[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cosminBM
Forum Index » Profile for cosminBM » Messages posted by cosminBM
cosminBM wrote:
Radu.U wrote:deci e un 6.4...... am sa ma risc si eu la o asemenea valoare, dar sa-mi vina controlerul... ca mi-e frica :-) la 6.2 la tine pestii o duc ok ?

Cand s-au intoxicat cu co2 era PH sub 6, cu asa ceva masor eu ph
http://img254.imageshack.us/img254/1571/p4050021.jpg
ii o sticluta in care iau 5 ml din apa din acvariu si pun 4 picaturi din solutia de la sera si arata exact ct ph ai in acvariu

Un tester Ph de la JBL, functioneaza aproximativ la fel. Io vorbeam, si cred ca si radu, de testerul permanent JBL, care se vede la tine in poza 3

Eu ma bazam pe testul de la sera care coboara si sub 6,4 (de aia am zis 6,2)ca cel de la jbl ii minim 6,4
Radu.U wrote:deci e un 6.4...... am sa ma risc si eu la o asemenea valoare, dar sa-mi vina controlerul... ca mi-e frica :-) la 6.2 la tine pestii o duc ok ?

Cand s-au intoxicat cu co2 era PH sub 6, cu asa ceva masor eu ph
http://img254.imageshack.us/img254/1571/p4050021.jpg
ii o sticluta in care iau 5 ml din apa din acvariu si pun 4 picaturi din solutia de la sera si arata exact ct ph ai in acvariu
Radu.U wrote:Imi place foarte mult cum evolueaza, Te rog lasa si lista cu plantutele tale.
Apoi vreai sa te intreb... Ph 6.2 ? vad ca ai tester Jbl. La aceasta valoare ar trebui sa fie-portocaliu. Asa e ?

Nu ii portocaliu ii galben deschis , mai deschis decat culoarea de pe testerul de la jbl, am ceva tester de la sera (solutie) care arata mai cu aproximatie valorile . Saptamana trecuta duminica m-au sunat niste prieteni daca nu ies cu moto si cum nu am iesit de vreo 4 luni am fost luat de val si am lasat co2 la vreo 10-12 bule/sec (la setul ce il am eu de la farplast trebuie lasat sa se umple reactorul)asa ca am uitat de el dupa vreo 6-7 ore cand am sosit acasa, saraci pesti erau intorsi cu burta in sus, repede schimb de apa in jur de 70% noroc ca nu am avut nici un deces , cel mai mila mi-a fost de scalari (am o femela gestanta) si masculul inca statea langa ia(cu tot ca nu mai putea) cu ultimile puteri alunga alti pesti care saraci stateau la suprafata
Buna ma incaderez la galerie foto, acvariul resetat cu putin timp in urma.
Acvariu juwel rio 180
Co2 ferplast profesional cu butelie de 10kg(originala de 500g nu tine max o luna)
lumina aproximativ 0,84w/l
substrat JBl ferropol
fertilizare tot ferropol si ferropol 24
ph 6,2-6,4 alte testere nu am
cateva poze cu evolutia
3zile de la start
http://img516.imageshack.us/img516/6194/3zileu.jpg
la 14 zile
http://img87.imageshack.us/img87/4863/2saptamani.jpg
la 21 de zile
http://img87.imageshack.us/img87/9462/3saptamani.jpg
Cateva sfaturi ce as mai putea sa adaug sau sa modific, is bine venite orce sfaturi pro si contra si sa vedem cum evolueaza.Multumesc
Ms Radu, ca de obicei promt cu raspunsurile intradevar planta se numeste
Eustralis stellata , astept mai multe pareri de la cei care au crescut aceasta planta .Multumesc
Buna am o planta nu ii stiu exact denumirea si in 3 saptamani si-a dublat marimea, acum a ajuns la suprafata, peste maxim 2 saptamani ar trebui sa o tund .Intrebarea este sa o tai de la jumatate si sa o plantez iar sau pot sa ii tai doar varfurile ? Multumesc mult.
http://img118.imageshack.us/img118/5778/p4030011w.jpg
Imi cer scuze ca nu stiam la ce categorie sa ii postez , din cate am vazut nu se incadreaza la Catfish, si pacat ca nu merge EDIT ca nu mai scriam acum editam mai sus
I-am cumparat ca si SAE asa zicea vanzatorul de la magazin ,intradevar nu ma prea stiam cu denumirile la pesti (doar vroiam sa scap de alge) am tot cautat pe google,youtube si nu am vaz nici un SAE galben,in schimb am vazut poze ca nu sunt SAE ci sunt gyrinocheilus

gyrinocheilus
Am 2 pestiuci gyrinocheilus super harnici sa le zic asa, cam de 5-6 cm, in ultimul timp au devenit cam agresivi cu alti pesti ,in fiecare seara imi omoara cate 2-3 neoni ,ii un comportament normal tinand cont ca asti inainte mancau doar alge?Daca mai are cineva asa ceva va rog cateva sfaturi
Puteti sa imi dati un site de unde as putea cumpara 2x2 droser(pt T5) de 45 w si sa le si trimita , in Baia Mare nu am gasit
ovyman wrote:Pai din ghidul incepatorului am citit ca in cazul unui acvariu nou plantele se introduc in acvariu dupa 2 zile banuiesc ca e eceiasi regula si pentru un acvariu care se reseteaza s-au ma insel?

Asta iti spuneam si eu poti sa pui toate plantele dupa 2 zile, iar daca folosesti si ceva bacterii cum am folosit si eu de ex Sera bio nitrivec , pui si pesti dupa 2 zile fara pb ( nu trebuie sa stai o luna sa se cicleze acvariul)
Parerea mea ii ca ala ii un copac, nu incape in oala sa il fierbi .Nu zic din rautate dar gasesti in magazine la 20 de lei buturugi frumoase, nu merita sa te risti cu asa ceva
Radu.U wrote:au.......
eu tin maxim verzui galben, dar daca nu am controler il mai scap cateodata spre verde albastrui.
Incearca sa-l mentii la 6.6 , ce ai tu , e multicel.
Deci cu cat bagi mai mult cu atata e normal sa zica co2+ si automat si ph-ul scade. Daca scazi nr de bule, creste si ph, si zice probabil co2 ok

Off topic. Mersi mult acum am inteles, eram in dilema ce sa fac daca scria co2+ ma gandeam sa ii dau mai mult . Sper sa fie constructiv si pt alte persoane care nu au inteles cum sta treaba cu testerul de la JBL
Radu.U wrote:e bine sa cumperi si un test permanent de co2/jbl, astfel esti cu inima impacata cat co2 bagi, si cu timpul ai sa vezi exact cat trebuie lasat ziua si cat noaptea.
Oricum noaptea nu-ti scade ph prea mult, si e bine sa lasi chiar 1 bula la 5 secunde ca sa fii sigur ca nu explodeaza.
stiu o persoana care desi baga co2 in acvariu, pana nu a cumparat acest test nu si-a dat seama ca desi baga co2, tot e putin

Imi cer scuze ca nu deschid alt topic ,habar nu am sa sa citesc acel tester de co 2 de la JBL, la mine ii asa co2+! galben ph 6,4 tot galben . la ce se refera co2+! sa ii dau mai mult bag 5bule/sec? care is valorile normale ca la instructiuni nu scrie ms
Vata aia de care zici nu trebuie schimbata o data la saptamana merge mai multe luni, o speli o data la saptamana cand schimbi si o parte din apa
, bureti nu ii speli numai odata pe luna si aia in apa din acvariu cand schimbi o parte din ia, altfel risti sa deciclezi acvariul.Iar referitor la lunina maxim 10 ore pe zi ( eu lasam lumina aprinsa 16 ore pe zi si m-am umplut de alge a trebuit sa dau rr)
Plantele poti sa le tii 2-3 zile si intr-o galeata nu au nimic , ciclarea am facut-o in 2 zile cu Bio nitrivec de la Sera , plantele si pesti i-am pus in acvariu dupa 2 zile .Pe prospectul de la sera bio nitrivec scrie ca poti sa introduci pesti in 24 de ore
Seductiv wrote:M-as mira sa creasca in diametru 1 cm in 4 zile. Nu cumva sunt jumulite de pesti? Sau nu au lumina indeajuns. Atunci cand nu au lumina indeajuns, tind sa creasca in sus, cautand lumina. Aceste plante cresc foarte greu.

La planta asta te referi?
http://img297.imageshack.us/img297/8933/planta.jpg
Am zis ca a crescut in jur de 1 cm , nu am masurat exact, o sa mai fac o poza peste 4 zile sa vedem exact dar poti face o comparatie cu poza de la primul post.
Seductiv wrote:Am si eu o intrebare. Plantutele alea mici (Micranthemum micranthemoides cred) o duc bine, deoarece sunt foarte pretentioase.

Cresc foarte incet, le am de sambata si in 4 zile au crescut in diametru maxim 1 cm
Porcu wrote:Io-mi amintesc ca acvariu e un Juwel de 180 litri. Tuburile T5 de 54 W sint mai lungi decit acvariu. Nu-i vorba cumva de tuburi T5 de 45 W ?

Ba da imi cer scuze azi a sosit si de fapt ii de 45w 895mm JBL solar ultra tropic .Am o intrebare o sa pun 4 tuburi t 5, 3 Jbl solar ultra tropic si unul pt pesti, droserul trebuie sa fie exact de 45 w sau merge si cu chinezarii? Ms
minnardy wrote:Deci, se pare ca BBA-urile sunt favorizate de lumina puternica, jet de apa mai intens si cred ca un nivel crescut de NO3 are acelasi efect.

Nici una din conditii nu o indeplineam, dar acum am dat rr la acvariu .Lumina aveam 2x 30 w la juwel rio 180, jetul de apa era de la pompa originala 400 l/h no2 si no3 aveam 0 se pare ca singura pb era timpul de iluminare de la 8 dimineata pana la 12 noaptea ,16 ore pe zi

Forum Index » Profile for cosminBM » Messages posted by cosminBM
Go to: