Message |
|
bitanu wrote:Multumesc Dragos! Eu nu ma grabesc , dar sotia mai are putin si ma scoate afara ca ,,i-am,, intors casa pe dos cu acvariile mele.
Crezi ca esti singurul?! Cand am adus acasa cubul pentru steril pentru discusi am avut o repriza...
Si fie-mea ma intreaba cand facem acvariul marin, iti dai seama ce spectacol am acasa
Nevasta-mea zice ca i-am stricat mansarda, si sa nici nu ma gandesc la o saratura...
|
 |
|
Superb!
|
 |
|
Spor la treaba, arata foarte bine pentru inceput
Plantat, ciclide? Oricare va fi alegerea cred ca va fi un setup reusit, e bine ca nu te grabesti.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Bine ai venit!
|
 |
|
Bine ai venit!
|
 |
|
Acvariul de langa este cubul steril pentru discusi, astept sa se cicleze
ca sa pot muta perechea de discusi in el, poate vad si eu ceva codite
Are 91 de litri, filtru extern Hydor Prime 20 umplut cu Eheim substrat plus si
Eheim Mech, incalzitor, sonda de pH, temperatura, conductivitate si redox,
senzori de nivel pentru schimb automat de apa, aproximativ 35 de litri de apa pe zi,
lumina ziua un bec de 11w si noaptea o lampa cu leduri. Mai are si o pompa de are,
hranitor automat si un con pentru discusi.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Multumim de traducere Antonio
Intrebarea este daca folosim asemenea produse sau nu, este posibil sa fie ok apa de osmoza pentru pesti
fara adaosuri suplimentare? Ca pina la urma nu conteaza cum se numesc si cine le produce, dar sint indispensabile?
O zi buna,
Dragos
LE Poate ne ajuta un pic si cei cu mai multa experienta decat noi de pe acest forum...
|
 |
|
Aveti mai jos un articol exact pe ceea ce discutam noi acum. Daca cel care a scris articolul minte atunci mint si eu.
Inclin sa ii dau dreptate, iar povestea cu apa din acvariu este mult mai complicata decat ce am scris noi in acest
topic. Lectura placuta
http://www.americanaquariumproducts.com/AquariumKH.html
Un weekend placut,
Dragos
LE Si daca te uiti la topicul in care prezint acvariul meu ai sa vezi un link unde gasesti online toti parametri
din acvariul meu, pH, temperatura, Conductivitate, Redox (valorile sint afisate online). Redoxul si Conductivitatea
sint 2 parametri care iti dau mai multe detalii despre biotopul pe care il ai in acvariu.
|
 |
|
Pentru putin, si tie un weekend placut la bricolarea lampii
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Ok, tu stii mai bine, eu doar ti-am spus cu ce m-am confruntat eu.
Aditia de minerale eu o fac in primul rand pentru Discusi, dar nu cred
ca strica nici celorlalti pesti.
In orice caz, ai grija cu KH-ul, daca ajungi la KH 0 in acvariu o sa ai probleme,
la un KH 0 poate oricand sa iti scada brusc pH-ul si sa iti moara toti pestii.
Mai citeste pe forum si ai sa vezi ca am dreptate.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Ok
Presupun ca ai 4 socluri pentru cele 2 neoane. In fiecare soclu se conecteaza 2 fire.
Primul neon - primul soclu, cele 2 fire le conectezi in balast la bornele numerotate 26 si 27
- al doilea soclu, cele 2 fire le conectezi la balast la bornele 21 si 23
Al doilea neon - primul soclu, cele 2 fire le conectezi la balast la bornele 24 si 25
- al doilea soclu, cele 2 fire le conectezi la balast la bornele 21 si 22
Dupa cum vezi, o borna este comuna pentru cate un fir de la fiecare neon, borna 21
La bornele 1, 2 si 4 faci alimentarea de la priza, 1 si 2 - nul de lucru si faza, nu conteaza ordinea, iar la
4 impamantarea, care trebuie facuta obligatoriu, deci trebuie sa folosesti un stecher cu impamantare.
Ca si cablu iti sugerez un cablu multifilar ( litat cum se mai zice) de 0,75, poate sa fie si de 1, asta pentru
conexiunile balast - neoane, iar pentru alimentare la retea un cablu 3x1.
Mai ai nevoie de desen? Sper ca e destul de clar
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Multumim de vizita Preamarite
Ala de ciugulea de pe magnet era de fapt aia, si ciugulea ce a depus acu' 2 zile
Iar ceilalti ciuguleau ce a mai ramas din portia de mancare de la 10:30.
Iar plantele o duc binisor, tocmai ce am taiat o juma' de galeata acu' 3 zile
Mai am ceva alge, da' fara ele parca nu ar mai avea farmec. Si in plus crevetii mei si cei 5 SAE ce ar mai manca?
o zi buna,
Dragos
|
 |
|
Adica pina acum ai facut 4 schimburi. Apa de la robinet la tine are KH 8, iar acum ai in acvariu KH 4.
Dupa inca vreo 3-4 schimburi o sa ai KH 0 si in acvariu. Si atunci vei avea mari probleme, vei avea
scaderi si fluctuatii masive de pH. Ca sa nu ai probleme, ai 2 solutii: adaugi KH buffer la apa osmozata
pentru un KH pe care vrei sa il ai, sa zicem 2-3, asta e varianta mai scumpa, sau mixezi apa osmozata
cu apa de la robinet statuta in proportie de 50-50%. Daca mergi pe prima varianta e bine sa adaugi si
ceva minerale, fara ele pestii vor avea probleme destul de repede. Apa osmozata este foarte buna,
dar nu mai contine aproape nimic. In varianta in care mixezi apa nu mai ai nevoie de aditie de minerale.
Si crede-ma ca stiu ce vorbesc, eu la un acvariu de 400 litri net schimb 50 de litri zilnic cu apa osmozata.
Si fac aditie de minerale si KH buffer zilnic. Poti sa vezi acvariul despre care vorbesc in linkul din
semnatura mea.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Si de cand faci schimbul regulat la 3-4 zile cu apa osmozata?
|
 |
|
Pune o poza cu schema de pe balast si iti explic eu.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
De cand faci schimbul de apa? KH-ul la apa osmozata cat il ai?
|
 |
|
Servus,
Faci si remineralizare la apa de osmoza?
|
 |
|
La partea de bricolat capace nu stiu ce sfaturi sa iti dau, eu am un capac care a venit cu acvariul.
Dar daca este din lambriu de plastic cred ca este destul de simplu sa il decupezi si sa pui 2 balamale
asa cum te-ai gandit si tu.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Capacul ar trebui sa stea peste acvariu, sa acopere 2-3 centimetri din partea de sus. In felul asta esti sigur
ca nu il dai jos din greseala si folosesti la maxim spatiul pentru apa. Inca odata, poate nu ai inteles ce am
spus in postul anterior, cu cat mai multa apa cu atat mai bine pentru pesti, nu pentru tine sau cum arata.
Da' faci cum vrei...
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Cu cat ai mai multa apa cu atat mai bine. Asa ca daca as fi in locui tau eu as umple bazinul pina sus, la
2-3 cm de partea de sus, probabil capacul pe care il ai cam atata acopera din partea de sus a acvariului.
E mai bine pentru pesti si in acelasi timp estetic, eu nu as adauga acea fasie de 4-5 cm.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|