[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Message
Va salut ! Se apropie 2 luni de la start si totul pare sa decurga normal, mai putin Candy Coral verde , care am observat ca din cele 4 capuri, unul s-a dezlipit de exoschelet si s-a bagat printre pietre.
Acum urmeaza altul care incepe sa se dezlipeasca... Sper sa intelegeti ce vreau sa zic .
Aparent este hidratat si culorile sunt vii insa nu inteleg ce se intampla.
Pana la urma foka_bm are dreptate, aseara am observat ca o colonie de zoasi era inchisa si destul de ofilita iar la baza era mancata de cine credeti? asterina albastra mare pe care am dezlipit-o rapid si scos afara.

Este posibil ca cele micute de maxim 2-3 mm sa fie inofensive insa asta de 1cm clar ca mi-a halit bucati din zoasi, statea lipita la baza cu zilele si ieri am observat gauri in baza coralului.

Eu sper sa-si revina insa tare mi-e frica sa nu fie si altceva... deocamdata de o singura colonie s-a atins.

In fiecare piatra am zeci de brittle star, se vad doar tentaculele paroase... astea sunt safe nu? ca de nu le voi pescui si pe ele

Atentie deci la asterinele albastre, in special cele mari... NU SUNT SAFE, e foarte discutabila problema si afara, ataca zoasii.
Odata cu cativa corali introdusi au aparut si cateva stelute iar una dintre ele este destul de maricica pentru o asterina... are cam 1cm si se deplaseaza destul de repede cu tentaculele usor ridicate.

Din cate stiu asterinele sunt albe iar cele gri sunt cu bratele mai scurte... ce poate fi? Le cam da tarcoale la zoasi, dimineata ii calareste .. deocamdata nu s-a infruptat din ei.

Legat de pesti, e posibil ca decolorarea pigmentului sa fie din cauza introducerii de corali noi, sper sa nu fie bolnaviori.
Un acvariu foarte frumos si aerisit.
Pentru foto mai reusite incearca sa nu folosesti blitz-ul pentru ca-ti strica culorile daca nu ai filtre.
Pune aparatul pe un trepied si pe modul manual, apoi incearca sa experimentezi diferite setari pe care le gasesti explicate si aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/404.page

Mult succes !
Pana la urma metoda lui Koala a dat roade insa nu m-a lasat inima sa-i infometez 3 zile ci a fost suficient una singura.

Acum am vazut o alta problema, unul din ei a prezentat si in trecut pete mici gri peste portocaliu si am citit ca ar fi de la toxinele unor corali cand se ating insa azi am observat ca s-a intensificat pe tot corpul si e un orange murdar iar in partea de sus prezinta ca o mica umflatura si o zona albicioasa.

Este vreao boala sau s-a ranit de vreo piatra

Amandoi sunt vioi si mananca insa unul nu arata cum ar trebui...
Eu am inceput cu apa distilata si voi continua cu ea pentru ca am acces la o instalatie de distilare din sticla (de laborator), cea din comert poate fi obtinuta in instalatii ce au in componenta metale si nu e in regula.

Cea dedurizata din cate stiu nu este pura, iar daca faci un calcul la cat te costa intr-un an schimburile de apa, o instalatie de Osmoza este ideala.

La mine din piatra nu a iesit absolut nimic timp de 3 sapt, chiar ma intrebam daca e sau nu vie insa e plina de cavitati mici si cu siguranta pot sa apara dupa ciclare copepode, melci, stelute, viermi.... Vie nu inseamna doar animalute care le vezi tu ci bacteriile benefice pentru ciclare.






Fara a avea o prea mare experienta ma bag si eu cu sfaturi.

Piatra cand am cumparat-o am tinut-o 1 ora in apa (intr-o galeata) apoi am introdus-o in acvariu, pentru a elimina o parte din microorganismele moarte din urma transportului.

Am pornit acvariu in primele 7 zile doar cu nisip viu si apa + o fiola de Bio Digest si StopAmo cu toate echipamentele pornite, piatra vie dupa o saptamana, apoi dupa inca 3 sapt au inceput sa rasara si primele vietati din piatra si au urmat pestii si coralii.

La volumul tau, cred ca ideal ar trebui sa ai cam 4 Kg de piatra vie, ce se vede in foto e prea putina.

Daca pompa de valuri e prea puternica, orienteaza jetul in sus pentru a valuri apa si in asa fel incat sa nu-ti deranjeze prea mult nisipul.

Apa dupa ciclare are un miros specific de alge, insa foarte putin... cel putin la mine asa miroase din filtrul HangOn.

Si eu folosesc apa distilata insa mare grija de care, cea din comert nu prea am incredere in ea iar cea dedurizata nu e ok.

Iti recomand multa rabdare !

Succes !
Multumesc de incurajari, tot timpul este de mai bine si incerc sa-l mentin cat se poate.

Ultimele foto sunt culorile naturale, am corectat WB si am mai scos din albastru, intradevar lipsesc culorile tari si din acest motiv caut niste zoasi rosii. Euphyllia si-a mai dat drumul si face o pata de culoare mai placuta cand e hidratata suficient.

Sunt un pic dezamagit cu clownii mei, nu prea accepta hrana congelata oricare ar fi ea (Formula One, Marine Mix, ..) ci doar granulele Tetra cu,,,, care probabil i-am obisnuit de micuti. Inghit congelatele si apoi le scuipa.

Zoasii asa i-am luat si pana se acomodeaza nu ma ating de ei, am fraguit cativa si lipit pe bucatele de piatra insa urmeaza sa se intinda... in timp voi reface un pic peisajul daca vor rezista.



Valabil !
Dau la schimb pe un frag de zoasi rosii, 5 fiole de Reef Booster de la Prodibio.

Le-am luat cu gandul de a le folosi la nano insa sunt cu o concentratie mult prea mare pentru volumul meu de apa.
Corali noi, foto noi ! Am reglat mai bine WB si cam astea sunt culorile naturale, celelate bateau cam mult spre albastru.

image
image
image
image
image
image
Ce avantaje ar avea fata de sticla in afara de faptul ca se pot face unele decupaje mai usor si poate un grad de transparenta mai ridicat (cel putin o perioada de timp) ?

Printre dezavantaje sunt mai multe:
- se zgarie usor
- lipitura e mai dificil de facut si mai putin estetica decat la sticla
- se deformeaza in timp
- in cazul in care va trebui relipit e practic imposibil

Ca si pret, este mult mai scump decat sticla si ca utilitate poate renteaza in cazul bazinilor mici sau sump.

Poze noi, urmeaza zilele astea sa adaug si 2 capuri de Euphyllia (verde cu capete mov) . Deocamdata totul e ok, coralii sunt hidratati si le merg bine.

image
image
image
image
Cum zice si Iulian, de acumularile asupra pompei mi-e frica si mie, la Hang-on (cel putin la al meu) apa e trasa direct in pompa si apoi trece de jos in sus prin mediile de filtrare. Practic mizeria din acvariu intra in pompa si apoi se filtreaza.
Cred ca voi ramane la perlon insa schimbat la 2-3 zile.
Ce parere aveti despre filtrarea mecanica in acvarile marine, in special nano? Cititnd si de prin alte surse, sunt mai multe pareri contra decat pro in utilizarea filtrelor tip perlon, bureti in acvariile marine deoarece acumuleaza nitrati.

Eu folosesc in filtrul hang-on, deasupra unde iese apa, doua bucati mici de perlon (paduri taiate din filtru de hota) pe care le schimb la 2-3 zile.

Am incercat o zi fara ele, doar cu matrixul din filtru si apa era plina de scame mici si impuritati, cum am revenit la perlon apa e cristal.

Sa renunt sau nu la filtrarea mecanica? Exista si alte solutii pentru a inlocui perlonul ?
Foarte tare piatra cu zoasi, oare in cat timp s-au intins asa ? Cred ca mai e loc sa lipesti cattiva fraguiti, de diferite culori si iese ceva super fain.

Bafta, imi place ideea si cred ca am sa o imprumut
In prima zi au acceptat foarte bine Formula One, a doua zi mai putin si din celelalte nu prea le plac... poate pana se obisnuiesc.

Le voi da mai putina si mai des pentru a nu ramane neconsumata insa am observat ca se dizolva foarte repede in masa apei si mi-e frica sa nu dau peste cap apa hranindu-i doar cu congelate.

Presupun ca acei nutrienti ramasi in apa sunt benefici si pentru corali...

Merci de sfaturi Gabriel si Cristi, intradevar un cub e putin, am aproximat doar.
Salutare !

Doresc sa cumpar pentru nano meu o echipa cuc formata din (Hermit Blue Leg, Melci mici, creveti). De asemenea ma intereseaza si fraguri mici de zoasi si ciuperci.

Cina ma poate ajuta, rog sa-mi lase un PM.

Merci !
De curand am trecut la hrana congelata de la Ocean Nutrition (Formula 1, Marine Mix, Marine Quintet) si am renuntat la granulele de la Tetra.

Pestii saracii se ineaca, mananca imediat ce ajunge in apa.

Un cub banuiesc ca imi ajunge cam o sapt daca ii hranesc 2 ori pe zi... nu prea imi dau seama ce cantitate sa le dau si trebuie dezghetata inainte sau asa cum este?

Acum le-am taiat bucatele din cubul inghetat si se imprastie prin apa (presupun ca zeama aia e ok si pentru corali). Totusi ma gandesc ca zeama dizolvata in apa zi de zi, poate sa strice calitatea apei intr-un volum asa mic.

PS, daca are cineva sa-mi vanda CUC (hermit crab blue leg, melci, creveti) va rog un PM.
Multumesc Dragos, Koala, tocmai am gasit si eu ceva informatii despre ele... am sa incerc sa le indepartez, poate ma ajuta si un hermit crab .

http://www.manhattanreefs.com/forum/pests/137234-green-bubble-algae.html
 
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com