Salut,
Primul acvariu dupa multi ani de "pauza" , asa ca fiti intelegatori
Setup
Acvariu : Rena 30 litri brut / iluminare din fabrica 12v / 10w
Filtru intern Rena (are un "cartus" care se inlocuieste) - mi se pare debitul cam mare pentru acvariul asta
Incalzitor cu termostat. Temperatura apa 23-24 grade
Substrat : nu stiu exact marca, material poros 5-9 mm ( se vede in poze)
Background/ decor : background-ul cumparat din magazin + 2 radacini / lemne
Ciclare vreo 5 luni cu schimburi periodice de apa, ceva alge care au disparut si 1buc Anubias barteri “Nana”
Populatie :
4 Platy
5 Neoni
1 Hillstream Loach (Beaufortia kweichowensis)
Plante
Lysimachia nummularia aurea
Egeria densa
Anubias barteri “Nana”
(Sper sa nu gresesc la identificare pentru ca e facuta de mine dupa poze din cataloage, cei de la magazin folosesc denumirile in olandeza si nu ma ajuta cu nimic)
Substante : EasyLife EasyCarbo, Easylife ProFito, Aquasafe
Poze :
Teste apa (Tetra 6 in 1):
(Locuiesc in Olanda, nu se foloseste clor la apa potabila, si exista instalat ceva care arata ca un frigider

, pe intrarea conductei principale de apa. Banuiesc ca pentru dedurizarea apei )
Retea_Test ____19/2
0______NO3______0
0______NO2______0
0______GH_______ 0d
0______KH_______6-10d
7.2_____PH_______6.8
0______Cl2_______0
Intrebari :
1. Anubias-ul nu se misca de loc, o am de 2-3 luni si nu e intr-o stare prea buna. Cu ce gresesc ?
2. Avand in vedere filtrul instalat pe conducta principala de apa , si testele de apa ce ar trebui sa adaug in apa sau daca ceva nu e in ordine .
3. Lumina standard e de 10w si nu poate fi schimbata prea usor. E neaparat necesar sa mai adaug inca o lampa ?
4. Cu ce pot inlocui cartusul filtrului si ce imi recomandati avand in vedere setup-ul existent pentru o mai buna filtrare ( poate e substratul prea mare, sa pun nisip de 1-2 mm peste el,etc)
Multumesc