Daca tot e coltul incepatorului....

Bine v-am gasit.
am intrat pe forum si am studiat tabelul de compatibilitate al pestilor. Binenteles ca atunci cand am cumparat pestii....aceeasi greseala ca toata lumea.....nu ma documentasem si pe parcurs ne perfectionam :-P . Dar stiam ca gupy si xipho sunt compatibili. acuma urmeaza problema.... am cumparat 2 gupy si 2 xipho perechi (el si ea) si un sanitar (fiind acvariul micut...4 l). Acvariul fiind pentru fetita mea de aproape 5 anisori.
Dupa 2 zile, dimineata cand le-am dat mancare a fost totul ok, iar seara....

baietelul gupy fusese "ciugulit" de celalalt baietel. Ciugulit, adica i-a ciupit codita (care era superba) si aripioara dorsala....si a decedat.
A doua zi, a trecut iar la "atac", fugarind-o pe Gupytza prin tot acvariul. Vazand ca nu-i de gluma, l-am donat mamei mele, care avea in acvariu doar o imensitate de sanitar ca sa aflu cu stupoare a doua zi ca " s-a sinucis", sarise din acvariu.... Acuma avem in acvariu doar cele 2 fetite si sanitarul. Gupitza urmeaza sa devina mamica, asa ca am izolat-o sa stea in liniste. Dupa ce naste o pun inapoi cu cealalta fetita. Ce sa fac?
Acuma vrea sa fac un acvariu mai mare, ca daca devenim o familie mai mare...... :-)...Cautam pe forum cum se confectioneaza acvariile...daca ma puteti ajuta....
Multumesc mult.