Message |
|
10x de lamurire... dar mie imi place sa ii cresc, de inmultit nu mi-am dat interesul pana acum, iar la cei 28-30 de grade cat le trebe la bettani eu nu ajung cu acvariul  ...asa ca sunt linistit. oricum, momentan mai astept cu betta.
toate bune.
|
 |
|
narcis.b wrote:Cornier si chit de geamuri!!Cu design de carcase de televizor  Cu vibratoare de aer confectionate...din cand in cand mai uitai termoplonjonul de cafea in acvariu  , valisnerii pescuite din ghiol,hrana pt pesti nu mai zic! Ce mai,visu` nebunului :veselblue:
 ce miros avea chitul ala  , si ce urati erau sanitarii fierti cu incalzitoare fara termostat in acvarii de15 l 
|
 |
|
Dragosdiscus wrote: Recomand celor sub 30 de ani, o tema de meditatie: Cum sa faci acvaristica, fara silicon, fara incalzitoare cu termostat, fara hrana granulata, fara medicamente, fara Tetra, Sera, JBL... adica fara nimic in afara de multa pasiune. Si sa se mai opresca si curentul cam cand ti-era lumea mai draga... Atunci ciclare ...
nu e chiar asa  ... am mai vazut si unii sub 30 de ani butelii cu aer comprimat de genul sifon  facute in combinate chimice, vibratoare "home made" fara carcasa, doar bobinuta si un brat cu magnet  , "maternitati" lipite cu apa de sticla, filtre externe alimentate cu apa pe rpincipiul sifonului, umplute cu vata ( care trebuia schimbata destul de des) nisip si mangal, cred  si chestii de genul asta
eu stau si ma tot gandesc cum de nu mureau instant tonele de gupy, moli, xipho, combinati cu betta, carasi negri mari, gurami, kuhli, tetra cu ochi portocalii si ce se mai indura taica-miu sa imi cumpere de prin targuri, toate intr-un acvariu sub 200 l, cu plante pe care le tundeam periodic cu foarfeca ( parte din ele culese de prin Siret  )
|
 |
|
vin eu cu o intrebare....plante de mare in acvariu de apa dulce?
|
 |
|
 ....asta e regula? pt ca v-am zis, intr-un acvariu comunitar de 150 cm lungime cu plante si mai multe specii pasnice am avut aproape 2 ani betta mascul si femela, si nu a murit nimeni  ( in afara de gupy  )
|
 |
|
nop...in momentul in care voi gasi perechea de betta dorita o sa ii iau si am sa ii amplasez in acvariul de carantina ( 20l)
deocamdata ciclidutzele se zburda in mare voie in acvariul mare, alaturi de conconius, pleco si ancistrus, si nu au aparut conflicte 
|
 |
|
sa traiti, dar deja e tardiv  . multumesc de suport.
am ramas doar cu cei de substrat ;)
|
 |
|
deocamdata am renuntat la betta  , si la neoni  ....
raman cu ancistrus, conconius, pleco si ciclidute. Deocamdata in teste
|
 |
|
mercic, il stiam pe asta....ca asa m-am starnit  e cu galben.... adica exista sanse 
|
 |
|
saru' mana boierule 
|
 |
|
la echipamente ...problem  ... am un filtru de 1400l/h dat la jumate debitul :d...si neon....iar capacul este in curs de dezvoltare...
neeee.. poti tine beta cu alti pesti...eu intreb cum sta cu cichlidele...ca nu i-am avut in combinatia asta pana acum
|
 |
|
vad ca m-ai gasit
Acvariul e de 115 l
substrat- quartz
plante ( sa zapacesc daca la plante stiu denumirile) nuj.... dar partea din spate ( cca 15% din suprafata totala e cu plante, inca tinere nu au apucat sa ajunga pana la suprafata acvariului, si urmeaza sa imi iau niste treburi din alea ca niste nuferi dar cu frunza mica)
am amenajat 2 pesteri din pietre, si mai am 3 decoruri din ceramica in care mi se tot plimba pleco ( ancistrusii sunt mult prea dementi ca sa stea intr-un loc)
Am zis deja ce pesti am....
Acum caut din rasputeri o pereche de betta negri, pe care sa ii las liberi in acvariu ( in memoriam pt primii pesti care mi-au placut cu adevarat  , Betutzu si Betutza, perechea mea de betta albastri din liceu ) si ma tem sa nu fac o tampenie cand or mai creste cichlidutzele mele
Oricum la Betta nu renunt 
|
 |
|
dit it allready  ...@betta 
|
 |
|
Imi cer scuze dar celalalt topic era blocat.
Am urmatoarea problema : vreau sa introduc o pereche Betta in noul meu acvariu, alaturi de :
- 3 puntius conconius ( veteranii familiei  )
- 3 ancistrus
-2 pleco
- 10 zebra
- 10 neoni
- si mai ales 2 pseudotropheus elongata  ....aci apar ( cel putin dupa capul meu ) problemele.... nu stiu cum se impaca ( sau nu) cu cichlidele...
Am mai avut betta ( inclusiv mascul ajuns la 13 cm  ) dar erau practic specia dominanta din acvariu ( pe vremea aia aveam guppy, tetra, xipho, moli, carasi mari, gourami si kouhli) si nu am avut scandaluri... Iar betta aveau o afectiune "aparte" pt tineretul de guppy
Dar acum stau in dubii legat de cichlide si un pic de nebunii de conchonius ( care nu pot sa zic ca sunt agresiv, dar sunt foarte curiosi  )
Ce ma sfatuiti? sa renunt la pseudotropheus?
|
 |
|
salutari. vin si eu cu o mica problema....
Am populat noul meu acvariu de 115 l de cca o saptamana ( am ceva pestiuci,melci , filtru, plante si decor in el )
De cand am instalat noul filtru ( cu putere cam mare  ) dragii mei melci galbeni maturi s-au inchis in cochilie si nu mai ies.....( adica de 2 zile) cum pot sa ii verifica daca au murit ( momentan unul nu mai pluteste, iar al doilea inca se mai batzaie in bataia filtrului  )
Aveti idee ce naiba as putea sa le fac.... pana sa le pun filtrul nu aveau nici o apasare...
|
 |
|
bine v-am gasit si eu.
Ca si idee, am reusit sa imi activez contul, din pacate regulamentul imi este inca necunoscut ( eroare 404 la deschiderea linkulul  ).
Va salut si sper sa pot in timp returna ajutorul pe care in mod sigur il voi primi pe aci
Am ca si user nou cateva intrebari dar voi deschide topicuri in sectiunile aferente.
Sporuri 
|
 |
|