[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Message
Deja mi se pare prea mic, vreau mai mare

Nu ma prea dezlipesc de el, asa ca am observat pe o piatra primita recent , intr-o mica cavitate, niste oua verzui - argintii, transparente de 1-2 mm si ca un mic embrion in mijloc. Initial credeam ca sunt bule de aer si nu le-am dat importanta.

A fost destul de dificil de fotografiat din cauza unghiului si reflexiei sticlei, insa poate le puteti identifica.

Coralii si-au revenit complet, inclusiv Kenya strivit.

Lumina e prea spre albastru insa poate ca m-am obisnuit eu cu cea de dinainte.
Dupa observatiile lui koala am scos, spart si refacut scape-ul, sper eu mai echilibrat ca inainte si suficient de aerisit sa adaug corali cu timpul.

Apa e albicioasa fie de la reefbooster (voi renunta la el momentan) fie e usor deciclat, insa coralii dau semne de refacere cu exceptia unui kenya strivit.

Multumesc pe aceasta cale lui Elven pentru coralii primiti.

Lasam timpul sa refaca peisajul si apoi urmeaza sedinta foto macro .
Gresala de incepator , am spalat doar fiola in apa din acvariu, continutul e tras intr-o seringa si pastrat la rece. Cu toate astea apa e un pic albicioasa chiar si dupa 12 ore.





Intradevar, nici eu nu sunt multumit de aranjament, nu credeam ca e asa greu sa le pozitionezi si sa mai si stea fixate.

Am o piatra mare in stanga pe care nu am spart-o iar restul le-am cladit pentru a nu fi spatii libere in spate si a masca sorbul de la filtru... e cam multa piatra si as mai putea renunta la ea.

Am sa incerc totusi sa sparg piatra mare si sa fac ceva mai interesant, sper sa nu se supere coralii ca-i stresez prea des ;))

Merci de sugestii si ajutor !

Am uitat sa zic si ce tampenie am facut, o mica doza de ReefBooster mi-a facut apa terci... a mai folosit cineva la nano asa ceva? Are efecte negative asupra apei ? Initial nu am vrut sa bag insa mai mult de 1mg nu cred ca am pus
Astazi am facut mutarea in noul bazin:
- filtru HangOn Aquael FZN1 cu matrix aproape 1Kg
- Piatra vie aprox 4Kg
- Nisipul din celalalt
- Pompa de valuri koralia nano 900

Lumina maine o termin, acum e doar o banda cu leduri pentru moonlight. ca si intensitate va fi ceva mai mare si cu un raport mai mare de albastru.

Totul a decurs normal, am pastrat 50% apa veche si coralii deja s-au acomodat.

In piatra care a venit, dupa ce am spart un fragment din ea, am gasit un gen de vierme ca un coral insa cu doua capete maro... poate fi penat sau e alta dracovenie?

Peste cateva zile, bag foto pe manual si trag cateva cadre mai misto.
Merci , ma manca mana si o puneam daca nu sareati... m-am gandit ca arunc supa cu bacterii, comparand cu nisipul viu care nu se spala.

Si o ultima intrebare ininte de a muta totul, apoi promit ca vin cu poze

Am primit piatra, o pun cu apa si o pompa intr-o galeata pana sambata ... ce fac cu apa? e ok sa scot doar piatra si sa o pun in acvariu sau sa torn si apa din galeata.

Piatra a venit invelita in hartie de ziar umezita si posibil sa nu fie tocmai ok ... hartia aia poate lasa in apa si alte chestii nedorite.
Voi folosi atunci doar o jumatate de fiola de BioDigest la inceput si mai astept cu ReefBooster sa se mai maturizeze un pic.

Piatra vie este cured, a stat in bazin, sper sa nu fie probleme cu transportul din cauza distantei mari... vine umezita si ambalata ok.

Bazinul il voi muta probabil in weekend cand imi ajung si restul de echipamente si finalizez lampa... pana atunci piatra va sta cu o pompa intr-o galeata.
Va salut!

Pe scurt vreau sa alimentez 8 leduri (4 albe cu 4 albastre) la 12 V. Alimentarea vreau sa o fac de ex 4 serie albe cu 4 serie albastre pentru a le aprinde separat.
Daca ledul are 3v, 3x4 = 12 V, exact cat scoate alimentatorul pe care il am tot de la un acvariu cu leduri (posibil sa aibe stabilizator).

Este suficient legarea directa sau e necesar si un LM inainte ?

Led-urile sunt de 1W (alimentate 3V si 300 mA)

Am vazut diverse proiecte cu Led-uri pe forum si doresc un raspuns concret de la cei care se pricep.

Multumesc pentru sfaturi, totusi nu este chiar un reset ci mai degraba o mutare insa mai am o ultima nelamurire si apoi revin cu foto

Odata cu mutarea, voi adauga si 2 Kg piatra vie si o cantitate aproape dubla de apa, ar fi o problema sa adaug din prima zi pestii si coralii? sau sa las cateva zile sa functioneze?

Gabriel, reef boster vreau sa-l folosesc ca si supliment pentru corali si neverebrate, BioDigest va fi pentru filtru.
Pana acum m-am decis asupra unui Hang On Aquael FZN 1 umplut cu matrix (l-am ales pentru ca se potriveste in spatele capacului intre balamale) si pompa de valuri koralia nano 900.

Lumina deocamdata va ramane cea din capac , un PL de 11 W alb-actinic destul de placuta insa cam slabuta. E ok pentru inceput pentru corali ?

Urmeaza sa ajunga piatra vie si apoi dau drumul la bazin cu apa din cel vechi si o fiola de Reef Booster !

O foto cu bazinul !
Voi cauta totusi un HangOn extern ceva mai maricel insa va trebui sa vad cum modific capacul si-l voi umple cu tot materialul filtrant, inclusiv Denitrate.

Legat de lumina, acvariul are in capac o lampa PL (alb+albastru) de 11W la care voi adauga si lumina de la cel vechi (6 leduri albe si 5 albastre). Lampa nu as dori sa o scot, insa sper sa nu dau in alge la asa o combinatie.

In curand foto !
Dupa experienta cu primul marin, m-am decis sa mut toul intr-un nou bazin , nu e mare diferenta insa vreau sa renunt la sump si sa profit de tot spatiu din bazin.

Tinand cont ca in vechiul pico aveam aprox 1Kg de matrix si 2Kg de piatra vie, la acesta vreau sa mai adaug 2Kg piatra, total aprox 4 Kg si sa folosesc doar un mic filtru intern cu un pumn de matrix, mai mult pe post de filtrare mecanica.

Voi adauga in schimb inca o pompa de recirculare.

Credeti ca e ok sa ma bazez pe filtrarea biologica oferita doar de piatra vie si nisip sau e indicat si un Filtru HangOn plin cu matrix?

Ca si alte modificari va fi un upgrade la lumina formata din leduri si lampa PL alb+albastru.

Acvariul este un Hailea cu capac, in care voi adauga si un cooler pentru o racire suplimentara.

M-a impresionat bazinul lui pc.ciprian si pe cat posibil doresc sa ma apropii de asa ceva.

Multumesc de sfaturile oferite pana acum, fara voi nu as fi reusit.
Multumesc pentru raspunsuri!

In curand voi muta totul in noul bazin teoretic de 40 L, in care voi mai adauga 2 Kg piatra vie, renunt la sump si merg pe un filtru Hang On de capacitate mare pentru a profita de spatiu, pompa de valuri nano si lumina noua cu leduri.

Apa folosita va fi tot distilata (de laborator nu comert) pana imi revin cu bugetul pentru un RO.

Si ultima intrebare stupida cred, ce hrana de la fresh water pot folosi pentru clownii mei ? Se gaseste greu hrana pentru marine si local doar pentru apa dulce.
Valorile la apa in afara de salinitate, No3 si No2 care sunt in parametri optimi, nu stiu.
Posibil ca pierderile de corali sa se fi datorat din doua cauze:
- schimburile de apa le faceam o data la 2 sapt in cantitate mult prea mica (2 L)
- carbonul activ a stat non stop si schimbat la 3 sapt (am inteles ca poate scoate unele substante benefice din apa)

Urmeaza sa mai introduc cativa corali si sa ma ocup mai mult de el.

In curand doresc sa-l mut intr-un nou bazin un pic mai mare (35 x 35 x 35), cum este corect sa procedez pentru a nu stresa foarte mult ce am in el ?

Legat de hrana, momentan raman cu ce am, fulgii cu-i accepta insa ii hranesc in continuare cu granule.
Va salut din nou.
De data asta am o alta problema legata de pesti, de mici i-am invatat cu granule tetra (era singura hrana de la petshop) iar acum le-m luat fulgi JBL Maris.
Granulele le accepta fara probleme insa fulgii ii gusta si apoi le scuipa, i-am infometat 1 zi si tot degeaba... Ce alta hrana recomandati pentru clowni?
Va salut!

Nu am mai scris de ceva vreme, l-am cam neglijat dar nu am avut pierderi pe perioada fierbinte unde am avut temperaturi si de 27 grade in apa.

Singurele schimbari pe care le-am observat sunt ca pestii se tot ascund prin xenia, semn ca vor sa-si caute o gazda, au un comportament diferit, devenind mult mai activi si vaneaza niste ganganii pe pietre.

Am observat multe vietati ca niste gandaci care isi lasa exoscheletele in apa, cam de 2-3 mm, foarte rapizi... sper sa nu fie manthias. Un crab maricel care sta ascuns, pistol shrimp care doar ii aud noaptea, 2 melci mai mari si mai multi mici si albi care nu par sa creasca, foarte multe ganganii mici ca niste creveti, aproape transparenti.

Coralii au rezistant insa unii s-au dus, in special zoasii mici si GSP cu bile albastre, au rezistat o ciuperca rosie, Palithoa, Xenia si Kenia.

Voi reveni cu noutati si foto de calitate.


PS. Nu mai deschis un alt topic insa rog pe cineva care are de vanzare cateva specii de corali usori sa mai diversific un pic fauna. Bazinul e minuscul deci m-ar ajuta specii mici si la un pret decent.
Va multumesc pentru raspunsuri, foarte logic ce spuneti si sunt constient ca gresesc ca nu testez parametrii apei insa la un bazin asa mic am pornit cu investitie minima.

Am teste totusi pentru NO3 si NO2 de laborator si un salinmetru plutitor, iar legat de apa merg tot pe distilata ca la inceput. Dupa cum am zis nitritii zero, nitrati 10 (prima indicatie dupa 0, roz pal)

Acum o intrebare poate stupida, cum cresc NO3?

Momentan apa o schimb saptamanal chiar daca este cristal si NO3 si NO2 sunt in parametri optimi... ar trebui sa raresc schimburile de apa?
Din cauza ca nu pot masura cu exactitate parametrii , pot spune doar ca Nitritii sunt zero iar nitratii in limite normale.

Am sperat ca se vor intinde peste tot si vor creste frumos, insa stagneaza si mai rau, dau inapoi

Banuiesc totusi ca temperatura e la limita maxima, voi vedea cum reusesc sa scad la 25 grade.
Va salut!

Revin cu noutati in jurnal dar nu tocmai bune. Coralii au inceput sa stagneze, nu mai cresc deloc, iar unii zoasi chiar incep sa se topeasca usor. Sper sa nu-i pierd cu toate ca schimbul de apa il fac constant.

Poate fi de vina temperatura apei? sta la 26 - 27 grade constant . Sa mai adaug suplimente? Ce recomandati la asa un bazin mic ?

In rest pestii sunt foarte ok, am o groaza de ganganii care habar nu am ce sunt... multi creveti micuti care stau ascunsi , pistol shrimp si melci. Credeam ca voi avea ocazia sa vad si crevetii insa nicio sansa, si-au facut grote in piatra si se vad doar noaptea daca aprind brusc lumina

 
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com