[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Message
Mult succes in ceea ce faci! Foarte faine trailerele, am vazut ca 2021 pare sa fie anul SF, multe filme interesante se anunta. Era si timpul.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Glutaraldehyde
Nu te mai alinta atat. Unu la mana, nu mai esti incepator, doi pa mana sunt doar niste procente.
Eu am luat iarba asta cu tot cu alge de la Hornbach Balotesti. Am taiat frunzele afectate si nu au aparut altele, dar le tin sub observatie.
Vallisneria din ce stiu eu are nevoie de mai putina lumina. Nici la mine nu ii merge prea bine, desi a intins un rizom, sper ca noua generatie sa se adapteze mai bine. Nu pot sa se dezvolte toate la fel, e ca in natura, darwinism.
E posibil sa fie de la lemn. L-ai fiert inainte? Din ce stiu, daca e de la lemn o sa treaca.
Voi cum gestionati praful la acvariile fara capac? Bucurestiul e mega prafuit, nu ai cum sa scapi de praf in casa. Cum faci sa nu pluteasca in acvariu?
Aici poate ar merge niste glutaraldehida, asa-zisul carbon lichid.
Mersi Samy. Citeam pe site-ul de mai jos, ca eram curios ce e de fapt carbonul lichid (care de fapt nu prea e carbon) si la final scrie ca topeste Vallisneria. Si tocmai ce luasem niste iarba din asta de la Hornbach.

https://www.aquariumcoop.com/blogs/aquarium/liquid-co2

Oricum, daca nu ai alge in bazin nu vad de ce ai baga "carbon lichid", m-a convins articolul asta. Doar asa preventiv sa bagi niste chimicale... cah!
A folosit cineva carbon lichid in acvariu cu Vallisneria? E adevarat ca poate a topeasca planta?
Ce frumos arata bazinul, felicutari! Asta e pasiune adevarata, dar ai grija sa o dozezi, sa nu fie flama care se duce repede.

Ce e chestia aia din sticla din dreapta? Zi scurt ca o sa caut eu pe net info.
Nu arata rau nici cu chestia aia, mie mi se pare ca e ET extraterestrul ingropat pana la gat. Daca lipesti niste moss pe el cred ca arata si mai interesant.
Eu bag carbon pana se termina sticla, daca tot am dat banii pe ea. Dupa care mai vad.
Am mai mesterit la acvariu intre timp. Acum vreo 2 saptamani am schimbat pasla originala din filtrul on-top, am pus niste vata Symec, dar la ceva timp dupa au inceput sa apara particulele albe. Am luat niste siporax mini si le-am baga sub vata, sa vad daca are efect. Apropo, trebuia sa le las in saculetul lor? Ca nu ma prea incanta sa am plastice in acvariu. Probabil o sa ma chinui un pic la schimbare. Dupa cat timp se recomanda schimbul?

Apoi, la ultimul schimb de apa am scos Anubias din fata, era tare incalcita in rizomi. Am rupt 2 pui din ea si i-am legat pe unul de lemn, pe celalalt de lava stone. Ocazie cu care am vazut ca se adunasera niste alge intre radacini, cred ca staghorn, niste firicele mici cu ramificatii. Am mai facut cate 2 zile pe saptamana pauza de larve rosii de tantari, sa nu-i ingras prea tare. Am tuns cabomba si am replantat varfurile, se intrevede o padurice acolo.

Pestii sunt ok, acvariul inca are un iz de balta, dimineata bag nasul in trapa de alimentare si ma revergorez insrant. Apa se mentine usor verzuie de la lemn, nu vreau sa se schimbe asta prea repede, sper sa mai tina taninul. La teste iese totul bine, in afara de ph si duritate, un pic cam mari, dar asta e apa de Bucuresti. Continui cu schimburile de apa o data la 4 zile, pana dispar particulele albe. Foarte bun si aspiratorul Tetra GC-30, scoate mizeria din pietris instant.
Xifo
Asa mai merge, o sa se regleze si chimia apei acum. Craniul ala, daca tot iti place asa mult, lasa-l acolo. Poate fi un refugiu pentru pesti, sa mai scape de curentii din acvariu. Sau pentru babardeala . Din ce e, plastic sau ceva piatra?

Anubias poti sa o legi cu ata de cusut pe lemn sau poti sa o bagi in substrat partial. Eu am una bagata bine in substrat si ii merge foarte bine, desi peste tot scrie ca nu e indicat, sa nu putrezeasca rizomii. Dar eu am pietris, probabil respira mai bine decat in nisip.
Eu as scoate urgent scoicile. Nu au ce cauta in acvariu. Daca sunt scoici naturale, rapane, ele pot sa contina materie organica uscata (bucata de mortaciune), care se rehidrateaza si incepe sa putrezeasca. Urgent, altfel risti sa moara pestii. Si pentru estetica, scoate tot ce-i plastic. Lasa doar plante si pune ceva pietre si un lemn special de acvariu (pe care il fierbi minim o ora in prealabil, sa iasa grosul de tanin din el). E bine ca faci un schimb de apa corect, cu apa declorinata si max 50% din total, dar scoate scoicile.

Si plantele arata foarte bine, ai grija de ele.
Multumesc pentru aprecieri. Ma straduiesc sa mentin un microclimat cat mai optim, daca tot ii tin captivi intr-un acvariu. Imi place si partea de aquascaping, pana la urma tot im fac o nebunie de min 200 l sa ma joc cum vreau in el. Molly lyra mi-au placut mult, mai ales coada aia. Sunt mancasiosi, sar pe larve ca disperatii. Pestii sunt inca puiet, nu par asa multi, dar o sa creasca. Si mai stau ascunsi printre plante, le place asta.

Pestii i-am luat de la magazin specializat, nu de la petshop generalist. Si sunt multumit de magazin, au pesti sanatosi si foarte multe accesorii faine. Inteleg exagerarile vanzatorului, pana la urma e business si ei trebuie sa faca si bani.

Am o intrebare legata de carbonul lichid. Chiar trebuie sa bag doza zilnica de 1 ml la 30 l de apa, cum recomanda producatorul? Mi se pare ca le administrez si pestilor o doza de carbon de care nu cred ca au nevoie. Daca fac pauza o zi sau doua pe saptamana nu cred ca patesc plantele nimic. Pestii emit si ei CO2, in plus aeratorul baga aer din camera, deci si CO2.
Salut,

Am citit pe forum unele chestii interesante, am zis sa ma prezint si eu, ca super newbie in domeniul asta. Am un acvariu mic, de circa 30 litri din care 24 litri utili (cand l-am cumparat, omul de la magazin mi-a zis "aproape 40" In fine...

L-am populat cu: 4 cory (2 orange venezuelanus, 2 reticulatus), 6 neoni, 3 guppy, 2 molly black lyra si 2 platty. Si 2 melci. Da, stiu... dar tot omul de la magazin... a zis ca pot sa bag si 40. In fine...

Plante: anubias, microsorum, cabomba. 2 pietre (seiryu si cred ca vulcanica) si un lemn. Lemnul l-am fiert vreo 2 ore, a iesit din el mult tanin, iar acum sa apei doar o nuanta usor verzuie care imi place mult, pare mult mai naturala fata de apa cristalina.

Iluminarea (10 leduri) si filtrul au venit cu acvariul, am pus eu un incalzitor, apa e la 25 grade constant.

Mancare le dau dimineata (TetraMin mini granules) si seara putin (larve de tantari rosii). Apa o schimb mai nou de 2 ori pe saptamana, e acvariul mic si aglomerat si am observat ca la spre finalul saptamanii unii pesti stateau cu botul afara. Pentru plante folosesc carbon lichid si ingrasamant all-in-one de la MasterLine.

Cam atat. Stiu ca sunt multi pesti, n-am putut sa ma abtin, vad eu ce fac and cresc (daca o sa traiasca toti). Apropo de faza cu lungimea pestilor ca si criteriu pentru numarul optim in acvariu, cum se masoara, cu coada cu tot sau fara? Banuiesc ca fara, dar mai bine radeti de intrebare decat sa mor prost.

Numai bine!

 
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com