Message |
|
Ca si colegul Maab am si eu acelasi sfat pentru tine: citeste articolele din stanga sus a forumului la Linkuri utile,
poate asa o sa iti dai seama si unde gresesti.
Daca nu ai facut ciclarea acvariului redu numarul pestilor la 2-3, eventual poti sa pastrezi cei 3 Cory pe care ii ai
si cicleaza acavariul cum trebuie. Dupa ce este ciclat poti sa mai adaugi pesti, parerea mea nu mai mult de 2 specii
cate 5-6 exemplare din fiecare specie, obligatoriu specii ai caror exemplare nu cresc mari.
O zi buna,
Dragos
P.S. Si scoate castelul acela din acvariu, nu are ce cauta acolo.
|
 |
|
Mersi de aprecieri, ramane sa il vedem cu plante cum evolueaza, azi imi sosesc plantele.
Mobilierul ma gandesc sa il schimb la primavara si poate o sa il asortez cu acvariul
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Bine ne vedem si aici Razvan
|
 |
|
Pin fierbere nu rezolvi mare lucru, duritatea apei nu scade prin fierbere. Ar fi bine sa faci niste teste la apa pe care o folosesti, inainte sa o bagi in acvariu ca sa sti ce si cum.
Verifica in primul rand nivelul de nitrati, NO3, daca apa pe care o pui tu are valori mari practic degeaba faci schimbul. Ar trebui verificata si duritatea apei, GH si KH si eventual si nivelul
de nitriti. Stiu ca sint cam multe dar ar fi bine sa sti ce apa folosesti.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Incearca la Reef poate gasesti acolo.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Sfatul colegului este bun, si eu as proceda la fel. Si e bine sa faci o filtrare mecanica cu filtrul intern.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Bravo, si eu tocmai ce te rugasem sa treci si pe aici
Bine ai venit!
Multumesc, o zi buna si ape limpezi iti doresc,
Dragos
|
 |
|
Sa speram ca reusesti sa il salvezi
Poate intre timp reusesti sa citesti si regulamentul forumului si sa treci pe la sectiunea Despre noi?
Si sa iti treci locatia la profil...
O zi buna si ape limpezi iti doresc,
Dragos
LE In timp ce eu postam aici tu postai la Despre noi, multumesc
|
 |
|
Mersi de sfaturi, azi cand o sa ajung la birou, dupa amiaza, o sa fac mai intai testele sa vad ce si cum.
Partea proaste e ca nu stau in permanenta la birou, mai trebuie sa mai si circul, dar vad eu ce si cum.
Dupa ce fac primele teste, in functie de rezultate o sa adopt o anume tactica.
Revin dupa-amiaza cu detalii.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Ce dimensiuni are acvariul pentru care ai dat comanda?
|
 |
|
Mda ... se pare ca am pus muuuult mai mult decat trebuia
Apa amoniacala are o concentratie de 25% si o densitate de 0,9 g/cm3,
asta inseamna ca la 15 ml cat am pus eu am 13,5 grame adica 13500 miligrame din care
doar 25% amoniac adica 3750 miligrame, impartit la 50 litri de apa cat am in acvariu inseamna
75 mg/l  Si eu trebuia sa am 5 mg/l, deci am de 15 ori mai mult. Asta inseamna ca trebuia
sa adaug doar 1 mililitru in loc de 15 mililitri.
Maine schimb apa si adaug doar 1 mililitru.
E corect ce am calculat eu mai sus?
Mersi de observatii nenea Bobby.
|
 |
|
Furtunurile le poti acoperi cu izolatie pentru tevi, cea de culoare gri pe care o gasesti in orice magazin de bricolaj
sau materiale de constructie (cea care seamana cu buretele).
Filtrul eu zic sa nu il mai trimiti, ca il trimiti degeaba. Si daca poti sa ii gasesti un loc jos e mai bine decat sa il
pui langa acvariu, poate ii faci loc in mobila
LE Numa' sa nu strici mobila ca daca afla prietena ta ca eu ti-am dat ideea ...  Parca aveai prietena, sau esti casatorit?
|
 |
|
Am executat prima aditie de amoniac, 15 ml de hidroxid de amoniu 25%
pH-ul a crescut la 9,65  iar NH4 testat arata in jur de 5 sau poate mai mult  iar KH a sarit la 11 de la 4 cat era.
Am testat si NO2 si aveam undeva la 0,5 parca, la inceputul scalei. Sint curios daca
maine se va observa vreo schimbare in nivelul de NO2.
Revin cu masuratori noi maine seara.
O noapte buna va doresc,
Dragos
|
 |
|
Filtrul are debitul de 700 litri in cartea tehnica? Testul l-ai facut cu mediile de filtrare?
Pentru ca daca filtrul are 700 litri/h si ai facut testul cu mediile de filtrare in el, in principiu
ti-a iesit un debit corect. Debitul care este trecut in carte este debitul pompei, fara nici un mediu
de filtrare. In functie de mediile de filtrare acest debit scade mai mult sau mai putin.
O seara buna,
Dragos
LE. Exact ce spune si colegul Toni, scriam in acelasi timp cu el
|
 |
|
Imi pare rau de ce ti s-a intamplat
Dar nu pot sa ma abtin sa nu iti spun, sintem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine... Macar daca ii mai dadeai
un cordon de silicon pe interior ...
Succes cu noul setup.
O noapte fara peripetii iti doresc,
Dragos
|
 |
|
Ok, am facut rost de apa amoniacala (hidroxid de amoniu) si diseara cand ma intorc in Bucuresti ii bag prima
doza, trebuie sa am undeva in jur de 4 ppm. Si o sa mai bag o doza de bacterii in filtru, probabil FilterStart de la JBL.
Voi continua aditia de amoniac maine si miercuri, iar miercuri ar trebui sa plantez, imi ajung plantele de la Rebella,
multumesc inca de pe acum.
Intrebare, dupa ce plantez pot sa mai bag amoniac in vederea ciclarii, sau amoniacul imi distruge plantele?
Doza pe care vreau sa o bag zilnic este in asa fel incat valoarea testata in apa sa fie de 4 ppm.
As vrea sa continui cu aditia de amoniac pina cand vor creste valorile si la NO2, preconizez ca in jur de 4-5 zile,
apoi inca vreo cateva zile pina vor scadea valorile la NO2. Asta ar insemna ciclarea acvariului. In teorie cam asa
ar trebui sa stea lucrurile, ramane sa vedem in practica.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Evident ca arata si mai cool
Bravo, un setup foarte frumos si de efect.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Si daca tot ai inceput asa rau, ca mai rau nu stiu daca se putea, poate citesti inclusiv regulamentul
acestui forum si treci pe la sectiunea Despre noi ca sa te prezinti.
In privinta problemelor pe care le ai cu acvariul, colegul meu ti-a dat raspuns la toate intrebarile,
sfatul meu este sa citesti toate articolele din forum stanga sus Linkuri utile si eventual topicurile
sticky de pe la fiecare sectiune.
O seara buna,
Dragos
|
 |
|
Bine ai venit!
|
 |
|
Bind ai venit!
|