[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: crush
Forum Index » Profile for crush » Messages posted by crush
Stiu treaba asta dar trebuie sa comand de la ZooPlus ca in BZ nu gasesc! Multumesc de observatie.
Am vreo 20 pui de xipho mititei pe care vreau sa ii schimb pe plante.Daca este vreun doritor in Buzau, sa ma contacteze.Nu vreau plante de suprafata, in rest orice fel e binevenit.
Sunt constient de asta. Am mai cumparat niste pietris tot ca ala pe care il am dar trebuie sa il pregatesc inainte si nu prea am timp momentan.
Asa arata acum acvariul meu:
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=13387&pos=0
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=1
Multumesc pt sprijinul acordat!!!
Deasemenea multumesc lui FIPILICA pt donatia facuta! Planta de la tine chiar daca are frunzele mari pe jumatate uscate a facut doua noi frunzulite care se dezvolta f bine chiar si in conditiile mele mai vitrege.Pe linga planta de la tine mai am un fir micut de valisneria care vad ca rezista si sper sa inceapa sa creasca si sa se inmulteasca pt ca in mod normal se inmulteste foarte usor. Cam putine, stiu dar alte plante nu am gasit in oras, nici macar valisneria nu am mai gasit sa cumpar.
Sunt pe calea cea buna. Apa s-a limpezit considerabil.Am schimbat 50% din apam, am adaugat Algacid , Tetra Easy Balance si la vreo 12 ore am pus Tetra Crystal Water. A doua zi de dimineata se vedeau deja rezultate, nu chiar extraordinare dar incurajatoare. Revin cu poza.
Nu la asta ma refeream, am pus pestii pe primul plan si nu am fertilizat prea mult pentru ca apa deja era cum era. Plantele pana la urma daca mureau nu ma durea sufletul chiar asa tare dar dupa pesti da. Acum cand m-a lamurit cineva ca alga asta e mai mult inestetica decat nociva pt pesti altfel vad lucrurile.
Am sa incerc varianta ta andras pt ca doar asta mi-a mai ramas. Cu fertilizatul nu pea am de ce sa imi fac griji pt ca nu prea am fertilizat. am pus pestii inaintea plantelor si cu toate astea tot mi-au murit 7-8 guppy.Pentru compozitia apei am luat de la TETRA, EasyBalance si am sperat sa rezolv problema excesului de fosfati sau al oricarui dezechilibru din compozitia apei. Ma gandesc sa nu fie si de la lumina pt ca avand un acvariu mic nu am gasit neoane speciale pt acvaristica si pana acum vreo doua luni in urma am folosit becuri economice de atunci am trecut la neoane de 9W din piata. Mi s-a parut ca imprastie lumina mai uniform in acvariu dar ca spectru sau alte calitati nu stiu nimic de chinezariile astea, dar alte neoane de cca. 30 cm nu am gasit. [/b]
Nu bate soarele deloc in acvariu.
As vrea sa cumpar 2 tuburi mici, 30cm, 8W - dar cu spectru pentru acvaristica
filtrul uv-c nu il vinzi separat??? Daca da la ce pret poate il iau eu.
bun si asa. Eu am apa cam tulbure spre verde.Ce parere ai???
In sfarsit am reusit si eu ceva ....sa introduc o poza nu sa rezolv problema.
Cam asa se prezinta situatia.
asa arata un colt de natura la mine in apartament
Ajutooor!
In Buzau am gasit doar Tetra Aqua Cristal si l-am incercat dar fara prea mari satisfactii. Mai caut. Multumesc! Astept si alte sfaturi.
Ce am eu in acvariu nu se depune pe nimic (poate pe geam cam la o luna odata am ce curata ). Treaba este ca se inverzeste apa f. repede, are ceva in suspensie. Nu stiu sa pun poze aici pt ca as pune, abia azinoapte am reusit sa pun doua poze in galeria foto de pe acest site dar nu stiu sa fac trimitere la ele, oricum ele sunt "imag039.jpg" si "imag038.jpg".
tot incerc sa pun si o poza si nu reusesc , dar este in galerie pe acest site
[img]http://www.acvariu.ro/imag039.jpg[img]
apa se inverzeste f repede si este tulbure ca in imaginea de mai sus[/img]
la alge nu merge???
alge verzi
Am incercat cu :
- Algacid produs de Profipet - nu a mers
- acoperirea acvariului cu o patura timp de cateva zile (sfat primit pe forum) - nu a mers
-schimb partial de apa la doua zile (cred ca am zapacit si pestii cu treaba asta) - nu a mers
- am redus lumina de la 18W la 9W timp de 9 ore pe zi (cumulat) cu pauze de cel putin 1 ore (mentionez ca am un acvariu de aprox.25 L doar apa si 9W e destul de putin) - nu a mers
Fara filtru UV-C ce as putea sa mai incerc??? Nu am prea multe plante si de fertilizatori nu se pune problema sau de CO2.
Am si eu aceeasi problema (alge verzi) si nu stiu cum sa o rezolv.
Am incercat cu :
- Algacid produs de Profipet - nu a mers
- acoperirea acvariului cu o patura timp de cateva zile (sfat primit pe forum) - nu a mers
-schimb partial de apa la doua zile (cred ca am zapacit si pestii cu treaba asta) - nu a mers
- am redus lumina de la 18W la 9W timp de 9 ore pe zi (cumulat) cu pauze de cel putin 1 ore (mentionez ca am un acvariu de aprox.25 L doar apa si 9W e destul de putin) - nu a mers
Acum incerc sa fac un filtru UV-C, dar fara filtru UV-C ce as putea sa mai incerc??? Nu am prea multe plante si de fertilizatori nu se pune problema sau de CO2.

Forum Index » Profile for crush » Messages posted by crush
Go to: