[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cici76
Forum Index » Profile for cici76 » Messages posted by cici76
Salut, am renuntat la acest acvariu in favoarea altuia. Oricum multumesc de sfaturi.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20594.page
Salutari si bine ai venit!
Bine ai venit!
Multumesc, toate cele bune si voua, ma bucur sa va cunosc
Ape limpezi sa aveti!
Salutare inca odata. Dupa ce pe parcursul a patru ani m-am bucurat de un acvariu de 60 litri, am preferat si am fost indemnat de cativa colegi de servici sa incep executia unui nou acvariu. De aceasta data am studiat forumul mai in amanunt si tinand cont de resursele de care am dispus, am inceput executia unui nou acvariu. ,,Ce este corect, am furat cateva din ideile puse de cativa dintre voi'' .
Iata pasii de inceput al visului meu care a devenit realitate. Recunosc ca mai am multe de facut la el dar am facut tot ce s-a putut. Orice sfat este bine venit.
La constructia acvariului am fost ajutat de sotie, care initial nu isi dadea seama cu exectitate in ce se implica
Acvariul are dimensiunile: 105x450x500;
Iluminatul 3x30w;
Filtru extern JBL;
Fertlizare cu linia dedicata de la JBL si Co2 cu reactor extern si butelie de 4kg;
Substrat fertil de la Ocean free;
Pietris 2-3mm;
O radacina de mopan;
O roca sintetica de la Aquael;
Iar pesti, initial 4 gurami, 2 fossilis, 5 corydoras, 3 ancistrus. Dupa ce un coleg a trecut la cichlide m-am capatat cu 3 scalari, 8 guppy si 12 molly. Binenteles ca acvariul de 60 litri nu era in functiune a trebuit sa-i bag pe toti in acvariu. Ce am patit este clar, am dat peste cap chimia apei, mi-a crescut de la zi la zi NO2 si NO3, cu toate schimburile de apa facute.
Sper ca in acest sfarsit de saptamana sa rezolv ceva cu aceasta problema. daca ma puteti ajuta va rog sa o faceti.
Iata si pozele cu diferite etape de executie.
image
upload images
image
free picture hosting
image
image upload
image
image upload
image
image hosting
image
upload images
image
image upload
Aceasta este prima postare si sper sa nu va deranjeze dimensiunea pozelor. Voi reveni cu noutati cat mai curand.
Salutare tuturor. Am de o saptamana pui de gurami. Ii hranesc acum cu Nobil fluid de la JBL si pui de Artemia salina proaspat eclozati. Am si eu doua nelamuriri si nu am gasit raspuns. Apa am inceput sa o completez, dar la suprafata apa din acvariu este laptoasa. Am incercat sa pun o pompa de aer obturata aproape de maxim, asa cat sa dea cateva bule fine la un interval mai lung de timp, dar am renuntat deoarece orice pui in contact cu bulele murea. Aveti idee cum pot rezolva problema sau trebuie sa las apa asa? In afara de aceasta problema zilnic cel putin 80 de pui mor (adunati cu pipeta). Initial au fost cred ca aproape 2000. Orice sfat este bine venit, iar daca a fost si testat cu atat mai bine.
Scuze pentru dublarea pozelor, dar este prima postare si la previzualizare nu imi arata ce incarcasem initial. Alta data am sa fiu mai atent.
Multumesc pentru sfaturi. Am sa atasez cateva poze si referitor la documentatie asa am sa fac.
imageimageimageimage
O zi buna!
Buna seara, sunt Cristi din Constanta si am un acvariu de 60lt de 4ani. Imi plac mai multe specii de pesti, dar acum mai am 1 xifo mascul, 2 guppy femele, 2 gurami mascul si femela, 2 fossilis, 2 puntius cochonius si un scalar. Cu timpul nu stau prea bine ca sa ma pot ocupa indeajuns, dar este o pasiune de a mea si imi este greu sa renunt. Am citit in forum multe lucruri interesante scrise de cei care intradevar cunosc ,, cu ce se mananca acvaristica'', fapt pentru care am hotarat sa fiu alaturi de voi si sa invat din cunostintele si experienta voastra.

Forum Index » Profile for cici76 » Messages posted by cici76
Go to: