este acesta, la care nu pot decat sa visez (n-am nici banii si nici experienta necesara)

ocean wrote:Superb

Multumesc!

Dan P wrote:Aaaaaaaa......... uau!

Ma bucur ca iti place!

dan.pavelescu wrote: smilie

dan.pavelescu wrote:Eu in continuare ma uit ca vaca la pasune si salivez

exagerezi!
marinica wrote:Superb ! Felicitari !
Gorgoniile sunt toate fotosintetice ?

Multumesc!
Majoritatea sunt fotosintetice, doar cea cu polipii galbeni nu este. O hranesc din cand in cand cu Red Sea Energy AB, Polyplab Reef Roids si ceva namol de la Aquaforest (nu mai tin minte denumirea produsului). Asa, nici sa creasc, nici sa nu moara.
Salutare, un scurt update.
Mentenanta din 2 in 2 saptamani, cand schimb 20 de litri de apa si aspir substratul. Zilnic adaug 6-7 ml de Tropic Marin All For Reef si din cand in cand 2-3 ml de Red Sea Nopox.
Coralii, unii merge, altii nu merge, fiecare cu toanele lui.

image[url=https://flic.kr/p/2m38fKJ]

image[url=https://flic.kr/p/2m33HbF]
Bogo wrote:Sincer sa-ti zic... poze nu sunt reusite, acvariul nici atat....

Iar si iar.... felicitari, chiar arata suberb

Multumesc frumos!

dan.pavelescu wrote:Nu era suficient sa ne bagi in boala in mod normal, trebuia sa aduci si fotograf

Nu a fost premeditata, ne-am intalnit sa bem o bere-doua si a tras omul cateva cadre inainte sa-i tremure mana.

Antecume wrote:Te rog eu, nu mai pune poze.
Momentan n-am bani de marine.
Arata super bine.

Promit sa ma conformez, o perioada nu o sa mai pun.
Ma bucur ca-ti place!

dan.pavelescu wrote:Eu zic sa-l ungem pe koala cu ceva euroi ca sa-i arate lui Bogdan care e treaba cu BanBus-ul

Parca astia cu BanBus-ul ofera calatorii in Grecia, nu m-as supara asa mai la vara daca ma trimiteti.

Gabi C wrote:Foarte frumos.

Multumesc! smilie
Salutare,
Am mai adaugat inca o lampa AI Prime 16HD, ocazie cu care am tras cateva cadre cu ajutorul unui prieten fotograf.
Sper sa va placa!

image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
image image
Foarte fain asa salbatic, natural!

Forum Index » Profile for BBogdan » Messages posted by BBogdan