Message |
|
E unul bun - nu stiu exact ce marca, pot afla. Dar nu il dau separat.
Asa ca sariti, lume! Se da si e bun si frumos. Nu inteleg de ce ati lua unul nou cand aveti aceasta oferta...:-)
|
 |
|
Sunt din Bucuresti. Trec pe unde vrei tu, numa' sa-l dau.
|
 |
|
Pai sa zicem ca-s pesti care nu rezista 2 saptamani. Altfel n-am avea probleme.
|
 |
|
emmy wrote:pui o galeata(sticla, bidon) cu apa pe acvariu si folosesti un furtun strangulat.....(ca si la perfuzie)
Si cu ocazia asta pot sa ii avertizez pe vecini dinainte ca-i voi inunda...
Deci ecuatia e cu raspuns necunoscut?
|
 |
|
Salut,
Explicati-mi, va rog, urmatoarea ecuatie:
- am un acvariu si trebuie sa plec de acasa 2 saptamani
- pt ca nu exista cineva care sa vina sa-mi hraneasca pestii achizitionez un hranitor automat (sa-i zicem H)
- din capac se scoate o bucata si se monteaza H care functioneaza frumos
- fiind totusi o mica gaura in capac, viteza de evaporare a apei creste; astfel, in 2 saptamani nivelul apei (N) va scadea mult sub nivelul limita permis de filtrul de apa (F)
- astfel, desi exista H, folosirea acestuia va genera o problema si mai mare
Cum pot rezolva situatia?
b) aditional, inca o intrebare: pompa de aer (P) scoate niste bule mici; astfel, pas cu pas, intra mici particule de apa in H umezind mancarea si facand-o, in 2 saptamani, aproape ca un ghem
Si da, imi vand acvariul.
|
 |
|
Salut,
Am un acvariu de incepatori (56L parca) pe care trebuie sa-l dau. Pachetul contine:
- acvariu
- capac plastic cu neon
- pompa de aer - ultrasilentioasa
- filtru - unul pt 100l
- mobilier de lemn negru cu o usita
- 6 pesti neon tetra rosu
- 1 sanitar
- priza programabila
- hranitor automat
- furtun, galeata, dispozitiv de curatat pietrisul
Pe toate am dat peste 1300ron, daca tin bine minte, achizitionate acum 6 luni.
Pret: 650ron.
|
 |
|
Imi place pestele tau, seamana cu neonul rosu Costica de la mine de-acasa.
|
 |
|
Din categoria "eu citesc si nu pricep nimic": unde pot gasi si eu definitii pt bomba, CO2, drojdie & stuff?
|
 |
|
Bogdan_Musat wrote:
haralamb wrote:... apa e la 30* momentan. Noaptea scade pe la un 27-28. Am citit ca neonii rosii o duc bine pe la 23-24*. Imi voi lua un incalzitor pentru asta (sau racitor mai degraba...) dar va intreb cum vor reactiona plantele in cazul asta? Astazi, dupa 8 zile de functionare se simte un miros, cred ca ar fi cazul sa schimb si apa.
incalzitor in nici un caz, doar pentru sezonul rece
cu racitoarele, solutia cea mai simpla este sa faci o instalatie din coolere de PC, altfel, aparatele speciale pentru racit apa la acvarii sunt foarte scumpe, peste 2000 RON
despre temperatura, mai fa un drum la pet-shopul de unde i-ai cumparat si vezi ce temperatura are apa in bazinul in care au stat, de regula, la pet-shopuri pestii se tin la temperaturi de 28*, caz in care nu ai nici o problema
8 zile de cand? daca n-ai facut ciclarea cum trebuie, o sa ai niste pierderi, nu te descuraja, o sa se cicleze pe parcurs, dar cu pierderi in randul pestilor si sa incerci cu schimburi mici si dese
Nu e deloc o solutie simpla sa fac acea instalatie... Bine, nici sa dau peste 2000 de lei nu e o solutie.
Am avut impresia ca incalzitoarele mentin acvariul la o anumita temperatura, fie incalzind-o, fie racind-o. Nasol daca nu e asa. Oricum, deocamdata sunt la inceput. Poate ca astazi nu e bai sa tin apa atat de calda, dar in viitor va fi. Deci am nevoie de o solutie cat de repede.
PS: multumesc tuturor de raspunsuri; invat, invat.
|
 |
|
Salut,
Il donez pe Grigore - e prea mare pentru acvariul meu. Pe numele lui real Hoplosternum Thoracatum.
Uploaded with ImageShack.us
|
 |
|
Deja am facut topic la donatii pentru Grigore. O fi el mai valoros dar imi strica plantele. Si nici ele n-or fi multe, dar planul e sa crestem productia de iarba verde si sa tinem niste pesti environmentally friendly.
Asa ca, daca doriti un pestisor frumos si grasun, Grigore ar trebui sa fie prima voastra alegere.
Ontopic: apa e la 30* momentan. Noaptea scade pe la un 27-28. Am citit ca neonii rosii o duc bine pe la 23-24*. Imi voi lua un incalzitor pentru asta (sau racitor mai degraba...) dar va intreb cum vor reactiona plantele in cazul asta? Astazi, dupa 8 zile de functionare se simte un miros, cred ca ar fi cazul sa schimb si apa.
|
 |
|
Poza cu Grigore:
Si un gros-plan cu Grigore:
|
 |
|
haralamb wrote:
vlad.a wrote:Sglosso creste ca nebuna (~ 1cm/zi) in 4-5 luni sper sa am un covor frumos... 
Cum faci sa se imprastie asa, prin acvariu? Am cumparat si eu niste "iarba" de la Maxipet - nu stiu exact ce anume dar mi-ar placea sa creasca frumos si sa se imprastie...
|
 |
|
vlad.a wrote:Sglosso creste ca nebuna (~ 1cm/zi) in 4-5 luni sper sa am un covor frumos... 
Cum faci sa se imprastie asa, prin acvariu? Am cumparat si eu niste "iarba" de la Maxipet - nu stiu exact ce anume dar mi-ar placea sa creasca frumos si sa se imprastie...
|
 |
|
Mda, interesante link-uri. As zice ca seamana cu toti, poate ceva mai tare cu primul. Ma duc acasa diseara si va zic atunci exact.
Exista undeva o enciclopedie (sau ceva similar) a tuturor pestilor, cu poze etc.?
|
 |
|
Cineva trebuia sa scape de un sanitar si mi l-a pasat. Cand mi l-a dat dimineata am suferit un soc: e urias. Sa tot aiba vreo 10-12cm. Si e si foarte stresat saracu', s-a bagat dupa o pietricica si sta acolo.
Nu e totusi cam mare? Sigur nu e periculos pentru neonii mei?
PS: de priza ma ocup azi - n-am mai vazut, dar sigur ca ma descurc cu gadget-urile ;)
|
 |
|
tarca.paul wrote:Cred ca stiu la ce se refera Haralamb, eu am incercat sa vizionez acvariul tau via internet si este un zgomot de fond mare, care seamana cu o microfonie...creta-pe-tabla thing...  am versiunea noua de "java", browser care sa imi permita vizionarea...poate e altceva.
Nu chiar da' pe-acolo
Eu am o oaresicare jena si cu al meu, de unde se aude o pompa de aer super silentioasa.
Eram pur si simplu curios cata galagie face o superconstructie ca a ta.
|
 |
|
Din toate gadget-urile alea vreunul iti zice cati decibeli ai in mansarda?
|
 |
|
Fotografie:
Mersi de raspuns.
Priza asta programabila ramane asa mereu - e pe 24h si apoi o ia de la capat? Atunci sa merem la un brico, ceva.
|
 |
|
Salut,
Am inceput un acvariu. Dupa ce am tot citit ce scrie pe aici - inclusiv un mare post despre inceputuri - am ramas cu cateva intrebari. Sper sa ma ajutati.
Inainte de intrebari sa va zic ce am:
- 54 litri, 60x30x30
- filtru de apa - tetratec in 600 (e supradimensionat, vanzatorul mi-a zis ca asa e bine)
- pompa de aer - ceva super-pro silent (am uitat brand-ul, sunt la serviciu)
- niste ierburi plantate in substrat
- ceva pietre - aici mai trebuie sa bricolez ceva sa aiba si pestii ascunzisuri
- capac ready-made, negru, eheim (cred?) cu neon inauntru
- diverse substante: una pentru prinderea plantelor si cealalta pentru cristalizarea apei
- un device pentru curatarea pietrisului - pe care inca nu l-am folosit
- 7 pesti - neon tetra (adaugati dupa ciclare - sau asa cred)
1. Acvariul meu are un capac gata facut cu un neon inauntru. Din ce am inteles atat plantele cat si pestii au nevoie pe rand de lumina si intuneric. Asta ce inseamna, ca eu trebuie sa inchid si aprind lumina din cand in cand? Uneori neonul se stinge - e programat sa o faca la anumite intervale de timp? Cand sa stea deschis?
2. As vrea sa iau un device care sa hraneasca animalele automat - recomandati ceva mai bun? Mancarea pe care am cumparat-o e sub forma de foitze fine...
3. Schimbarea apei - partea asta nu stiu daca am inteles-o. Ok, iau furtun, trag apa si azvarl in galeata/chiuveta apoi bag furtunul in robinet si reumplu. Si fac asta cam 10%/saptamana. Am inteles bine? Nu-i pun nicio substanta? Pare usor ciudat sa vii cu un influx de apa in saracii pestisori.
4. Inca nu am folosit device-ul de curatat pietrisul - presimt ca si aici voi avea probleme.
SI sigur mai am intrebari, doar ca acum nu-mi amintesc.
Revin.
Multumesc.
|
 |
|