[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bogdan1979
Forum Index » Profile for Bogdan1979 » Messages posted by Bogdan1979
djphazer wrote:Eu zic sa ridici temperatura macar la 24 de grade. Nu-ti face probleme cu Beaufortia. Si ancistrusii in mod normal prefera 21-22 de grade dar nu am auzit pe cineva sa se planga. Nu cred ca are rost ca pentru un peste sa rist sanatatea celorlalti. Cu cat temperatura este mai mica, ceilalti pesti (in special neonii) sunt mai predispusi la boli.

Deseara o ridic.
Dolly wrote:Daca imi permiti citeva mici observatii - in locul tau as renunta la platy si as mai adauga 3-4 neoni - fiind pesti de cird se simt cu atit mai bine cu cit grupul lor este mai mare - si la Beaufortia kweichowensis, care este un peste de apa rece (uite ce scrie aici ) si in plus atinge dimensiuni considerabile.

Anubiasul este o planta cu crestere lenta, deci nu iti face probleme in privinta lui.

Mersi de sfaturi. Intradevar am citit despre Beaufortia si e un peste destul de dificil , desi pare ca se simte ok. Curentul e destul de puternic la powerhead (adica e acvariul mic ) si sta lipit de background in curent. Am coborat temperatura la 22-23 grade. E micut acum , ~2.5 cm, are destul timp sa creasca . Daca rezista ii cumpar un acvariu mare doar pentru el.
La mine anubiasul nu a crescut de loc in 4 luni, sper ca acum cu easycarbo sa-si dea drumul. (L-am curatat azi de frunze perforate si am taiat rizomul in 2-3 bucati cu 3 frunze pe fiecare)
Ce pot sa fac cu duritatea apei ? pentru platy si neoni vad ca trebuie mai mare -> 10-20 dH. Pot sa pun niste scoici, ceva in apa ? ( nu cred ca e o solutie sa pun vreo substanta in apa, pentru ca trebuie sa fac schimburi dese de apa. Poate ar fi o solutie sa incerc cu apa care vine pe conducta inaintea filtrarii, stiu ca are duritate maxima )
Incepatorul wrote:Bine ai venit printre noi. Stai pe aproape si facem acvarist din tine daca am voie sa zic asa
Si cum se zice pe la noi ,,Sa ai ape limpezi''

Multumesc. Asta cu ape limpezi nu o stiam, credeam ca se zice "Fir Intins !"
Salut,

Primul acvariu dupa multi ani de "pauza" , asa ca fiti intelegatori

Setup

Acvariu : Rena 30 litri brut / iluminare din fabrica 12v / 10w
Filtru intern Rena (are un "cartus" care se inlocuieste) - mi se pare debitul cam mare pentru acvariul asta
Incalzitor cu termostat. Temperatura apa 23-24 grade
Substrat : nu stiu exact marca, material poros 5-9 mm ( se vede in poze)
Background/ decor : background-ul cumparat din magazin + 2 radacini / lemne
Ciclare vreo 5 luni cu schimburi periodice de apa, ceva alge care au disparut si 1buc Anubias barteri “Nana”

Populatie :

4 Platy
5 Neoni
1 Hillstream Loach (Beaufortia kweichowensis)

Plante

Lysimachia nummularia aurea
Egeria densa
Anubias barteri “Nana”

(Sper sa nu gresesc la identificare pentru ca e facuta de mine dupa poze din cataloage, cei de la magazin folosesc denumirile in olandeza si nu ma ajuta cu nimic)

Substante : EasyLife EasyCarbo, Easylife ProFito, Aquasafe
Poze :

image
image

Teste apa (Tetra 6 in 1):
(Locuiesc in Olanda, nu se foloseste clor la apa potabila, si exista instalat ceva care arata ca un frigider , pe intrarea conductei principale de apa. Banuiesc ca pentru dedurizarea apei )
Retea_Test ____19/2

0______NO3______0
0______NO2______0
0______GH_______ 0d
0______KH_______6-10d
7.2_____PH_______6.8
0______Cl2_______0

Intrebari :
1. Anubias-ul nu se misca de loc, o am de 2-3 luni si nu e intr-o stare prea buna. Cu ce gresesc ?
2. Avand in vedere filtrul instalat pe conducta principala de apa , si testele de apa ce ar trebui sa adaug in apa sau daca ceva nu e in ordine .
3. Lumina standard e de 10w si nu poate fi schimbata prea usor. E neaparat necesar sa mai adaug inca o lampa ?
4. Cu ce pot inlocui cartusul filtrului si ce imi recomandati avand in vedere setup-ul existent pentru o mai buna filtrare ( poate e substratul prea mare, sa pun nisip de 1-2 mm peste el,etc)

Multumesc

Ma numesc Bogdan, brailean la origine , in Olanda de vreo 4 ani. Dupa o pauza de vreo 14 ani am decis sa reinvii una din pasiunile adolescentei. Am citit cu interes multe din topicurile de pe acest forum si in primul rand am ramas surprins de avansul tehnologic in tot ceea ce inseamna acvaristica.
Am avut vreo 5-6 ani acvarii prin anii 90, nimic deosebit dar am ceva cunostinte de "baza" in domeniu. Evident am ramas la stadiul de albastru de metil, filtre externe cu nisip de la uzina de apa si ce mai era posibil in Romania anilor 92-94.
Ca urmare am reinceput modest cu un acvariu Rena de 30 litri. Dupa o ciclare de vreo 5 luni ( , nu radeti ca nu prea am timp) am reusit sa-l "populez" in ultima saptamana.
Planul meu ar fi sa vad daca am timpul necesar sa ma ocup de "borcanul" acesta, si evident de a ma pune la punct cu tehnica curenta, inainte de a trece la ceva mare (180-300 litri ). Stiu ca in cazul acvariilor marimea conteaza , si e mult mai usor de intretinut un acvariu mare fata de un borcan de 30 litri.

Cam asa arata borcanul in stadiul actual :
image
image

Populatie

4 Platy
5 Neoni
1 Hillstream Loach (Beaufortia kweichowensis) - cred ca am luat teapa cu asta , eu l-am luat pe post de curatator de geamuri , dar am inteles dupa ce m-am documentat putin ca e cam pretentios pentru capacitatile mele "intelectuale", momentan. Doamne ajuta, vedem cat rezista !

Forum Index » Profile for Bogdan1979 » Messages posted by Bogdan1979
Go to: