[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Cele 3 filtre fluidised bed sand vor avea inauntru unul biopeleti, al doilea carbune si al treilea antiphos.

Intrebarea cu bailing pe controller sau trace-uri nu o inteleg (normal am 3 luni la dispozitie sa citesc si
sa invat ceea ce nu stiu, adica mai tot despre saraturi), poate detaliezi putin @mosu.

Displayul nu pot sa il fac mai lat, nu am loc in camera, si asa 60 cm e mai mult decat ar fi normal in pozitia
in care vreau sa il pun. La inaltime inca nu m-am hotarat definitiv, 80 intr-adevar e cam mult si o sa imi fie
greu sa umblu in el, ma gandesc si la varianta 70. Oricum sub 70 nu scad, standul va fi construit astfel incat
sa acopere partea de jos vreo 3-4 cm iar partea de sus va fi un capac, impropriu spus capac pentru ca nu va fi
material decat pe laterala nu si deasupra acvariului, iar acest capac va acoperi inca 7-8 cm din display, pina la
nivelul apei din acvariu.

Si da, voi construi 2 coloane in acvariu pe mijloc, una in dreapta una in stanga. Va fi dificil de evitat simetria
dar sper sa reusesc.

O zi buna,
Dragos
Distanta fata de luciul apei se poate regla, lampa nu este fixa. O sa o las vreo 2 zile asa, la 25 cm si daca
mi se pare in neregula atunci o ridic mai sus. Oricum as prefera sa fac experimentul asa pentru ca lampa
este cu vapor de mercur, iar mie lumina mi se pare diferita fata de lumina de la metal halide.

O zi buna,
Dragos
Ok, modific la 2 de 4 ore iar cu distanta vad eu ce si cum.

Mersi, o zi buna,
Dragos
Multumim de sfaturi preamarite sper sa fie ok.

Ca si lumina am stabilit deocamdata un program de 6 ore pe zi, de la 10 la 13 si de la 17 la 20.
Folosesc lampa de la Giesemann de 80w ridicata la 25 cm de luciul apei. Credeti ca e ok?

O zi buna,
Dragos
Am reusit sa tund jungla din acvariu, in sfarsit au si discusii mai mult loc. Poze n-am apucat sa fac, poate in weekend.
Interesant este ca 3 perechi de discusi continua sa depuna in acvariu, pe rand, acum o saptamina a depus perechea
care are teritoriul in partea din fata, iar acum 2 zile a depus perechea care sta in coltul din dreapta spate. Iar cu 10
zile inainte depusese perechea care sta in spatele radacinii. Doar ca dupa vreo 2 zile de la depunere nu mai e nicio icra.

Iar anubiasul de pe radacina din mijlocul bazinului are 4 flori O sa postez niste poze in weekend.

O zi buna,
Dragos
Calitatea apei este cel mai important factor pentru un acvariu. Sper sa se vindece pestisorul tau

O zi buna,
Dragos
Si eu am vrut sa le tai la nivelul apei, dar nevasta-mea a zis ca arata mai natural cu ele iesind din apa.
Iar culoarea cand e lemnul uscat nu e mult diferita de lemnul umed. Deocamdata o sa le las asa, mai
vedem pe parcurs ce si cum. Multumesc de aprecieri.

O zi buna,
Dragos
Bine ai revenit Eugen, spor cu noul proiect!
De la George de la Reef. Mersi de aprecieri Robert.
Mersi Bogdan, dupa cum vezi am Setaceum, Tonina Belem si Cinereum, ori merg toate ori niciuna
Eu sper sa mearga, lumina am, daca nu cumva prea multa, CO2 am, iar la fertilizare folosesc schema de la Dennerle.
Sper sa mearga, vom vedea pe parcurs.
Iar piatra aia mie chiar imi place cum arata si e singura pozitie unde se va putea vedea si cand vor creste plantele.

O noapte buna va doresc,
Dragos
Piatra din spate intr-adevar tine radacina la fund

Piatra din fata imi place mie cum arata si am pus si un anubias pe ea. Dupa ce o sa mai creasca plantele cred ca n-o sa mai sara asa in evidenta. Sper.
Pina atunci o las acolo, ca nu am unde sa o pun in alta parte. Poate la baza radacinii? Sau poate sa o imbrac in moss?
Eu as mai astepta pietrisul negru. Si poate le faci loc la Blyxa in acvariu mare, temporar pina il startezi pe asta micu'
Bine ai venit Andrei!
Fata de prima poza este o imbunatatire majora, daca se mai indesesc plantele o sa fie si mai bine.
Plantele par destul de ok dupa transport, in poza este o tenta galbuie in primul rand de la apa, am avut o frunza de Catappa in apa de vreo 3 zile care mi-a colorat apa

Piatra din fata va ramane acolo, asa am gandit de la inceput.

O seara placuta,
Dragos
Asa cum se intelege si din titlu, ma gandesc sa trec si la o saratura Poate ca e prea repede, poate nu, o sa vedem.
Oricum proiectul dureaza ceva pina il pun pe picioare, mai bine zis preconizez sa am setupul gata undeva in februarie-martie anul viitor.
Pina atunci incep sa pun intrebari, mai citesc, ma mai sfatuiesc cu cei care se pricep si de la care am de invatat.

Si sa incepem cu inceputul. Displayul va fi 125 x 60 x 80 (L x l x h), 600 litri brut, probabil in jur de 500 litri net, geam extra clar de 16mm (laminat din 10+6, pina acum nu am gasit la noi geam de 16 mm extra clar, poate aveti vreo idee unde pot gasi)
El va servi ca un perete despartitor si va fi instalat in sufragerie intre perete si o coloana rotunda. Practic lateralele mici vor fi una in dreptul peretelui si una in dreptul coloanei, iar acvariul se va vedea din 2 parti pe lungime.

Ca si dotari tehnice vor fi urmatoarele:

Calculator GHL Profilux 3eX cu tot ce ii trebuie (sonde, powerbar, unitate de 4 pompe peristaltice, moonlight)
Iluminare Giesemann Infiniti (HQ 2 x 250w + T5 4 x 54w)
4 pompe Vortech MP40w (vor fi puse pe laterala mica de la perete)
3 filtre Fluidised bed sand
2 filtre Blue Tower (Aqua Medic)
1 Protein skimmer
1 Calcium reactor
1 Kalkwasser cu sistem de completare automata de apa
Set CO2
Sump + rezervor pentru apa de osmoza

Ce urmeaza sa vietuiasca in acest acvariu inca nu stiu, ma mai documentez intre timp

Nu ma intrebati cum am reusit sa o conving pe nevasta-mea sa ii pun o ditamai hardughia in sufragerie ca nu stiu cert e ca n-a zis nu.

Cam astea ar fi detaliile de inceput, orice comentariu sau sfat este binevenit.

O seara placuta,
Dragos

Bine ai venit!
Ciclarea acvariului este cea mai importanta, si e bine ca nu te grabesti cu pestii.
Daca ai intrebari, ar fi bine sa deschizi un topic la Coltul incepatorului si sa tii un jurnal despre acvariul pe care vrei sa il faci.

O seara buna,
Dragos
Bravo, sa-ti traiasca si sa se faca mari si frumosi
Sa inteleg ca n-ai mai avut rabdare sa scot eu pui de la ai mei
De unde i-ai luat si cat de mari sint, nu imi dau seama din poze, dar par sa nu aiba mai mult de 8-10 cm.

O seara buna,
Dragos
Porcu wrote:Ar fi bine sa nu fie prea mult amoniac cind bagi plantele, sint sanse sa le "topeasca". Stiu ca Microsorumu' e sensibil la amoniac, am patit-o, de alte plante nu-s sigur .......

Cam tarziu am citit postul tau, am bagat deja plantele si inca mai este amoniac
Acum o sa vedem ce iese, daca rezista bine, daca nu asteptam urmatoarea cultura de la Rebella

Si dupa plantare, partiala, mai am de bagat cate ceva, nano-ul arata asa:

image

image

image

Maine mai bag ceva plante si vedem daca se topesc sau nu, eu sper sa nu ...

O seara placuta,
Dragos

PS Asteptam comentariile si observatiile la cum am plantat pina acum
Stiu, piatra aia din spatele radacinii n-o sa ramana acolo, dar dupa 10 zile de stat in apa tot mai iese la suprafata.
Super faine pozele

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: