[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marus
Forum Index » Profile for Marus » Messages posted by Marus
Donez aproximativ 20 de bucati pui de Guppy, varsta 2 luni, hraniti pana acum cu TetraMin baby, locatie Cluj-Napoca.

contact: tel 0721 06 56 56, YM:dr_marus@yahoo.com sau PM aici.
Salut, apropo de hranitul puietului, chiar azi dimineata m-am trezit cu pui de la o femela de guppy si nu mai tin minte exact....pot sa ii hranesc din prima zi sau numai dupa 1-2 (cateva) zile?
vladwrc wrote:Inca ceva....ce culoare sa pun pe spatele acvariului? Se gaseste colaj de cumparat la petshopuri sau din alta parte?

Multumesc!

Pe spatele acvariului este recomandat sa lipesti un autocolant albastru sau negru. Insa conteaza si cum iti place tie....daca vrei alta culoare sau din cele cu peisaje acvatice care se gasesc la petshop-uri....sunt ok.
vladwrc wrote:Vreau sa imi spuneti parerile despre mobila pe care vreau sa pun acvariu. Dimensiunile bazinului sunt aceleasi cu a mobilei. Din ce stiti voi...trebuie sa-i mai pun intariri sau tine un acvariu de 100 l?

Va multumesc.

Salut, ca si tip de mobila este OK, avand rafturile acelea 2 si cu usi pentru ca in acele compartimente poti sa pui accesoriile acvariului. Daca rezista......nu stiu ce sa zic, eventual daca mai ai ceva intructiuni de la producator. Eu unul sincer iti spun ca inainte sa imi pun acvariul meu (112l brut) m-am urcat si eu si prietena deodata pe masa acvariului sa vad daca rezista
vladwrc wrote:Ma gandeam sa cumpar 2.5l aquabasis + 10l manado. Am mai avut din Baumax pietris mai de mult alb..si se vedea murdaria pe el. Cum se vede la tine imi place.

Salut, vezi ca s-ar putea ca 10l manado sa nu-ti ajunga pt acvariul tau. Eu la acvariul meu (70x40x40) am bagat 15 kg pietris. In principiu ar trebui sa ai un strat de cel putin 3-4cm in fata si vreo 6cm in spate.
Ce filtru si ce/cati pesti ai in el acum?
Salut,
Niciunul dintre pestii pe care i-ai enumerat tu acolo nu au in meniu un peste neon. Cel mai probabil neonul respectiv a decedat din alta cauza iar apoi a fost ciugulit de restul pestilor.
Nu iti trebuie neaparat sticla ca sa acoperi acvariul. Eu unul il am acoperit pe-al meu cu plexiglas. De la dedeman am cumparat o bucata de 100x50cm cu vreo 70 de lei. Acuma nu stiu daca sticla este mai ieftina sau mai scumpa....
Salut,
Niste pastile pt weekend de la JBL am folosit eu cand am fost plecat pe 1 decembrie. Le-am pus joi o pastila si pana duminica cand am venit inapoi mancasera cam jumatate (sau s-o fi descompus numai jumatate). Acuma nu stiu cum isi pot da seama oamenii ca pestii nu se ating de ele daca ei nu sunt acasa sa ii observe. Oricum, eu zic ca asta este singura varianta mai ieftina daca nu vrei/poti sa cumperi un hranitor automat. Eu unul ma gandesc ca atunci cand va da foamea rau in ei, or sa linga si pietrele din acvariu decat sa moara de foame. Asta daca nu o sa ti se faca tie mila gandindu-te la ei si sa te intorci mai repede
Salut,

Ca tot veni vorba de curatat si spalat filtre interne, am si o intrebare. La cat timp sau cand este indicat sa se clateasca buretele unui filtru intern? Am incercat aici pe forum sa caut raspunsul si nu am gasit nimic clar specificat. Eu am spalat (clatit) recent buretele filtrului meu la 2 luni de zile dupa ce l-am cumparat si pentru ca a iesit destula mizerie din el ma intrebam daca ar fi trebuit oare mai devreme? Ca si debit nu am observat nici o modificare atat inainte cat si dupa ce l-am spalat.
Am uitat sa iti zic, eu le mai dau cateodata niste "crochete". Le zice TetraWaferMix si arata ca niste pastile mici. Eu le sfarm putin inainte sa le dau. Pe plic scrie food mix for bottom dweelers and shrimps si contine si spirulina.
Cat despre inima de vita, cred ca este ok pentru orice fel de peste, atata timp cat le dai in cantitate mica si nu chiar in fiecare zi. Eu le dau numai ca sa le mai diversific putin meniul.
Salut,

Eu zic sa nu iti faci griji pentru cory, gasesc ei de mancare oricum. Imi amintesc ca pana sa ma documentez mai mult despre pesti si mancare si imi hraneam pestii numai cu daphnii uscate, sanitarul venea la suprafata apei si statea in pozitie verticala si manca si el. Asta am vazut-o si la corydoras si la hoplosternum (hoplo se invatase foarte frumos sa manance de la suprafata). In plus, chiar daca le dai numai mancare care sta mai mult la suprafata, pana la urma tot mai ajunge cate ceva si pe la ei.
Apropo de mancare, acum vreo 4 zile trecand prin carrefour, am vazut inima de vita. 2 bucati destul de maricele au fost vreo 4 lei. Am pus-o in congelator, si cam o data la 2 zile le razuiesc putina si apoi o las 5 minute sa se incalzeasca. Toti pestii imi sunt innebuniti dupa asta cand le dau de mancare. Si ajunge foarte repede pe fund de unde pot manca sanitarii. Numai sa nu le dai prea multa ca apoi ....se descompune si iti strica tot acvariul

Numai bine.
Salut,

Acuma imi dau si eu putin cu parerea despre biofilmul tau, desi nu sunt foarte experimentat in acest tip de problema. Tu esti sigur ca este vorba de un BIO-film? Eu as crede mai repede sa fie vorba despre o pelicula de la suprafata apei data de vreo substanta (chimica). Zic asta din 2 motive: un biofilm dat de anumite microorganisme nu stiu daca s-ar reface atat de repede, ai zis ca in cateva ore; apoi in acvariu se introduc totusi mai multe substante chimice, fertilizanti, codoi, mancare pentru pesti colorata chimic sau mai stiu eu ....ori poate ai in acvariu ceva care emana vreo substanta chimica (de la mopan, de la pietris...).

Deci, parerea mea ar fi sa te gandesti putin daca acea "magarie" sigur este de la bacterii/microorganisme sau nu cumva este de la vreo substanta chimica. Oricum ar fi si eu zic ca mai bine si mai corect ar fi sa mergi pe varianta eliminarii cauzei decat sa elimini continuu efectul.

Numai bine.
Salut,

Daca mai pui poze din astea cu trenulete incep sa ma gandesc sa imi schimb hobby-urile Glumesc, desi trebuie sa recunosc ca eu unul "salivez" cand vad asa ceva, mai ales ca tatal meu este mecanic de locomotiva si stiu cum este sa fii acolo la bordul unei locomotive. Felicitari pentru colectie.
Salut,

Foarte suprapopulat acvariul tau. Nu stiu exact ce filtrare ai la el, insa eu as renunta ori la neoni ori la rasbora daca as fi in locul tau. Stiu ca instinctul de a avea cat mai multi si mai frumos colorati este destul de mare, insa daca tii la ei ar fi mai bine mai putini.

Numai bine.
Salut,

Arata binisor acvariul insa cateva sfaturi: umple acvariul cel putin pana la capac; neaparat mai multe plante, verifica forumul la donatii sau la vanzari, preturile sunt destul de mici la useri de pe forum; in spatele acvariului un autocolant de preferinta albastru sau negru insa nu este obligatoriu. Am numai eu impresia din pozele tale sau apa in acvariu este putin tulbure?

Numai bine.
Salut,

Degeaba te "stresezi si enervezi" cu aparatul de fotografiat, cu un aparat compact nu o sa scoti niciodata poze de almanah sa zic asa. El isi stie setarile lui automate de la care nu se va abate nici in ruptul capului. Si in general cu cat aparatul este mai mic si mai compact cu atat mai "incapatanat" va fi. Asa zisele setari manuale la un aparat compact sunt acolo mai mult ca sa nu zica nimeni ca nu exista cu desavarsire.

In alta ordine de idei imi place tare mult acvariul tau. Sper ca atat eu, cat si ceilalti de pe forum, sa ajungem sa progresam cu viteza ta.

Numai bine si keep up the good work.
Salut,

Felicitari pentru jurnalul acesta cu ciclarea acvariului, este chiar foarte bine-venit pentru incepatori. Eu l-am citit acuma pe tot desi primele posturi sunt mai vechi. Trebuie sa iti spun insa ca am observat ceva intr-o poza postata in 22.11.2011 care nu stiu daca este OK. Am observat ca acvariul tau are intre fundul lui si suportul pe care sta o placa (din lemn?) care nu este cel putin egala cu suprafata fundului (adica marginile lui stau practic in aer?). Sper sa ma fi inselat eu din poza aia, pentru ca daca este asa exista riscul sa iti crape fundul acvariului, mai ales la volumul lui de apa.
xetix wrote:Sincer eu zic sa mai raresti din "jungla".Incearca sa te axezi doar pe 2-3 specii de alge.

2-3 specii de alge? Cred ca ne-ar placea noua acvaristilor sa ne putem selecta algele din acvariu

Forum Index » Profile for Marus » Messages posted by Marus
Go to: