Message |
|
Multumesc frumos de sfaturi:-) nu am mai apucat sa intru sa-ti multumesc.
as mai avea o micuta problema. ce pot face in legatura cu mirosul din acvariu care imi inunda intreaga camera?
am schimbat aseara,dupa o saptamana, cam 25-30 de litri din apa ( din aproape 100 de litri cati sunt in total), am scos plantele care pluteau la suprafata apei( de atfel, cum fac in fiecare zi), am curatat filtrul ( l-am spalat foarte bine cu apa) si l-am lasat sa-si faca treaba ( filtrul si oxigenatorul au mers incontinuu de cand mi-am populat acvariul cu pesti), insa nu vad foarte multe imbunatatiri. Este mai ok, dar tot miroase. Asa ar trebui sa se intample? Sper sa nu fiu prea stupida in afirmatii, daca asa ar trebui sa se intample
Va multumesc anticipat.
|
 |
|
buna seara
mi-am cumparat un acvariu-maternitate, unde am pus femela gestanta de guppy.
Femela are deja burta neagra si patratoasa si m-am gandit sa o pun cat mai din timp. Sper ca e ok sa stea asa mult singura.
Cam cate zile sau saptamani mai dureaza pana va face primii pui?
|
 |
|
multumesc frumos de sfat  .
mai greu e cu primii pui, pe urma m-oi obisnui.
|
 |
|
http://www.acvariinstant.ro/echipamente/maternitate%20RS.jpeg
daca as pune asa ceva in acvariul mare, nu i-ar putea ajuta? vad ca are 2 compartimente, unul in care sa tin femela, si unul in care pot tine puii. m-ar ajunge mai putin decat un acvariu mai mic.
|
 |
|
buna din nou!
am in acvariu, o femela guppy care trebuie sa nasca. am observat ca incepe sa stea numai langa incalzitor si citisem ca e unul din indiciile ca foarte curand va face pui.
posibilitatea de a o muta in alt acvariu, nu am, fiindca imi lipseste incalzitorul si filtrul, necesare unui femele gestante. daca o tin in acvariu este ok? nu ma astept neaparat sa am pui de guppy, desi as prefera asta, dar sa nu fie probleme cu femela. am vreo sansa sa tin puii fara sa mut femela din acvariu?
multumesc anticipat
|
 |
|
a fost putin hilara situatia in sine. am plantat toate plantutele foarte constiincios si eram foarte mandra de ce am realizat. si pe urma am aflat ca e de fapt plutitoare. si la cat de somn imi este, am lasat-o in vina oboselii.
multumesc frumos de site 
|
 |
|
maine o sa ma duc sa imi iau mai multe plante  . am deja o bacopa si o anacharis (egeria densa - planta aceasta am inteles ca e plutitoare, dar am plantat-o in pamant  ). ce altceva mi-ai recomanda?
edit: oboseala ma face sa scriu prostii. am o bacopa (care a prins o culoare maroniu-verzuie. sau asa e ea? ), o anacharis si o planta care am plantat-o, desi e plutitoare.
|
 |
|
Multumesc frumos pentru raspuns,dolly
Guppy inca stau la suprafata, si nu indraznesc sa coboare mai jos, insa sper si tind sa cred ca e doar o problema legata de acomodare.Una din zebre chiar se ascunde in plantute de frica pestilor mai mari. Pana in momentul de fata nu s-a imbolnavit si nici nu a murit vreun pestisor. Deci inca stau bine. Le-am dat totusi un tratament preventiv cu Multi Cura ( cu un spectru larg de aplicare).
Aveti idee ce as putea folosi ca ascunzis pentru pestisori?
|
 |
|
guppy mei inoata la suprafata  oxigenatorul l-am tinut tot timpul in priza, deci banuiesc ca problema oxigenului sare din discutie. poate fi de la acomodare?
|
 |
|
da, l-am ciclat
se pare ca a fost vorba doar de o problema de acomodare.e mai vioaie acum si accepta prezenta masculului
cam cata hrana ar trebui sa le dau pestisorilor si de cate ori pe zi? sunt 20 la numar.
|
 |
|
de fapt nu stiu sigur daca e platy sau xipho. sunt portocalii rosiatici, iar masculul are coada sub forma de spada.
|
 |
|
buna tuturor pe ziua de azi
mi-am populat astazi acvariul cu pestisori ( sper sa revin pe seara cu poze la acvariu si la capac si la pesti  , dupa cum bine am promis )
insa am o micuta problema cu perechea de platy. ceilalti pesti ( molly, xipho, ancistrus etc. ) sunt in regula si s-au adaptat usor. femela platy da din aripi, dar nu e prea activa, ci prefera sa stea mai mult intr-un loc, mai pe fundul acvariului si cred ca are buzele putin albe. masculul o fugareste, ii da tarcoale, o impinge cu botul si e foarte energic  . ar trebui sa-mi fac griji?
cand mi-am pus plantele, am agitat putin apa  . e bine daca folosesc substanta de limpezit apa? n-as vrea sa-mi afecteze in vreun fel mediul din acvariu.
|
 |
|
multam`. dolly, momentan nu am cum sa fac o poza la acvariu  . cum voi avea posibilitatea, o voi uploada pe site. o sa revin mai pe seara cu detaliile despre capac
|
 |
|
da, e un mic furtun care iese din acvariu. si e suficient sa indrept jetul de apa in sus si am si oxigenare? la asta nu m-am gandit 
|
 |
|
cat de mult l-as scufunda, el tot face bulbuci cand filtreaza si oxigeneraza apa.  practic cand ajung acei bulbuci la suprafata, se sparg si stropesc. as putea face ceva , sa mai adaug ceva sa nu-mi stropeasca neonul?
|
 |
|
de asemenea, multumesc si eu de intelegere.
mi-am confectionat capac singura:d ( sunt stundenta si unul din comert nu imi pot permite, 400 de lei un capac e  ) problema mea e ca filtrul ( e unul intern) mai stropeste putin. si ma intrebam daca asez capacul pe acvariu( neonul e in interiorul acvariului) si neonul ar fi stropit de apa, exista vreun risc? si daca da, cum si cu ce pot acoperi neonul sa nu fie pb?
|
 |
|
Daca am jignit in vreun mod aceasta comunitate online, imi cer scuze. Dar la randu-mi, m-am simtit ofensata spunandu-mi-se ca scurta mea descriere denota lipsa de respect. Timpul meu este unul relativ limitat, asadar am considerat util, momentan sa-mi stiti macar numele, sa stiti cu cine anume vorbiti.
Asadar, ma numesc Simona Plesca. Sunt din Ploiesti si doresc sa aflu cat mai multe informatii utile despre acest domeniu, deoarece detin un acvariu de aproximativ 130 de litri. Momentan acvariul este in stadiu de finisaj, urmand in cateva zile sa il umplu cu pestisori.
|
 |
|