[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: crush
Forum Index » Profile for crush » Messages posted by crush
La partea de care zici tu eu vreau sa incerc cu un furtun transparent care sa treaca pe langa lampa (cateva spire), pe care l-am izolat astfel incat sa nu se vada nici o fanta de lumina in exterior.Partea care ma intereseaza este cea electrica.Am probat treaba cu un droser de 18W si se aprinde dar droserul este prea mare si sigur imi va arde lampa asa caam nevoie de un droser de 5-6W. Nu am gasit pe nicaieri prin Buzau de cumparat si m-am hotarat sa il confectionez dar inca nu am gasit o schema electronica pt. un droser de 5W sau pentru balast electronic de 5W. Daca are cineva aceasta schema va rog ffffff frumos sa mi-o trimiteti si mie pe adresa de mail www.danyel_moraru@yahoo.com sau daca are cineva un asemenea droser sunt dispus sa il cumpar.
Am mari probleme cu algele verzi si nu am reusit sa le rezolv in nici un fel.
am facut rost de o lampa de schimb pt un sterilizator uv jbl de 5 W.stie cineva ce componente electronice am nevoie sa pot pune in functiune lampa ca sa imi pot confectiona un sterilizator????
Eu am un acvariu cu lungimea de 40 cm. Ai cumva neoane asa mici sa incapa in el, ceva la 15-18 W??? Daca ai la, ce preturi??? Multumesc.
am un acvariu mititel si pana acum nu am avut probleme asa mari cu algele. Nici prin cap nu imi trecea ca dintr-o data se va umple de alge. Un filtru intern cu carbune si burete va face diferenta???? merita sa imi iau unul????(acum am unul fara carbune doar cu burete).Un purificator UV ma depaseste financiar deocamdata.
Sunt in plin proces de eradicare al algelor cu operatiunea "intuneric din belsug". Sper sa mearga. Va voi da de stire. Multumesc pentru sfat.
Acum am alta problema. De la o vreme numai probleme am. apa alburie s-a limpezit doar pentru cateva zile apoi a inceput sa se inverzeasca. Am marit cantitatea de apa reinprospatata de la 25% la 50-60% saptamanal chiar un pic mai des si degeaba. Am cumparat din orasul asta de doi lei in care nu gasesti nimic, o solutie impotriva algelor (ALGACID)produs de PROMEDIVET dar fara nici un rezultat. Ajutati-ma va rog!!!
multumesc fff frumos !!! Intre timp mai caut si eu prin zona poate mai gasesc ceva.
si inca ceva,...daca e cineva din buzau pe acest forum,poate sa imi spuna daca exista vreun petshop in oras care sa aduca ( la comanda daca e nevoie) plante de acvariu????As vrea sa cumpar ceva plante care nu necesita lumina prea puternica (am o lista intreaga care ar merge).Sau daca nu macar sa stiu daca pot fi comandate in vreun fel din alta parte, poate colet sau ceva.
Mi s-a spus cu ceva timp in urma ca buretelul meu din filtru este mic pentru a gazdui colonia de bacterii si a trebuit sa il suplimentez cu unul mai mare si abia de acum incolo trebuie sa se localizeze bacteriile in el.
Stiti cumva cam cat dureaza formarea acestei colonii in filtru???
Multumesc pentru intelegere.
am spalat pietrisul in vreo 10 ape cred, apoi l-am fiert timp de30 minute, l am lasat la racit si l-am pus a doua zi in acvariu. spune-mi ce alte detalii sa ti mai dau???
SALUTARE! Am o problema cu apa din acvariu. A devenit alburie, nu exagerat de alba dar nici limpede nu este.De curand am bagat substratul si cateva valisneria (sper ca am scris corect). Ce pot face? acvariul are 30 litri, filtru mini Resun , substrat- piatris de rau natural, lumina 18W.Nu stiu cum pot pune o imagine ca as pune.
treaba cu buretele pus pe iesirea filtrului functioneaza de minune, chiar daca nu arata grozav dar in estetica intotdeauna e loc de mai bine. multumesc pentru sfaturi!!!
daca atasez un burete mai mare la iesire se va mari considerabil filtrul pentru acvariul meu. si in afara de asta nu stiu cat de bine s-ar mai face oxigenarea apei....
multumesc de raspuns, o sa incerc sa redirectionez jetul de apa dar mai astept un pic cu schimbatul lui.
salutare! am si eu o problema sper sa ma puteti ajuta. am un acvariu mic (30L) si mi-am luat de curand un filtru intern RESUN mini.filtreaza 200l/h (ASA SCRIE PE EL) si mi se pare ca imi face un curent prea mare in acvariu. Poate fi o problema asta ptr pestii mei( 8 guppy + 2 xipho)???

Forum Index » Profile for crush » Messages posted by crush
Go to: