[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fish
Forum Index » Profile for fish » Messages posted by fish
Multumesc pentru raspuns exp.Intradevar este posibil sa aiba paraziti intestinali,am mai citit despre aceasta problema acum pe internet si se pare ca au aceleasi simptome.Si in privinta suprapopulari ce imi recomanzi?Ce litraj ar trebui sa fie pentru pesti pe care ii am?
NEA OMU VB FRUMOS .NU CRED CA SE "CACA" NUMAI ASTIA 2 SI CEILALTI SUNT CONSTIPATI SI NICI CA SE "CACA" LA FIECARE 5 MINUTE, SI NICI CA E PRIMA ZI CAND SE "CACA" DUPA 2 SAPTAMANI DE CAND II AM.

PRICEPUT?
As dori sa imi raspundeti fara mistouri si glume,nu cred cineva a stiut tot inca de la bun inceput.Va multumesc!
Am doi scalari si ambii au aceiasi problema.In partea inferioara se formeaza un firicel,se rupe apoi se formeaza din nou.Habar nu am ce au si va rog sa ma luminati.Am pus si o poza
Mersi pt raspunsuri.Se pare ca am comis niste greseli marisoare dar incerc sa remediez situatia cu ajutorul sfaturilor voastre si sa nu le mai comit a 2-a oara.Sper sa nu se inchee cu victime de data asta
Filtrul l-am spalat cu apa din acvariu.Dupa curatenie vad ca nu a mai aparaut mazga aia albicioasa.Acum nelamurirea mea e legata de pompa de apa,pot sa folosesc filtrul orientand jetul sprea apa sau sa imi iau o pompa?Mersi
Imi cer scuze ,am uitat sa spun ca apa am lasato intr-un recipient sa se decanteze mizeriile si dupa ce am spalat tot am pus-o inapoi.
Am scos pestisorii,am scos radacina si am pus-o la fiert,am scos apa lasand 1-2 litri p fund pt spalatul fundului,a sticlei,am scos pietrisul si l-am spalat cu apa fierbinte,am spalat filtrul.
Ms mult pt raspunsuri!Poze nu am cum sa mai pun pt ca am facut o curatenie generala,am fiert din nou buturuga,am clatito si am pus-o inapoi,sper sa nu se mai formeze.
teste nu mi-am luat pana acum,nu mi-a venit ideia si nici nu eram destul de documentat dar zilele viitoare imi iau sigur.
Un Otto Otocinclus chiar aveam de gand sa imi iau dar nu stiam daca se baga la mazga aia,acum ca stiu sigur o sa imi iau si sper sa nu aiba de treaba.
De pompa pe post de filtru poate cineva sa imi mai spuna ceva ?Sa stiu daca pot merge asa mai departe sau sa imi iau pompa
Ms pentru raspunsuri.
Inainte sa pun pestii acvariul a fost ciclat.de 2 saptamani esIe in forma actuala(cu pesti,buturuga...),iar radacina este marisoara are cam 20 cu 2 bifurcatii.
Se ia usor.Filtrul a mai fost folosit la un acvariu inainte,dar chiar si la mine nu au fost probleme pana la punerea radacinii.Eu m-am gandit ca poate fi de la filtrul p care l-am folosit si p post de pompa.
E incorect sa folosesc asa filtrul?
Salut.
Am si eu o problema de semiacvarist,am un acvariu de 40l de 2 saptamani,filtru Hailea rp400,tub f 8w,incalzitor,pietris marunt ca substrat,o buturuga de vie iar ca pesti 2 scalari,1coridoras,platy,1brachydonio red. Problema consta in faptul ca zilele trecute mi s-a stricat pompa de aer (ceva vechi rusesc) iar din comoditate am ridicat mai sus de nivelul apei filtrul orientant gaurelele de la teava inspre apa,observand eu ca face bule in apa.Am vazut ca merge asa si asa am lasat-o,iar dupa 2 zile am pus radacina de vie fiarta bn si spalata ,a 2-a zi era o mazga alba pe peretii acvariului,pe buturuga,pe pietre,peste tot.Este de vina schema cu filtrul pe post de pompa sau altceva?Mentionez ca am scos tot,am curatat si am pus la loc.(aceiasi apa dar aspirata de mizerii)Ce se poate face?
Daca am si alte greseli in acvariu nu ezitati sa criticati sa imi dati o parere,orice.

Stiu ca e o intrebare de 2 lei da chiar nam gasit postat si a trebuit sa intrab.
Salut toti acvaristii si incep prin a spune ca sunt Dragos din Bacau si sunt un incepator in acvaristica .Acvariu de 40 litri,de vreo 2 saptamani, fara sa ma documentez prea mult in prealabil,am filtru Hailea model Rp400,incalzitor,tub fluorescent 8W,pietris marunt,iar ca decor deocamdata am o radacina de vie frumoasa pe care am fierto bine.Pesti 2 scalari,1 coridoras,1platy,1brachydonio red,toti de la petshop cumparati dupa frumusete dupa toanele de moment fara nici o documentare ,nimic.Pana acum nu au murit nu iam vazut batandu-se,ciupindu-se decat scalarii unpic intre ei.Vreau sa invat,sa le mearga bine ,fara decese de aceia o sa va cer ajutorul.Ms anticipat.

Forum Index » Profile for fish » Messages posted by fish
Go to: