Nu am avut nici o intentie pt a pune o intrebare capcana, repet sunt incepator si ma documentez de pe o serie de forumuri de acvaristica. Am vrut sa spun ca doar masurand cantitatea de CO2 din apa de acvariu, aceasta nu ne da nici o informatie in legatura cu excesul sau deficitul de CO2 din acea apa deoarece acesta depinde de duritatea carbonica a apei. Astfel , intr-o apa moale o cantitate de 20-30 mg de CO2 o sa-mi inverzeasca testul aratand ca este suficient CO2 liber care sa fie folosit de plante in timp ce intr-o apa dura cu un KH de peste 16 , aceasi cantitate de CO2 este total insuficienta iar testul o sa-mi arate un deficit de CO2.
Exemplu : am apa in acvariu la o duritate carbonica de 16 iar eu setez testul la o apa cu o duritate carbonica de 4. La o cantitate de 20-30mg CO2/l testul se va inverzi si imi va arata ca am CO2 liber suficient pt a fi folosit de plante in timp ce in realitate in apa de acvariu cu o duritate de peste 16 sa zicem -cantitatea de 20-30 mg de CO2 este total insuficienta pt plante si de fapt eu am un deficit mare de CO2
Asta am inteles eu , acum e posibil sa ma insel si sa nu fi inteles eu bine explicatiile celor de pe forumuri. Dar in eticheta aceea cu scala de pk si CO2 la testul JBL sunt mentionate diferite nivele ale Kh 4-6;kh 8-12, 12-16.
Sunt cam pisalog insa mi-e frica sa nu fac vre-o greseala de dozare a Co2 si sa-mi moara pestii si ce vietuitoare mai am prin acvariu