[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Astazi am avut a treia depunere Pina la urma se pare ca masculul si-a ales a doua femela, cea cu care a depus pe magnet. Si
de data asta au depus tot pe magnet. Sint ceva mai putine icre decat data trecuta. Cubul steril este la ciclat, sper ca saptamina
viitoare la sfarsit sa pot muta perechea de discusi.

Ceva poze cu noua depunere si cubul steril voi pune maine.

O noapte linistita,
Dragos
Nu gresesti si poate vede unul dintre admini si ia masuri.
Spor la treaba, se pare ca incepi cu dreptul
Plante vezi ca gasesti la rubrica vanzari de la alti colegi, sint ok si te costa mai putin decat la petshop.

O zi buna,
Dragos
Lampa care este la sectiunea vanzari pare ok, ai si mai multa lumina si este si mai ieftina. Doar sa intrebi
daca poti aprinde neoanele independent. Sau macar 2 cate doua. Pentru ca daca sint toate 4 odata nu e
foarte bine.

Eu as merge pe varianta asta si mi-as modifica singur lampa, nu stiu daca tu te pricepi. Cu diferenta de bani
care ar ramane as cumpara 2 balasturi electronice pentru tuburi (un balast pentru 2 neoane), adica as schimba
droserele cu balasturi. Balasturile iti maresc durata de viata a tuburilor si tuburile nici nu mai palpaie decat
atunci cand trebuie schimbate. Important este sa ai loc in interior sa bagi balasturile. Exista si varianta sa
instalezi balasturi in afara lampii, dar trebuie vazut exact pentru ca este o limitare a distantei.

O zi buna,
Dragos
Opreste fertilizarea, nu opri CO2. Si vezi ca sonda pe care o ai, daca este veche, e posibil sa
trebuiasca sa ii schimbi lichidul din interior. Citeste cu atentie manualul.
Si pune cat mai multe plante.

O zi buna,
Dragos
Dupa ce ai plante suficiente. Asa cum ti-au zis si colegii mei, acvariul are prea putine plante.
Arata foarte bine, ai avut o idee foarte buna

Imbinarile vor fi acoperite de alge, eu zic sa nu mai umbli la ele.

Asteptam poze cu substrat si plante.

O zi buna,
Dragos
Spor la treaba cu noul setup, asteptam cu nerabdare o noua realizare si salutari din
parte mea lui Claudiu.

O zi buna,
Dragos
Se pare ca o sa iasa foarte bine. O singura observatie, cred ca ar trebui sa faci ciclarea
un pic mai mult decat normal, cred ca scoarta va "lucra" in apa cel putin o luna.

Spor la treaba si multa bafta,
Dragos
Si daca vrei sa mai si ai una alta in el cu siguranta sare de 2000. In general ar trebui sa calculezi dublu fata de
apa dulce.

O zi buna,
Dragos
Da, am sa le scalez, maine cel mai probabil ca in seara asta dau drumul la celalalt acvariu.
Nu mi-am dat seama ca sint prea mari, am crezut ca in jur de 500 kb e ok, scuze. Si
m-am gandit ca au iesit fain si se vad mai bine la o rezolutie mai mare.

Multumesc pentru observatie,
O noapte linistita,
Dragos
Imi pare rau de ce ti s-a intamplat Sper sa ai mai mult noroc data viitoare.
Si e clar ca nu e de cumparat pesti din h...bach.

O zi buna,
Dragos
O sa mai ai ceva de asteptat Andrei, tocmai ce femela si-a mancat icrele, la fel ca si cealalta. Minunea nu a tinut 3 zile,
ca daca tinea ieseau puii, a tinut fix 36 de ore

Asta este, ma asteptam sa se intample asa. Oricum, azi dau drumul la celalalt acvariu, la cub, sper sa il ciclez in
2 saptamani. Si daca nu se cicleaza complet filtrul nu e o mare problema pentru ca o sa fac schimburi zilnice cu
apa de osmoza de 50%. Asa incat pot muta perechea mai repede. Intrebarea este care pereche, ca Don Juan de Discus
asta al meu a depus cu 2 femele

O zi buna,
Dragos
Asa cum am anticipat cu cateva zile in urma, am o noua depunere: masculul care a depus prima data a ales cealalta femela si au depus
impreuna ieri dupa amiaza pe magnetul pe care il tin pe geamul lateral!

image

image

Femela cu care a depus saptamina trecuta a avut ceva "crize" de gelozie si s-a dat de vreo cateva ori la noua pereche, dar fara succes.
A renuntat pentru moment, dar totusi ii urmareste indeaproape pe cei doi amorezi.

image

Icrele de data asta sint ceva mai bine puse, pe geamul lateral fiind un curent constant de la unul din filtre.
Sa vedem cat rezista aceasta noua depunere, va tin la curent

O zi buna,
Dragos

Fain, fara alte comentarii
Ce test pentru pH ai? E posibil ca testul pe care il ai sa nu fie foarte precis, dar oricum ai o problema si cu sonda.
Sonda este noua sau SH? Daca a fost folosita foarte mult timp e posibil sa trebuiasca sa inlocuiesti lichidul din
interior. Lichidul de calibrare se foloseste doar o singura data. Sper ca nu ai bagat sonda in tot recipientul cu lichid.
In mod normal se foloseste o eprubeta sau ceva asemanator unde bagi cat lichid iti trebuie, iar dupa calibrare lichidul
se arunca.

Aici gasesti manualul de la sonda Dupla, presupun ca asta e sonda pe care o ai:

http://www.dupla.com/EN/product/80290/Dupla-pH-electrode-set

Vezi ca JBL are un test pH cu picatura pentru intervalul 6 - 7,6 care este mai precis. Cand ma refer la test cu picatura
ma refer la cel in care ai o solutie si pui din ea un anumit numar de picaturi in 5 ml apa si apoi compari culoarea apei
cu un carton unde ai culorile pentru un anumit pH. Sper ca vorbim de acelasi lucru.

Oricum ar fi, trebuie sa gasesti o solutie pentru a fi convins de functionarea corecta a pH controllerului.

La o valoare a KH-ului de 7 ar trebui sa setezi pH controllerul la o valoare de 6,9 pentru a avea cantitatea ideala de CO2.

O zi buna,
Dragos
Perfect, vei avea doza recomandata de CO2
Iar temperatura ai putea sa o tii intre 27-28 de grade, e bine pentru discusi. Peste 28 de grade e rau pentru plante.

O zi buna,
Dragos
Asta e foarte bine.
Dar ce valori ai la pH si KH?

Dragos
Inainte sa folosesti pH controllerul este bine sa calibrezi sonda. Si e bine ca macar odata pe luna sa faci
un test la picatura pentru pH si sa il compari cu ce iti indica sonda. Daca diferenta este mai mare de 0,3-0,4
atunci trebuie sa recalibrezi sonda.

Ce parametri are apa ta inainte sa folosesti pH controllerul? Ma refer la pH si la KH.

O zi buna,
Dragos
Eu le-as pune sa bata de la stanga la dreapta prin spate filtrul extern si de la dreapta la stanga prin fata filtrul intern.
Poate mai auzim si alte pareri de la alti colegi.

Sonda ai calibrat-o? Esti sigur ca ai pH 6,3-6,5 ? Chiar daca e noua, chiar daca e SH sonda ar trebui calibrata ca sa fii
sigur pe ceea ce iti indica. Si ca sa fii sigur ar trebui sa faci si un test de pH, din cel cu picatura care e mai precis, si
sa vezi daca nu ai diferente mari. Acest test e bine sa-l faci odata pe luna, sa verifici daca sonda nu s-a decalibrat. Daca
intre test si ce arata sonda e diferenta mare, sa zicem mai mult de 0,3 atunci trebuie calibrata sonda.

Ce valoare avea pH-ul inainte sa dai drumul la controller? E destul de important sa stii de la ce pH pleci si unde vrei sa
ajungi, mai ales cand o sa faci si schimburi de apa.

Ar fi bine sa ai si un test permanent de CO2. Relatia dintre pH, KH si CO2 o gasesti in tabelul acesta:
http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=article&id=399&Itemid=242&lang=en

La un pH de 6,3 - 6,5 si un KH de 7 vei avea destul de mult CO2 in apa. Eu la un pH de 6,2 - 6,3 am un KH de 2 si astfel
am o cantitate normala de CO2 in apa.

Masoara inca odata parametri apei de la robinet, pH, KH si GH inainte sa o pui in acvariu si spune-ne si noua ce valori ai.

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: