[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andrei.a
Forum Index » Profile for andrei.a » Messages posted by andrei.a
revin cu aceeasi rugaminte pt marsilea hirsuta. Am pe cineva care vine duminica din Iasi la Bacau....si as avea cum sa intru in posesia buruienii
va multumex ... ma apuc sa caut respectivele plantute
ca idee m-ar interesa ceva de genul :
image
sau
iarba de pe jos la image

sau

image

sau

image

cu nota ca nu am suficient timp cat sa stau sa le bibilesc, adica ar trebui sa fie ceva destul de putin pretentios..

multumesc in avans
parerea mea...minim 8 mm
Salutare si scuze daca pe undeva am scapat din vedere ceva topicuri pe tema asta ( ce am gasit in search nu m-a lamurit complet). Va expun problema mea :
intr-un acvariu de 82x35x45, substrat nisip de quartz granulatie cca 2 mm, cu ceva pietr, oale si niste radacini de vie tratate, in care a deja cateva plante ( un anubias care se dezvolta ok, ceva echinodorus cred, si inca o planta cu frunze subtiri dar care cresc pe o tulpina mai lunga si ramificata, ceva care seamana cu acorus din pozele de pe net, si se inmulteste prin stoloni , ceva fire de rotala sau ludvigia cu frunze rosii- nu stiu sa le deosebesc, ma pot lua doar dupa imaginile de pe net ) as vrea sa instalez ceva moss sau o alta planta care sa fie capabila sa acopere pietre, cioate si in cazul ideal substratul vizibil dintre ele ( poate sa fie si ceva gen iarba foarte marunta).
La capitolul fertilizare , am in felul urmator : CO2 nu...( acum o sa sara lumea pe mine, dar nu am )fertilizare saptamanala si la 2 saptamani cu ceva solutii de pe la Tetra si inca ceva romanesc ( care paradoxal dupa aplicarea in acvariu a facut sa inceapa sa dea frunze noi si lastari la buruienile mele mai vechi ) si Tetra initial sticks in substrat in partea din spate a acvariului, unde sunt plantate majoritatea plantelor.
La capitolul iluminare sunt in faza de dezvoltare DIY a unui capac cu 4 neoane T4 de 8-10 vati bucata ( momentan am doua care sunt "suspendate deasupra acvariului si ilumineaza cam 10 ore pe zi), iar lumina naturala am in intensitate f mica si doar vreo 2 ore dimineata.

Ideea e in felul urmator : ma indrept catre vestitele java sau riccia ( cu intrebarea daca acestea sunt in stare sa se prinda si de nisipul meu de quartz) sau caut o alta plantuta - si aci astept sugestii?
Ca si pesti am 2 pleco tineri care m-ar putea ingrijora la capitolul fixare ( mi-au mai scos niste pui de plantuta din aia cu stoloni), dar in rest nu am alte griji....
tot resun 2500 am si eu.... se aude, daca nu e televizorul deschis.... face, cum sa zic eu.... ca un calculator mai jegos cu coolerele un pic imbacsite...
Verifica lagarul cauciucat al elicei ( cel din carcasa cu tuburile de evacuare a apei sa fie ok ( uzura, pozitionare, etc )

Subscriu la partea cu asteptatul pozelor
Salutari . Caut si eu in zona ( Bacau, Piatra, Roman, eventual Iasi) urmatoarele "buruieni "
- java moss ( cu rusine in glas nu am gasit nicaieri in Bacau )
-blyxa japonica
- Acorus pusillus , sau alt acorus.
Prefer din zona pt ca le-as ridica personal, treaba cu transportul prin posta nu ma prea incanta.

Oferte pe PM sau YM

Multumesc.
e super in cazul acesta. Eu am pleco si pot sa spun ca vedeta ramane ancistrusul....Pleco are prostul obicei sa stea mai mult ascuns...si sa rupa buruienile noaptea ....
In concluzie gibbi este un "must have"
bine ai venit.... acum legat de copii...
Si fiica-mea ( 2 ani juma') e foarte implicata...la ea acvaristica inseamna, deocamdata "over-feeding"
http://www.wetpetz.com/gibbiceps.html

cica sunt activi .
sporuri tuturor !
sa inteleg ca nu prea sunt posesori de Gibbi pe aci ?
ok, mai prasim pe net.
Daca gasesc info, am sa indraznesc sa le postez tot aci.
Sporuri
adevarul ca aia mai ciufulita are si o bucatitca rupta din inotatoarea dorsala.... acum nu stiu ce sa mai cred. Cand le-am bagat in acvariu aveau burtile la fel de mari .... acum cea mia rupta o are mai mica....iar intr-o dimineata( la vre-o doua zile de la introducere) papau pestii mei ceva ce semana a icre....
In fine.... am mai achizitionat un mascul ieri .
astept sa depuna , dupa care voi dona toata familia ( incluziv masculul initial care este superb )

Multumesc inca o data.
PS : nenii de prin zona pe care i-am intrebat au dat din colt in colt....mai vedem.
mercic... prima poza de acolo e luata...
pe online hospitalul cu pricina spune doar ce tratament sa faci...pe mine m-ar interesa evolutia bolii...pt ca nu sunt inca ferm convins ca e bolnava nebunica.... petele respective nu au evoluat in timp, iar pestoaica se comporta super normal.... am sa incerc sa cer o parere si de pe la acvaristii mai experimentati din zona mea, sa vada si ochiul lor ...
multumesc de suport, oricum
mercic fain ... ..ma duc sa caut "tauras comunal" atunci
multumesc mult. acum nu stiu ce sa zic..... in Bacau nu am gasit masculi de conconius sa imi placa, daca tot depune e pacat sa nu tin puii, loc in acvariu de mai multi nu mai am....
Plus ca eu stiam ca la conconius e ok 2 femele/1 mascul... nu as mai lua inca 1 sau 2 masculi ( si asa sunt nebuni tare si fac tot felul de nazbatii prin acvariu astia 3...daca o sa fie 5 deja e jale )
Cred ca am sa caut un mascul de imprumut
dupa cum am zis...sosesc fotografiile
image - asta e femela cu problema - vedere stanga
image aici se pot vedea ambele femele
image vedere dreapta
image asta e femela pe care nu am vazut pete, si sta sa depuna
image femela problema si masculul
image si din nou

Acum ce ma baga in ceata....ca si aspect as inclina si eu pe ideea infestarii... dar nu imi explic cum de nu da nici un semn de slabiciune, lipsa de apetit, animaluta e vioaie si activa, ca inainte....

Daca sunteti de parere ca ar trebui sa ii fac tratament va rog recomandati-mi un medicament ceva....

multumesc
nu stiu daca e cea mai inteligenta solutie, dar eu am orientat tubul filtrului perpendicular pe peretele lateral al acvariului ( un 80 pe 35 pe 45 ), iar ca sa nu sara apa dina cvariu l-am pozitionat mai jos.. Din cauza fortei jetului a sapat o usoara groapa in substrat in zona respectiva, dar nu mai am decat un curent foarte usor in jumatate din acvariu. Distractia pestilor ramane, ( conconiusul se dadea in curent ca pe topogan ) dar exista si zone linistite, in care sa isi vada de treaba lor....
acum sincer ma gandeam si sa confectionez o diuza pt teava filtrului, in asa fel incat sa pot "rupe" curentul....dar nu am avut timp de nebunii asa ca a ramas orientat spre perete.

Pozitia respectiva am gasit-o dupa cca 2 ore de prope si pozitionari diferite .

Sper sa gasesti si tu o pozitie convenabila
Salutari. Ma conformez regulilor si dau din nou datele initiale :
acvariu - 82x35x45
filtru intern
substrat - nisip quartz
2 femele conchonius si un mascul , maturi
3 ancistrus tineri ( cca 4 luni )
1 pereche de pseudotropheus elongatus de cca 2 luni

Acvariul este plantat cu cca 5 specii de plante ( singura pe care o stiu e o anubia)

Dupa mutarea conconiusilor in acvariul acesta ( acum cca 2 saptamani) impreuna cu ancistrusii ( cu care erau de mai de mult timp) au aparut pe una din femele in dreptul innotatoarelor frontale ( cred ca asa se zice) cate o zona albicioasa, asemanatoare ca aspect cu image, doar ca e localizat doar in zona innotatoarelor pe o raza de 3 -4 mm maxim.
De cand le-am observat ( cca 10 zile) , nu a evoluat deloc spre crestere. Eu ma intreb daca este sigur o bacterie , sau e cauzat de ...agresarea accidentala a pestelui respectiv ( din greseala l-am strans cu minciogul cand l-am mutat). In schimb pestoaica mananca normal, e activa si vioaie, si nu da nici un semn de boala.
Mentioneaz ca pe ceilalti pesti nu se observa inca nici o pata de genul asta.
Voi posta diseara cand ajung acasa si o poza a pestelui cu pricina, poate ma poate lamuri cineva.

Pana atunci, multumesc mult.

Later edit : mentionez ca nu reusesc sa imi dau seama daca mai are solzi in zona respectiva.....
Maretul Gibby.... foarte frumos, foarte mare, trebe multa apa, dar eu va intreb o chestie la care cautarile mele pe net nu m-au lamurit : ca si comportament , animalutul e cat de cat activ ( gen ancistrus) sau sta in timpul zilei ascuns( gen pleco) ????
L-am agatat pe taica-miu sa reinstaleze un acvariu de 200l mai vechi.... si as infige un gibb acolo

Mercic fain.
o denumire pls sa putem si noi astia mai necunoscatori sa ne interesam despre ei
mie mi-ar trebui sincer...daca nu sunt agresivi ( desi ma indoiesc)

Forum Index » Profile for andrei.a » Messages posted by andrei.a
Go to: