Message |
|
koala wrote:... [ probabil ca miscarile peristaltice au facut ca intestinul sa se innoade, lasand "bula de mancare" in cadrul unui nod ] ...
"miscarile peristaltice" :o :o :o nu mi-o lua in nume de rau, dar cu ce te ocupi asa...zi de zi  ?
koala wrote:la un moment dat aparuse un curent de opinie care sugera ca, o modalitate certa de a stabili sexul la astronotusii maturi este sa ii hranesti fara masura, astfel incat papila genitala sa fie " aruncata in afara corpului" de matele pline de mancare  ...
curat murdar... si probabil ca stateau baietii si se holbau in  oscarilor, pana  .  Acu' vorbind serios niciodata n-as fi de acord cu maltratarea animalelor de orice fel (vezi ratele indopate pana crapa ficatul in ele...  ).
Curios lucru inca nu s-au apucat de reamenajat acvariul, desi poate n-ar trebui sa cobesc  .
Intrebare : ce efecte negative are recidiva "grisului" fata de prima aparitie?
Si inca ceva: daca vreun "binevoitor" va recomanda sa puneti in bazin la radcaina plantelor, bobite de ingrasamant pentru flori...pls n-o faceti  . Am chemat pa cineva mai priceput decat mine si s-a uitat putin la acvariul meu. Se pare ca molima care mi-a curatat primii pesti a fost din cauza respectivului ingrasamant.  Nu-i dau numele ca n-am voie... doar la cerere pe pm.
|
 |
|
koala wrote:
... masculul Samson asa a murit, din cauza unei ocluzii intestinale pe care n-am reusit sa o "rezolv" cu nici-un fel de laxativ ...
Cam pe unde avea localizata Samson ocluzia intestinala? De fapt sa intreb altfel. Era vizibil faptul ca avea ocluzie? Intreb asta ptr. ca la oscarii mei albino ocluzia se observa "la iesire". In acest caz cred ca este posibil sa fie salvati printr-un masaj in zona respectiva...oricat de ciudat ar suna asta  .
In cazul lui Samson cum ai incercat sa-l ajuti? Cred ca e important de stiut acest lucru avand in vedere cat de "haplea" sunt baietii si ca oricand s-ar putea intepeni :8: mancarea nedigerata.
|
 |
|
E unu' mic si negru ( probabil si in ceru' gurii ) care-i tot alearga pa astia mari.  Dintre cei mari unul singur se ia la bataie cu el dar nu-l tine mult ... :scrima: si se tireaza.
Se pare ca albino au un ritm de crestere mai rapid decat cei clasici, care mi-au cam ramas in urma. Si comportamentul este diferit. Albino sunt mai linistiti, mai pasnici, cel putin deocamdata. Astia mici in schimb sunt ca focu' :cearta: .
Am observat ceva curios: albino au o umflatura in zona genitala, m-am gandit la un moment dat ca ar putea fi constipati  . Se poate asa ceva? Voi aparea cu niste poze...
Mi-am adus aminte de ce ai zis, Koala, referitor la albino ... ceva de genu' ca nu au diformitati aparente ... Sa fie asta o diformitate? Sau poate e ceva patologic?
In rest am apa plina de infuzori si acum ma tot informez :bpc: care ar fi cea mai buna metoda de a scapa de ei. Am observat ca, daca le cresc temperatura se limpezeste, dar nu mi se pare cea mai buna solutie. As vrea ca temperatura crescuta sa ramana doar o metoda folosita in scopuri "medicinale".
|
 |
|
salut Froggy, in Bucuresti, acolo de unde mi-am luat eu puii, aveau 3 bucati de oscar clasic cam de vreo 15cm; poate vreunul e femela. Daca te intereseaza iti dau nr de tel pe pm.
Koala, stii cumva daca, vreunul din oscarii prietenului tau femela? 
|
 |
|
mi s-a parut mie sau a fost deranjat site-u'?  Din cand in cand e bine sa se mai intample cate una ca asta ptr ca abia atunci se vede clar valoarea lui.  Stiti cum e... apreciezi ce ai avut cand nu mai ai. Sa fie insa cat mai rar.... :-)
|
 |
|
koala wrote:
... pai cum sa-ti zic, ca mi-e cam rusine  ... sambata, caram sticle goale si fiare vechi pe la ReMat-uri, ca sa "facem" bani de-o tuica ... :brosu:&:bnegru: ...
Pai dragilor ziceti o adresa si va trimit eu o tuica de la mosu-meu d-aia de tine de frig pe orice vreme :veselfire: .
Uite aici, ptr cine vrea am postat o poza cu oscarii mei. http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=363&pos=0
Hmm...daca imi faceam griji ptr aia mici, acu' nu-mi mai fac deloc, chiar dimpotriva. E unu' mic si mai negru decat ceilalti care isi tot face de lucru cu aia mari :pace: . Pana si-o ia odata... 
|
 |
|
koala wrote:
ciprian_sb wrote:Ce mai faceti domnilor? De trei zile nici un post? :-)
... pai suntem putini cei care crestem acesti pesti, asa ca nu prea "ne bagam singuri in seama"  ... marcam numa' evenimentele remarcabile  ...
De mai multa vreme ma gandeam ca e ceva in neregula cu ce a zis Koala in citatul de mai sus. Poate gresesc dar, in urma unei "plimbari" printre subiectele de pe forum se pare ca cichlidae-le este cel mai "activ" d.p.d.v. al posturilor iar dintre subiecte astronotus ocellatus este campion...
Felicitari!
PS: in weekend fratilor, unde dispareti cu totii? 
|
 |
|
fr0ggy wrote:ancistrusii practic au crescut cu oscarii, au mancat bot la bot cu ei, oscarii chiar lasau in pace jumatatea de peste care se suia pe bucatica de carne de vita, avand in vedere ca atunci cand aveau 10 cm, ancistrusii inca erau pe la 2-3cm, deci usor de admonestat, oricat de ghimposi ar fi.
 Cu rusine in glas vreau sa zic si eu ceva... Am "uitat" un ancistrus in acvariu cu "baietii"... Draga Froggy ce oscarii cumsecade aveai tu... ce bulangii am eu: adineuri am observat un "albino" ducand ceva in gura... Si-i mai dadea drumu', ancistrusu' mai inota un pic dupa care iar era plimbat intr-un tur de onoare al bazinului...iar il lasa si tot asa pana l-am scos pe bietul pasager :-) ... Sincer nu stiu daca am facut bine ptr ca ancistrusul nu dadea semne de stres sau de disconfort  . Eu stiu sa numar pana la 5(atati aveam) dar am crezut ca unul a murit in timpul molimei... Cine stie pa unde s-a pitit la evacuare :o ! Oricum era haios(ptr ca s-a terminat cu bine)...sa-l fi vazut cu cata grija il "ferea" de ceilalti.
|
 |
|
koala wrote:
ciprian_sb wrote:Apropo daca vrea cineva pui de astro clasic sunteti bineveniti (mocca  )
... mi-e neclar ce vrei sa spui cu asta  ...
... renunti la astronotusi acum, dupa ce te-ai chinuit atata vreme sa-i gasesti ? ...
 Mda, poate contra greutatii lor in aur... ...Am fost hapsan(sau disperat  ) si dupa ce i-am luat pe aia 5 de la Cluj ieri, cand am fost prin bucuresti, m-am dus la prietenul tau( foarte amabila doamna de la magazinul lui) si am luat 6 "albino", pe care nu stiu cu ce i-ai masurat tu  , ca au cam 6.5-7.5cm( deh, e posibil sa fi crescut de cand i-ai vazut), drept urmare am o haita mare la mine in bazin. Azi-dimineata, cand am postat eram ingrijorat din cauza dif de talie( cam cat e intre Buc si Cluj  )...si mai ales ptr ca "clujul" era cam timid. La amiaza, insa am observat ca sunt prietenari si ca nu se fugaresc decat daca are vrunu' o rama prea mare in gura :-) . Chiar vroiam sa te intreb cate ceva legat de asta dar mai tarziu ... Pe de alta parte cand vor creste mai mari si se vor forma perechi voi pastra doar 2, celorlalti incercand sa le gasesc un camin primitor. Deci m-am referit la pui de astro crezand ca nu se vor impaca albino cu clasicii din cauza dim diferite si nu vroiam sa am pesti stresati in bazinul meu  . Daca aveti vreo sugestie sau vreun sfat astept cu bratele deschise...
PS: ce mai face adevarata mama Omida? 
|
 |
|
fr0ggy wrote: oricum ei stau ori pe buturuga, ori in spatele tevii filtrului. rar de tot misuna prin acvariu.
M-a bufnit rasu cand ti-am citit topicul... Zilele trecute ma intrebam ce au gasit bieti mei ancistrusi asa interesant la teava de la filtru...  Raspunsul: nimic...isi protejau pielea de gura lupului :-) . I-am scos de acolo si ca sa zic asa au "revenit pe sticla" si, de fapt, prin acvariu :-) . Oscarii astia sunt fantastici. Dom'le de-ar avea un bazin cat o piscina si cred ca tot si-ar face de lucru cu orice vietate din zona chiar daca nu ar putea sa- i faca fizic ceva(ai mei sunt mici inca); macar s-o streseze un pic asa prieteneste...
Apropo daca vrea cineva pui de astro clasic sunteti bineveniti (mocca  ).
PS: mUltumesc ptr sfat;
|
 |
|
ok, am priceput, koala. Cand mi-ai spus ca 24 e prea putin si sa le fac 30 de grade tu te refereai la tratament si eu am inteles altceva; articolul tau l-am citit si-l voi mai citi de vreo cateva ori, insa mai pe indelete.
Daca la voi coloana de apa ajunge vara la 25 de grade, e super, la mine nu se pune problema sa depaseasca vreodata 20, iar daca o las sa curga(de ex 200L), este foarte rece( n-am masurat niciodata cat dar nu cred ca sare de 15grade) si ma refer exclusiv pe timp de vara. Iarna... Nu-i nimic voi folosi metoda lui Froggy cu cada.
Referitor la sare,  am fost foarte atent la ce vorbea interlocutorul meu: el foloseste sarea ca pe ceva preventiv dar si ca pe "un factor de mediu". Fiecare cu credinta lui... N-are importanta, daca le era mai bine in apa usor salina le bagam si sare.
Am scos restul pestilor din acvariu, ce mi-au ramas...
koala wrote:
... viermii de care vorbesti tu [ viermusii "pescaresti" ] sunt larve de musca ... au crusta chitinoasa si un continut mare de grasimi ... nu ajung nici pana "la piciorul" ramelor dpdv nutritiv ...
De unde stii atatea? Nu te supara pe mine, ca te intreb... 
|
 |
|
Domnilor ies in fata sa anunt ca la mine in acvariu e soare din nou :-) . Multumesc acelora care au dat un "post" de ajutor; insa la fiecare informatie noua apare si o intrebare noua  ,nu?
1. pt koala, cum se descurca pestii cu dif. de temperatura? ai spus ca temp. uzuala din bazinul oscarilor ar trebui sa fie 29-30grade C; ma gandesc ca in cazul schimbarilor de apa in proportie de 80% temperatura din bazin ajunge la nivelul celei de la robinet, care chiar si vara nu cred ca are mai mult de 23 de grade. Nu mai vorbesc despre cate grade are apa la Sibiu  , indiferent de anotimp !!
2. in cazul aparitiei grisului, asa cum ati recomandat, am urcat temperatura cu cateva grade... daca pleci de la 30 de grade cat de mult poti urca? sau nu cumva acest lucru nu mai este necesar, avand in vedere temperatura deja ridicata din bazin.... si s-ar mai pune si problema eficientei.
3.referitor la hrana, pe langa rame, pescarii folosesc niste viermisori albi sau rosii carora p-aici li se spune kenti si pe la voi viermusi(daca imi aduc bine aminte). Acestia sunt mult mai usor de pastrat si imi par mai curati iar despre valoarea nutritiva nu cred ca se pune problema. Ce pareri aveti(pro sau contra)?
4. azi am aflat cu stupoare ca trebuie sa bag sare in acvariu ptr ca oscarii provin din ape calde, usor acide si...usor saline :o  sa ma iertati daca cumva era scris pe undeva si eu am uitat sau n-am vazut... si inca ceva: daca cumva terbuie bagata sare, fara iod binenteles, rogu-va spuneti si cat/litru... pentru ca mie mi-a zis cineva ca ar trebui sa-mi bag in acvariu 1,5KG(!!!!! :o ) pentru cei 250 de litrii. I-am zis omului ca io nu-mi pun oscarii in saramura ca doar nu-s nebun  . ( si ca oricum is prea mici ca sa iasa ceva ca lumea din ei :ok  .
|
 |
|
tave wrote:
aoleu ...de fapt ce specii de pesti mai ai pe acolo? io zic sa renunti la toti daca vrei sa pastrezi oscarii .... ai sa te convingi cand o sa mai creasca putin ( numai daca nu vrei sa-i vezi macelariti pe toti de catre oscari)...
corect!! Am in gand sa-mi fac un acvariu pasnic...Pestii care stateau in bazinul oscarilor au fost mai mult ptr aclimatizare (big mistake!). Acum ce sa mai zic...sunt suparat rau de tot  ...mai am un beta, un scalar, 5 astro si 5 ancistrus. beta si scalarul pleaca, dar mai aveam si doi fossilis(mi-am exprimat ingrijorarea fata de ei la amiaza), ei bine, au murit amandoi  Ce naiba sa mai fac?
In ceea ce priveste verdele de malachit l-am bagat in acvariu conform sugestiei celui care mi l-a vandut... (1ml/litru). Oricum inca mai astept o analiza si o solutie de la voi, cei cu experienta...
PS: am citit stiky-urile cu boli si tratamente si v-am zis ce am facut. Sper ca nu o sa raman doar cu melcii in acvariu
|
 |
|
Am incropit niste masuri... Am crescut temperatura la 27 grade am schimbat 4/5 din apa (de disperare, nu mirosea corect) si le-am dat 30ml de verde de malachit, ceva mai mult de 1ml/litru. Acu sa vedem ce se intampla. Oscarii sau ascuns sub o planta, toti 5; fossilis au inceput sa inoate la suprafata si asta ma ingrijoreaza ptr ca nu le este specific. Oscarii in schimb inoata bine dar sunt cam stresati, ii mentin sub observatie. Singurii care nu dau nici un semn sunt ancistrusii... si un mascul de beta care s-a inviorat dupa ce am schimbat apa. Mentionez ca Ph-ul s-a schimbat de la 7,5 (apa de fantana) la 6 (apa de la robinet). In rest  , dar cu sperante de mai bine. Astept in continuare sfaturi de la voi  .
|
 |
|
Pt. Koala si nu numai: Cum reuseai sa schimbi atata amar de apa, ca la mine e mare problema...? Direct de la robinet mie tarsa sa pun ptr ca are tot felu prin ea...clor si alte cele. Cineva mi-a zis ca ptr oscari trebuie apa usor acida, altcineva ca puternic bazica...am ametit. ca sa schimb apa cum o schimbai tu ar trebui sa-mi tin 2 butoaie de 120L in sufragerie si m-ar da afara nevasta din propria casa
Din cate am inteles de la acvaristii de p-aici apa de Sibiu e super ok daca nu ar baga astia atata clor in ea...
 greu la deal cu boii mici...
cred ca o sa apas butonu de reset si o iau de la capat, undeva trebuie ca am gresit tare de tot  .
|
 |
|
 am probleme mari in acvariu... pe scurt, acvariul are 250L, temperatura e constanta 23-24 grade (acu o saptamana era doar 19-20 ptr ca in orasul asta n-am gasit un incalzitor suficient de mare), apa este de fantana, bazica, am un filtru extern suficient de mare si un neon de 20W. Ei bine, acu 5 zile am observat pe un scalar puncte albe. Bineinteles am bagat in acvariu acu 3 zile verde de malachit, aprox 30ml. Degeaba. Din 6 scalari mai am 2, iar guppy, nici unul(nu mai zic ca am dat vina pe oscari  ). Pe langa puncte am observat ca una dintre aripioarele din fata si-o tin stransa, lang a corp, iar cealalta a inceput sa se "albureasca". Acum au inceput si oscarii cu aceeasi problema insa la ei am observat doar faptul ca au inceput sa-si foloseasca doar o aripioara si ca a inceput sa se albureasca si la ei... Prevad numai lucruri sumbre, asa incat chiar daca ati mai dat sfaturi de natura celor pe care le cer eu va rog aveti rabdare si cu mine. M-a cam apucat disperarea si nu stiu cu ce sa ma apuc mai intai. Acvariu am mai avut cand eram pustan dar nu mi-au murit niciodata pestii in felul asta. Parca mai mult rau am facut cu malachitu asta. Daca imi moare vreun astronotus cred ca o s-o iau razna la cat i-am cautat.
|
 |
|
Ce mai faceti domnilor? De trei zile nici un post? :-)
Tocmai sunt fericitul detinator a 5 oscari "clasici" peste care am dat cu totul intamplator intr-un magazin din Cluj, unde am fost ieri sa duc pe cineva...
Patronul magazinului a fost deosebit de amabil si mi-a dat pestisorii intr-o punga umpluta pe jumate cu oxigen asa ca n-am avut probleme la transport desi a durat 6 ore; recomand metoda oricui are de transportat pestisori pe distante lungi...
Aclimatizarea a durat surpinzator de putin, in 2 ore erau deja stapanii acvariului. Trebuie sa mentionez ca bagasem acu 2 luni in acvariu vreo cativa guppy si vreo 4 scalari pe care aveam de gand sa-i mut la sosirea pradatorilor. Ei bine, am fost luat complet prin surpindere de voracitatea acestor pesti si n-am mai apucat sa-i scap pe toti. Desi au doar 5-6cm, dupa doar 2 ore prinsesera deja 2 masculi de guppy  . Primul lucru care mi-a venit in gand cand i-am vazut a fost o haita de lupi infometati. Duminica, s-ar parea ca voi merge la Bucuresti sa mai iau vreo cativa si sa mai invat si eu cate ceva de la cei mai experimentati. Sa vedem ce iese...
PS: daca am plictisit pe cineva...iertati incepatorul. Astept sfaturi si sugestii.
|
 |
|
:-) Multumesc pentru ajutor!
Astept cu nerabdare sa taiem cate o bere de pe catastif, una dupa alta ... :-)
... si o vorba de duh, de la Sibiu, pentru toti forumistii : daca n-ai un "batran si obosit" sa-ti cumperi ! :-) Thumbs up for Koala! 
|
 |
|
dupa ce am citit din scoarta in scoarta toata povestea lor, a lui Samson si Delilah, nu puteam sa nu le aduc un omagiu, lor si stapanului lor "batran si obosit"...
poate o sa ma crezi viteaz acu' dar urma sa te intreb daca pot sa-l folosesc
Daca vrei sa-l schimb nu trebuie decat sa spui. In rest astept vesti bune de la voi...
|
 |
|
indraznesc sa va intrerup discutia, de altfel foarte interesanta, si sa va intreb cu respect daca stiti pe cineva care detine juniori de astronotus, vreo zece la numar... fiind ardelean sunt destul de rabdator din fire dar mi-am zis ca trei luni de cautari (  )imi ajung, nu credeti?
PS: multumesc lui koala pentru interventia lui, intr-ajutorul meu.. 
|
 |
|