Cu toate ca am inceput de mai mult timp sa citesc acest forum, am inca unele nelamuriri, poate si din cauza faptului ca nu l-am parcurs cap-coada(de peste). Problema sta in felul urmator : am inceput acum vreun an cu un acvariu de 50 l, amenajat, asa, ca la inceput cu plante de plastic, crocodili cu bule, pietre de marmura aduse de la mare, scoici si corali, care mai de care mai frumoase si mai nepotrivite. Dar nu are rost sa va mai impui capul cu prostiile facute la inceput, ca nu asta-i subiectul topicului.
Mi-am cumparat un acvariu mai mare (80/35/40), se numeste Startup 80, cu capac, filtru...ma rog toate cele. Intrebarile mele sunt :
1. Substratul : am 20 kg de EVODECOR negru. Ajunge, sau mai trebuie ? Dupa o formula de aici de pe site am vazut ca am nevoie de aprox. 26 Kg. Mai trebuie altceva in afara de Evodecor ?
Altceva in legatura cu substratul : cum il pregatesc pentru introducerea in acvariu ? Il spal ? Daca da, de cate ori, cu ce fel de apa ?
2. Plantele : cu toate ca nu o sa-mi fac un acvariu pentru cultivarea acestora, o sa am evident si niste plante in acvariu. Plantele care le am deocamdata sunt 3 anubia, 2 ceratopteris thalictroides, o spathiphyllum wallisii si un ghemotoc din acela care sta pe fundul apei, nu stiu exact cum se numeste. Credeti ca sunt suficiente sau mai am nevoie? Daca da, ce-mi recomandati tinand cont ca nu am experienta in cultivarea acestora, deci as prefera ceva mai rezistent/nepretentios/frumos.
3. Pestii : pestii care ii am acum si pe care o sa-i mut(?) in acvariul nou sunt asa : 2 apteronotus albifrons, 4 ramirezi, 8 zebre, 1 guppy, 5 corydoras, 3 carasi, 3 kuli kuli, 2 botia clovn si 4 ancistrus. Ce nu e bine in aceasta populatie, si/sau ce ar mai trebui ?
4. Acvariul : are dedesubt o rama de plastic care nu lasa sticla de pe fundul acvariului sa atinga suprafata de sustinere, deci sticla sta efectiv cam 1 cm in aer, sustinuta pe marigini de acea rama. E ok asa , sau sa pun sub acvariu o mocheta sau altceva ?
5. Am niste pietre aduse de la mare si din alte locuri. Testul cu otetul este decisiv ? Eu am otet din vin de 9 grade, e bun pentru test ? Daca nu sfaraie pietrele sunt OK pentru introdus in acvariu ?
Deocamdata atat imi amintesc, dar orice alte sfaturi sunt binevenite. Cu scuzele de rigoare pentru lungimea postului, inchei si astept cu interes raspunsurile voastre.
|
Am in acvariu 2 apteronotus albifrons. Una dintre ele se comporta ciudat. se intinde efectiv pe fundul acvariului, pe o parte si sta asa, nemiscata, parca ar "dormi". Mie nu mi se pare normal acest comportament. Mentionez ca daca o deranjez, se misca , inoata normal, dar dupa scurt timp se aseaza din nou. Ce credeti ca ar putea fi ?
|