Message |
|
http://www.plantgeek.net/articles/gg_algae_faq/brown_curt.jpg = http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=363&pos=4 ??
Ma iertati ptr prezentarea schematica...vreau sa intreb daca ce am eu in acvariu si miroase :x este acelasi lucru cu alga din primul link... Am nevoie de niste opinii in plus pentru ca nu am mai vazut asa ceva...
Multumesc! 
|
 |
|
uite am si eu un bai si va rog sa va dati cu parerea... in poza cu linkul de mai jos: http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=363&pos=4, chiar in fata pietrei se vede o chestie albicioasa cu niste punctulete in ea; e ca o spuma.
De fapt, ati vazut vreodata cum arata ouale depuse de broaste? (Nu radeti, va rog ptr. ca la mine in sufragerie miroase a apa murdara... ). Exact la fel arata si chestiile astea doar ca "gelatina" care inconjoara bobitele alea nu e la fel de tare...
Problema care nu mi-o explic este ca azi e vineri iar eu am inlocuit apa (100%) marti + ca am spalat pietrele si radacina. Poate imi spune si mie cineva ce dreaq am in acvariu!
PS: ofer informatii suplimentare oricui vrea sa-si prinda mintea cu problema asta.
Va multumesc! 
|
 |
|
incredibile poze!! nu am crezut ca un acvariu poate fi atat de frumos... parerea mea este ca se poate vorbi deja de arta; arata ca un tablou sau o fotografie insa... este plin de viata.
Oare avem vreun acvarist autohton capabil de asa ceva?
|
 |
|
hai sa-ti dau o veste... eu am vreo 10 buc. si in septembrie implinesc 1 an de cand sunt la mine.
Teoretic ar trebui sa ajunga la maturitate si sa formeze perechi(?)... cum eu nu am loc decat pentru una voi fi bucuros sa donez pe-o sticla de bere  o pereche sau mai multe...
s-auzim numai de bine!
|
 |
|
Vad ca ai dat-o iar pe oscari... nu te lasa  .A trecut o luna de la ultimul post, zi-ne si noua ce s-a mai intamplat... 
|
 |
|
frumoase cichlidae ti-ai bagat in acvariu...asteptam poze...
am o intrebare; fundalul acvariului din poza este un poster? pe aici prin Sibiu nu prea gasesti mare lucru... am gasit fundaluri cu plante, etc...d'astea clasice. cum pestii mei ma obliga la un decor auster vreau sa fac rost de un fundal cu pietre, mai inchis la culoare, care sa dea impresia unui zid de piatra, dar mai intai vreau sa stiu daca exista asa ceva.
|
 |
|
Scuze, acum mi-am dat seama ca postul meu este intarziat... ce s-a intamplat cu scalarul respectiv?
|
 |
|
Daca iei in considerare ce i-ai dat de mancare e posibil sa aiba o ocluzie intestinala?
PS: va rog nu dati cu pietre... 
|
 |
|
Bine ai venit!
Din cate te-am "mirosit" eu ai vrea ceva pesti mari in acvariul tau... ti-as sugera binenteles astronotus ocellatus, mai ales ca pe forum exista foarte multe informatii despre acesti pesti superbi.
Pe de alta parte legat de pestii mari pot sa-ti spun din experianta ca nu se impaca cu urmatoarele lucruri: nisp si plante... eventual cand vor fi "batrani si neputinciosi"...
Daca vrei sa te apuci de oscari apuca-te usurel si citeste posturile de pe forum iar daca ai vreo problema fara raspuns te poate lamuri maestrul Koala.
In rest, banuiesc ca acvariul arata beton; ai putea posta niste poze chiar daca e gol.
Succese!
PS: pietrele calcaroase modifica PH-ul, iar acesta trebuie sa aiba anumite valori in functie de specia pe care o vei baga in acvariu...
|
 |
|
Ai putea sa incerci cu Astronotus varianta albino... Insa, sunt convins ca sunt foarte greu de gasit... Eu am portocalii si i-am gasit dupa cateva luni (cu ajutorul lui Koala, moderatorul de la cichlidae/astronotus).
http://www.adaniels.com/enciclopedia/Dulce/TROPICAL/Astronotus_ocellatus_albino.jpg
|
 |
|
Le-am dat scorobeti  ! Nu s-au gandit foarte mult daca le plac sau nu... Cei care nu mai aveau loc in burta le tineau in gura si nicicum nu le dadeau drumul...
@koala: pot sa-ti spun ca sunt cam suparat pe tine?  la inceput ma gandeam cum sa fac sa pastrez ritmul cu posturile pe forum iar acum a murit de tot...
|
 |
|
Pesti au crescut foarte mult; chiar azi ma uitam la ei si ma minunam ce mari sunt. Au ajuns aproape de-o palma! Ce e mai interesant e ca oscarii clasici care erau juma', au ajuns aproape la fel de mari ca albino, chiar depasindu-i pe vreo doi dintre ei. Mananca extraordinar de mult. Granulele ptr crapi nu le plac de loc :p . Asta e! Am observat ca le place foarte mult sera ptr discus rosu, insa granulatia e cam mica si mancarea se duce prea repede la fund. Si inca ceva, in Sibiu nu se prea gaseste mancare pentru pesti mari...
De ex. in Bucuresti, acolo de unde am luat oscarii aveau mancare speciala ptr ei pe diferite granulatii  .
@Koala: Asteptam cu nerabdare un raspun (pozitiv  ) de la tine legat de trichoptera si larve de libelula ca alternativa de iarna a ramelor...
|
 |
|
fr0ggy wrote:aparatul photo e la nevasta.. cum fac rost de el, o sa pun niste poze.
Cred ca ti-a fugit nevasta... :-) Macar ti-a lasat aparatul foto?
Koala, astept o resuscitare a topicului de la tine sau ai plecat iarasi!
Le-am dat alor mei niste mancare ptr crapi Koi si nu le prea place; au inceput sa se bata si unii arata cam jerpeliti. Voi ce le mai dati in perioada asta? Ati gasit ceva nou?
|
 |
|
@koala
wellcome back, Koala!  Sper ca posturile pe aceasta sectiune a forumului isi vor recapata cadenta!
@froggy
si nu ne arati si noua o poza, mister?
am sa incerc sa le dau niste larve de libelula; d-alea rosii  ; sper sa nu fac vreo prostie.
|
 |
|
La multi ani tuturor forumistilor! :-) :-)
Am o mica intrebare:
avand in vedere ca este prima iarna in care am "oscari" rog pe binevoitori si cunoscatori sa-mi spuna cu ce hrana vie putem substitui ramele care le dam pestilor restul anului... am propus eu mai demult, dar nu am primit nici un raspuns, o larva (trichoptera) care se gaseste relativ usor in magazinele cu articole de pescuit. Pe langa trichoptera mai sunt larve de libelula...
Am observat ca pestii nu sunt asa receptivi la hrana uscata si in plus de asta a scazut si ritmul de crestere.
Exista alternative?
|
 |
|
Sarbatori Fericite si sa va creasca oscarii mari si frumosi !! :-) :-) :-)
|
 |
|
:-) sorry, am dat linkul cu ultimele uploaduri...
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=12014&pos=0
curios lucru am obsevat ca anubias s-a acoperit cu o "mantie" maro desi il curatasem duminca... iar pe piatra iar au aparut puncte... maine fac curatenie generala si voi face o poza mai buna, poate cu bunavointa ta sau a celorlalti de pe forum voi identifica sursa mirosului si o solutie clara ptr asta.
Ce parere ai, data trecuta cand am spalat pietrisul am fost apostrofat ca mi-am deciclat acvariul iar acum nu stiu ce sa fac.
Te rog frumos arunca o privire la linkul de mai sus si sfatuiesete-ma ce sa spal.
Cred ca voi mai face rost de cateva anubias poate are un afect benefic. Apropo aeararea merge non-stop. Sa fie bulele prea mari si in acest fel sa nu se oxigeneze apa suficient?
Mersi!
|
 |
|
Nu vreau sa fiu enervant si sa te contrazic, dar am acvariul de vreo cateva luni si doar de curand a inceput sa miroasa urat. Am un filtru F....l 304 extern care ar trebui sa ma ajute. Apa o schimb saptamanal in proportie de aproape 60%. Un lucru la care nu m-am gandit pana acum e filtrul, pe care nu l-am inspectat deloc.
In acvariu am un strat de pietris doi bolovani si o planta...ar trebui sa aduc mai multe plante.
Uite aici am o poza de ansamblu poate iti spune mai multe decat imi spune mie, ca-s incepator. :-)
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0
|
 |
|
Unele alge brune sunt diatomee, care apar la lumina putina, sau in primele 1-2 luni de la lansarea acvariului, prin exces de silicati. Dispar fie cu timpul, cu maturarea acvariului, fie sunt mancate de ancistrusi
.
Daca sunt alge brune... creeaza un miros deranjant? Imi miroase in sufragerie a apa de balta  ,de cand au aparut  . Ce pot sa le fac? Am schimbat apa, am spalat piatra si anubias dar nu ma pot atinge de nisip ca se decicleaza acvariul. Si deja mie frica sa mai vina cineva la mine ca se simte...  Fir-ar a dreaq de miros.
PS: De bagat ancistrusi nici nu poate fi vorba  , i-ar hali rapid de tot...
|
 |
|
din pacate bolovanul l-am spalat cand am schimbat apa...oricum contrastul este mai scazut fata de cel rezultat din poza cu frunza.
Afland ca e doar o alga m-am mai linistit ma temeam sa nu fie cumva un purice care sa dauneze pestilor. Din pacate ancistrusii nu au loc intr-un bazin cu astronotus  ...am incercat.
Oricum sunt putin dezamagit, ptr ca reusisem sa aclimatizez o planta in acvariu cu ciclide mari...apropo poate imi recomandati o planta cu "tesatura" mai tare ca sa reziste curiozitatii acestor pesti...
Multumesc.
|
 |
|