Message |
|
Acvariul la 31 de zile de la start
http://img216.imageshack.us/img216/7923/013cqq.jpg
Eriocaulon setaceum am replantat-o ca ajunse la suprafata.
Pogostemon stellata a ajuns la suprafata si trebuia sa o tai.
Ce plante frumoase cu crestere mai lenta as mai putea sa pun? orce sfat ii bine venit!
|
 |
|
kyoshoy wrote:... dar ar putea veni cu argumentul ca in 9 luni de zile, de la ultima postare, poate a aflat cum sta treaba cu pestii sau ciclarea...
Da ai dreptate nu ma-am uitat cand era postat.Scuze 
|
 |
|
hot wrote:Multumesc pentru sfaturi.Am citit acolo dar tot nu am inteles ce natie sunt pestiucii mei 
Daca nu pui niste poze nimeni nu o sa stie sa iti spuna ce rase de pesti ai in acvariu!Iar despre ciclare, cu bio nitrivec de la sera (si sunt multe firme care mai comercializeaza bacterii) o sa il ciclezi in 24 de ore maxim nu trebuie sa stai o luna si cred ca nimeni nu ar putea sa vina cu argumente ca o ciclare naturala ii mai buna.
|
 |
|
nickserr wrote:adica sa o curat de alge
Banuiesc ca te referi la filtru?Trebuie sa il cureti mai ales in interior(bureti) odata la o luna , iar in exterior nu strica daca cureti si de alge, daca nu vrei sa le cresti!
|
 |
|
Si eu am cateva mici pb fata de altele, se inmultesc aia de in cateva saptamani o sa ai sute asa am si eu, alti ziceau sa ii pui o frunza de salata fiarta , alti zic sa le pui castravete ca se strang toti acolo, din pacate la mine nu se strang la nimic ,singura solutie ii sa ii strangi manual(de ei oricum nu scapi)Daca am gresit cu ceva rog sa ma corecteze cineva care a scapat de ei
|
 |
|
Probabil ca nu sunt sae originali(adevarati), cu tot ca linia neagra se prelungeste pana pe coada, nu am avut niciodata sae si nu le cunosc comportamentul, dar sunt foarte agresivi mai am doar 2 din 10 restu s-au omorat intre ei  .Se bat mai rau ca si beta, dupa ce il omoara pe unu , cuvant urat (devin canibali il mananca pe cel mort)  .Oricum nu mai intervin sa nu ii stric tipicul la dl, Mii de scuze
|
 |
|
Radu.U wrote:da, m-am uitat acum la inceputul de film, asa faceau si ai mei. dar nu s-au omorat.
Asta e dezavantajul: joaca, sau cearta aia pe langa substrat, iti va ridica mizeria
La mine iti zic sincer cand l-am bagat pe cel ranit in galeata era plin de sange in jurul lui(in apa pe langa el) si in 20 min era tare
|
 |
|
Imi pare rau de off topic dar cand se vad poti sa ai 5 mii de litri de apa nu se lasa unu de altu se bat pana moare unul daca te uiti in filmulet il urmareste fest deci nu are unde sa fuga
|
 |
|
Radu.U wrote:stii ca 1 are nevoie de minim 50 l apa nu ?
Nu stiam dar daca urmaresti atent, daca se intalneau si in o tona de apa tot varza se facau
|
 |
|
Dimineata am mai ramas cu 2 din 6, am decis sa mai imi cumpar inca 4 si sa fac treptat trecerea cam in 3 ore toate bune si frumoase, cand am pus cei noi in acvariu a iesit o lupta de vreo 30-40 min in care sa soldat cu decesul unuia  , astia da luptatori,asa ca am ramas deocamdata cu 5 din 10 sa vedem dimineata daca mai tin luptele sper sa raman cu un campion
http://www.youtube.com/watch?v=7Iz4YYpEQ9Q
|
 |
|
Radu.U wrote:de asta e bine sa faci acomodarea in 2-3 ore. Nu fleosc dupa 30 min in acvariu
Asta e am gresit rau de tot (din lipsa de ex)sa nu faca nimeni ca si mine nu imi parea mai rau daca resetam acvariul de la 0  decat sa pierd 3 sae care si asa se gasesc foarte greu
|
 |
|
ionut DIMITRIU wrote:am auzit ca dupa ce cresc trec pe alimentatie standard si ca algele intra doar in meniul puietului.pacat, sper sa copilareasca muuult...
Citind aceste comentari m-am decis sa iau si eu SAE (avand cateva tipuri de alge). In fine am luat 6 bucati azi si am inceput sa pun in punga in care erau apa din acvariu timp de 30 min, dupa 30 min i-am eliberat in acvariu si acum au facut soch de ph, am schimbat 50% din apa din acvariu si totusi am ramas cu 3 din 6  , cei trei ramasi sunt foarte vioi si vad ca mananca ceva de pe plante :-)
|
 |
|
Porcu wrote:La mine se ramifica foarte frumos din cioturi  .
Acum a ajuns la suprafata si am vazut ca a facut o gramada de reamificatii, daca iese din acvariu o sa o tai si o replantez.
Imi cer scuze pt calitatea pozelor, fara blitz nu iese se pare ca SLR nu prea fac poze la acvariu(mai bine iese cu tel)
http://img87.imageshack.us/img87/2030/p4070036j.jpg
|
 |
|
Parerea mea ii ca ar fi bine sa ii cumperi o femela mai marisoara sa nu se plictiseasca 
|
 |
|
Ca si fertilizare folosesc schema completa de la JBL conform instructiunilor.Legat de co2 ii dau cam 3-5 bule/sec, ph undeva intre 6 si 6,5 masurat cu testul de la Sera , problema ii ca momentan nu am ph controller si probabil exista fluctuatii de co2, furtunul de la filtru ii indreptat in sus spre luciul apei si face un curent de apa destul de mare in acvariu. BBA am doar pe o parte din buturuga asa ca am lasat-o cam 10 min in spirt sanitar.
|
 |
|
Sa inteleg ca Black Bird=BBA pt alga asta am dat restart la acvariu, nici fiarta nu a murit.Nasoala treaba ceva ii in neregula la mine in acvariu, prima alga care apare ii BBA  acum ii doar chestiune de timp pana ma invadeaza
Ce testere ar trebui sa iau sa vad care ii pb?
|
 |
|
|
 |
|
Am observat ca pe buturuga se dezvolta frumos o alga(face si bule)  se vede si in poza .Am mai avut inainte de restart covor de BBA, cand crestea BBA era verde asta a crescut direct maro
Sa fie BBA?
|
 |
|
Superb acvariul 
|
 |
|
Radu.U wrote:Imi place foarte mult cum evolueaza, Te rog lasa si lista cu plantutele tale.
Apoi vreai sa te intreb... Ph 6.2 ? vad ca ai tester Jbl. La aceasta valoare ar trebui sa fie-portocaliu. Asa e ?
Habar nu am ce plante am in acvariu (denumirea lor)imi cer scuze dar denumiriule astea latine parca numai nu le tin minte 
|
 |
|